Maajoukkueet

U17-tyttöjen PM-turnauksen viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Islanti

Torstaina pelattava ottelu alkaa Jessheim Stadionilla klo 12 Suomen aikaa. Pikkuhelmareiden pelejä voi seurata suorana – striimilinkit julkaistaan avauskokoonpanouutisten mukana tunti ennen otteluita.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

6.7.2022 klo. 14:44

Pikkuhelmareiden (U17-tytöt eli 2006 ja myöhemmin syntyneet) PM-turnaus Norjassa päättyy huomenna ottelulla Islantia vatsaan. Turnauksen ensimmäisistä kahdesta ottelusta tuloksiksi tulivat 1-4 -tappio Ruotsia vastaan sekä 5-0 -voitto Färsaarista.

Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan valmistautuminen otteluun on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Kaikki pelaajat ovat terveinä ja kaikki näyttää hyvältä. Eilinen päivä oli kevyt. Meillä oli palauttava harjoitusvaihe, ja pelaajat ja osa taustoista pääsivät käymään Oslon keskustassa, hotellilta hetkeksi pois. Tänään viimeistelytreeneissä käymme läpi, mitä tuleman pitää, Saloranta kertoo.

Edellisessä ottelussaan Islanti odotetusti voitti Intian 3-0. Aikaisemmin sen turnaus oli alkanut matkustusongelmien sävyttämänä. Lentojen myöhästely peruuntuminen johti siihen, että joukkue pääsi Norjaan vasta pelipäivän aamuna. Ensimmäinen puoliaika oli ollut hyvä, mutta vähäiset yöunet nukkunut joukkue taipui emäntämaalle toisella puoliajalla ja hävisi 5-2.

- Hyvä joukkue sieltä on tulossa vastaan, ja tiukempi ottelu luvassa kuin Norja-ottelun tulos antaisi odottaa, Saloranta näkee.

Vaikka Islanti pelaa hieman eri muodostelmalla kuin avausottelun vastustaja Ruotsi, näkee päävalmentaja kahden joukkueen välillä paljon samaa.

- Pelaajillamme on hyvä kuva, millainen joukkue on Islannilta odotettavissa. Ruotsalaisessa Kristianstadissa pelaava keskushyökkääjä Emelia Oskarsdottir on selustaan tosi vaarallinen koko ajan. Myös Islannin keskikentällä on hyviä pelaajia, mutta heidän suurin haasteensa on puolustuslinja. Luulen, että olemme vahvoilla, jos me saamme alemman vaiheen kuntoon ja prässin ohittaminen toimii. Jos suhteutetaan heidän puolustuslinjansa meidän hyökkäyspelaajiimme, olemme heitä edellä, Saloranta uskoo.

Islanti-Suomi 7.7. klo 12 Suomen aikaa, Jessheim Stadion, Norja

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit