U17-tyttöjen kenraaliharjoitus päättyi komeaan voittoon

Suomi kukisti Pallo-Iirojen P15-joukkueen maalein 6–2. Pikkuhelmareiden EM-kisaryhmä nimetään huomenna.

U17-tytöt järjesti maalijuhlatKuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

21.4.2022 klo 20:46

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelasi tänään torstaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen toukokuun EM-lopputurnausta. Sunnuntaista alkaen leireillyt Pikkuhelmarit otti makean päänahan, kun Marko Salorannan valmentama joukkue kaatoi Pallo-Iirot Eerikkilän illassa.

Suomi siirtyi johtoon heti alkuminuuteilla, kun Elina Peltokangas luki vastustajan syötön erinomaisesti ja pääsi läpiajoon – hyökkääjä kiersi raumalaisvahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Pallo-Iirot tuli tasoihin kymmenen minuutin pelin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteen seurauksena.

Muutama minuutti takaiskun maalin jälkeen Pikkuhelmarit sai sivuvapaapotkun hyvästä paikasta, ja Olivia Mikkonen pääsi päineen väliin keskitykseen, mutta pusku painui yli. Suomella oli seuraavat kymmenen minuuttia erinomainen ote pelistä, mutta viimeiset ratkaisut jättivät hieman parantamisen varaa, eikä joukkue päässyt hyviin tekopaikkoihin.

Lilli Halttunen pääsi avausjakson puolivälissä kokeilemaan kelpo paikasta, mutta Iirojen maalivahti torjui yrityksen. Pari minuuttia tästä oli Peltokankaan vuoro hakea maalia – pienehköstä kulmasta lähtenyt veto suuntautui sivuverkkoon. Puolen tunnin kohdalla Suomen painostus tuotti palkinnon, kun Elli Mäkipelkola syötti Lotta Kalskeelle, joka haastoi vasemmalta laidaltaan ja laukoi lopulta yläkulmaan.

Suomen kolmas maali syntyi 37. minuutilla Mikkosen ja Mäkipelkolan mainion yhteispelin seurauksena. Kaksikko pelasi yhteen keskialueella, Mikkonen syötti Mäkipelkolan läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti etukulmaan. Pihla Niinistö sai olla maalillaan hyvin rauhassa, ja Suomi pääsi tauolle ansaitussa 3–1-johdossa.

52. minuutilla Milla Räisänen syötti takatolpalle, josta Kalske tuikkasi illan toisensa. Kalskeen hattutemppu syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä – Räisänen syötti tällä kertaa päätyrajalta takaviistoon, ja Kalske viimeisteli varmasti. Luotonen oli lähellä avata maalitilinsä muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Iirot-vahti venyi hienoon torjuntaan.

Suomi joutui antautumaan toistamiseen toisen jakson puolivälissä. Raumalaisten keskikenttäpelaaja sai pallon Pikkuhelmareiden pallonmenetyksen seurauksena ja laukoi tarkasti tolpan juureen. Kalske sai pallon maaliin vielä loppuminuuteilla, mutta tilanne liputettiin paitsioksi – Suomi pääsi kuitenkin juhlimaan vielä yhtä osumaa, kun Peltokangas viimeisteli illan toisen maalinsa.

Suomen alkulohko-ottelut EM-lopputurnauksessa:
Ti 3.5. 18:30 Ranska – Suomi (Pecara Stadium, Siroki Brijeg)
Pe 6.5. 18:30 Espanja – Suomi (Pecara Stadium, Siroki Brijeg)
Ma 9.5. 21:00 Suomi – Norja (Gradski Stadium Mostar, Mostar)

Otteluiden alkamisajat Suomen aikaa. Välierät pelataan Sarajevossa ja Zenicassa 12. toukokuuta. Loppuottelu (Sarajevo) sekä välierissä hävinneiden maiden välinen MM-karsintaottelu (Zenica) pelataan 15. toukokuuta. Finaalijoukkueet etenevät suoraan Intiassa lokakuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.