U17-tyttöjen PM-turnaus alkaa Ruotsi-ottelulla

Perjantaina pelattava kamppailu alkaa kello 17:00 Suomen aikaa. Pikkuhelmareiden pelejä voi seurata suorana – striimilinkit julkaistaan avauskokoonpanouutisten mukana tunti ennen otteluita.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

30.6.2022 klo 14:37

U17-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) matkusti keskiviikkona Norjaan, jossa joukkue osallistuu PM-turnaukseen. Tällä kertaa turnaus alkaa puolivälieristä, ja Pikkuhelmarit kohtaa avausottelussaan Ruotsin – muut parit ovat Norja–Islanti, Tanska–Färsaaret ja Hollanti–Intia. Voittajat etenevät välieriin, kun otteluiden häviäjät puolestaan pelaavat sijoista 5–8.

Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan kaikki turnaukseen nimetyt pelaajat ovat pelikunnossa, joten lähtökohdat Ruotsi-peliin ovat mainiot. Valmennustiimistä erityisesti Toni Koskinen on tutustunut vastustajaan, joka tulee taatusti olemaan kova mittari.

– Vastaan asettuu aika perinteinen Ruotsi. Muutaman viikon takaisessa UEFA Development -turnauksessa Ruotsin pelaamisessa ei ollut suurempia yllätyksiä, vaikkakin heidän hyökkäyspelinsä oli totuttua monipuolisempaa. He etenevät suoraviivaisesti, ja etenkin yksi hyökkääjistä juoksee erittäin vahvasti selustaan, Saloranta avaa.

– Ruotsi on hyvä joukkue, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon. Haluamme totta kai päästä välieriin – mikäli voitamme, vastaan tulee Tanska tai Färsaaret. Haluamme saada turnauksessa kolme mahdollisimman vaativaa ottelua, ja voitto huomenna varmistaisi sen.

Ikäluokan edelliset maaottelut ovat huhtikuun UEFA Development -turnauksesta, jossa Pikkuhelmarit kaatoi emäntämaan, mutta kärsi tappiot Sveitsille ja Tanskalle. Salorannan tiimillä on selkeät ajatukset siitä, missä joukkueen tulee parantaa.

– Walesin turnauksessa näkyi, että pelaajilla ei ollut hirveästi kokemusta kansainvälisistä peleistä. Vaatimustaso on erilainen kuin omissa sarjapeleissä. Boksin ja selustan puolustamisemme tullaan punnitsemaan heti Ruotsia vastaan – niissä meidän täytyy olla paljon parempia kuin huhtikuussa. Eilisissä harjoituksessa kumpikin näytti hyvältä, Saloranta toteaa.

– Hyökkäyspäässä meidän täytyy hyödyntää paremmin tilanteet, joissa pääsemme hyökkäyskolmannekselle. Pääsimme Walesissa lähelle maalia, muttemme luoneet tarpeeksi tekopaikkoja. Mikäli haluamme voittaa kovia maita, tulee meidän olla tehokkaampia.

Suomen otteluohjelma (Suomen aikaa):
Pe 1.7. klo 17:00 Suomi – Ruotsi (Jessheim Stadion)
Ma 4.7. (vastustaja, alkamisaika sekä pelipaikka selviävät myöhemmin)
To 7.7. (vastustaja, alkamisaika sekä pelipaikka selviävät myöhemmin)

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit