U17-tytöt voitti Walesin

Suomi voitti ottelun 2-1 Olivia Uleniuksen ja Anela Ljesnjaninin maaleilla.

Avauskokoonpano ottelussa Walesia vastaan.

11.3.2023 klo 21:10

Edellisöinen lumisade oli tehnyt olosuhteet Hollannin Oldenzaalissa haastaviksi, ja ottelun alkamisaikaa jouduttiin siirtämään parilla tunnilla eteenpäin. Talkootyön voimin kenttä kuitenkin saatiin kuntoon uuteen alkamisaikaan kello 19:n mennessä, ja peli voitiin aloittaa.

Suomi avasi ottelun oikein terävästi. Vain kuusi minuuttia ehti kulua alkuvihellyksestä, kun Milja Kivirannan ovela syöttö löysi keskustaan leikanneen Olivia Uleniuksen. Ulenius onnistui yhdellä kosketuksella kiertämään maalivahdin ja viimeisteli tilanteeksi tyylikkäästi 1-0. Sama pelaaja myös jatkoi Walesin maalin ahdistelua, mutta minuutin 16 maalintekoyritys pysähtyi maalipuihin.

Tästä ottelu jatkui varsin tasaisena vääntönä, eikä kumpikaan maalivahti joutunut ensimmäisen puoliajan jälkeen venymään huipputorjuntoihin. 40 minuutin paikkeilla Suomen oikean laidan keskitys löysi boksista suomalaishyökkääjän, mutta kunnon voimaa ei tämän ohjauksen taakse jäänyt, ja pallo kimpoili lopulta pois maalipaikalta. Näin tauolle mentiin Suomen johtaessa 1-0. Myös toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä. Wales pääsi pariin kertaan yrittämään maalintekoa, mutta Suomen maalilla Viivi Mäki-Kampilla oli helppo työ pitää maalinsa puhtaana.

mutta kun peliä oli pelattu vajaan tunnin verran, Suomi sai aikaan pienen painostusjakson. Milja Kiviranta päätti juoksunsa matalaan laukaukseen, mutta sen torjuminen oli Walesin maalivahdille helppo työ. 65. minuutilla Suomi kävi todella lähellä maalintekoa, mutta pallo ei löytänyt verkon perukoille. Heti perään maalin makuun pääsi kuitenkin Wales, kun Mared Griffiths riisti pallon parissakymmenessä metrissä ja antoi kanuunansa puhua. Pallo lensi kaaressa verkon perukoille ja tilanteeksi 1-1.

Suomi ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut. Pian takaiskun jälkeen kentälle vaihdettu Sofia Jahnukainen antoi 70. minuutilla komean läpisyötön toiselle vaihtopelaajalle Tilda Råttsille, jonka maalintekoaikeet teki tyhjiksi vain Walesin maalivahdin oikea-aikainen vastaantulo. Vajaan kymmenen minuutin päästä tästä myös vaihtopelaajana kentälle tullut Anela Ljesnjanin pääsi yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa yritys meni ohi maalin.

Toinen kerta kuitenkin toden sanoi, sillä kun pelikellossa oli 82 minuuttia, Ljesnjanin sai pallon läpiajoon Sofia Jahnukaisen esityöstä. Ljesnjaninin viimeistely onnistui, ja näin tilanne oli 2-1.

Ohi peli ei kuitenkaan ollut, vaan Wales painoi päälle. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti, Griffiths väänsi itsensä vapaaksi ja hyvälle vetopaikalle. Maalilla kuitenkin Mäki-Kamppi oli valppaana ja otti komean ja tärkeän torjunnan, joka piti Suomen johdon 2-1:ssä. Näissä numeroissa peli myös päättyi.

Päävalmentaja Akan Okomoh oli tulokseen tyytyväinen, vaikka toisella puoliajalla Wales laittoikin joukkueen paikoin ahtaalle.

- Taisteluilme joukkueella oli hyvä ja puolustimme johtoa mainiosti. Saimme luotua hyvän määrän maalintekopaikkoja laadukkailta alueilta etenkin ottelun toisella puoliajalla. Haasteita ja opittavaa ottelusta löytyy kaikista pelin vaiheista. Mielestäni meidän täytyy pelata kokonaisuudessaan vieläkin ehjempiä otteluita alusta loppuun ja löytää keinot tällaisten otteluiden ratkaisemiseen, Okomoh muistuttaa.

Joka tapauksessa kentällä nähtiin Okomohin mukaan tänään useampi onnistuja.

- Vaihtopelaajat tulivat hyvällä energialla kentälle ja pystyivät tuomaan lisää jalkoja, kun niitä tarvittiin, Okomoh kehuu.

Joukkueen palautuminen tiistain Hollanti-otteluun käynnistetään välittömästi.

- Huomenna pidämme pääosin välipäivän futiksesta. Maanantaina vielä harjoittelemme ja tulemme tekemään kaikkemme, että olemme valmiita turnauksen päätosottelua varten. Lähdemme taistelemaan voitosta, Okomoh päättää.

Ottelun tilastot Tulospalvelussa

Ottelulähetys kokonaisuudessaan YouTubessa. Pahoittelemme sen heikkoa laatua, joka johtui puutteellisista verkkoyhteyksistä Hollannin päässä. https://www.youtube.com/watch?v=wo-h6KCv_Bk