U17-tytöt ottaa mittaa Ranskasta keskiviikkona

Maaottelu pelataan Eerikkilässä Jari Litmanen Areenalla. Kello 14:00 alkava peli näkyy suorana sekä selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

U17-tytöt valmistautuu Eerikkilässä tuleviin EM-karsintoihin.

13.9.2022 klo 15:41

U17-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) pelaa keskiviikkona syksyn ensimmäisen maaottelunsa. Lokakuun EM-karsintaturnaukseen valmistautuva Pikkuhelmarit kokoontui Eerikkilässä eilen, ja huomenna joukkue pääsee mittaamaan tasoa yhtä Euroopan kärkimaata vastaan – vastaan asettuu Ranska.

– Ensimmäinen päivä sujui hyvin, ja tänäänkin on ollut hyvä meininki. Eilen hioimme puolustamistamme ja kävimme läpi niitä hetkiä, kun saamme riistoja. Ranskaa vastaan haluamme olla riistojen jälkeen vaarallisia – myös erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa, ja kertasimme myös niitä. Tänään olemme keskittyneet hyökkäyspelin periaatteisiimme, päävalmentaja Akan Okomoh kertoo.

– Ranskalla on tosi hyviä yksilöitä. Heidän laiturinsa ovat nopeita, ja joukkue etenee varsin suoraviivaisesti. Puolustamisen osalta meidän on tärkeää tunnistaa hetket, jolloin meidän täytyy vetäytyä ja puolustaa selän takana olevaa tilaa, ja milloin pystymme puolustamaan eteenpäin, jotta voimme pitää Ranskan hyökkäykset kurissa.

Pikkuhelmareilla on erittäin positiivinen terveystilanne, sillä elokuun lopussa nimettyyn joukkueeseen ei olla jouduttu tekemään yhtään muutosta. Kaikki pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä keskiviikkona – HJK:n Linda Nurmen mukaan ensimmäisissä harjoituksissa on ollut hyvä kilpailu avauspaikoista.

– Treeneissä on ollut tosi hyvä ja energinen fiilis. Intensiteetti on ollut kova, ja kaikesta näkyy, että jokainen pelaaja haluaa päästä kentälle Ranskaa vastaan. Olemme käyneet läpi paljon asioita puolustus- ja hyökkäyspelistämme sekä Ranskasta, ja olemme valmiita otteluun, Nurmi sanoo.

Nurmi teki maajoukkuedebyyttinsä huhtikuun UEFA Development -turnauksessa. Ensiesiintyminen tapahtui voitokkaassa avauspelissä emäntämaa Walesia vastaan, ja Nurmi pelasi vajaan tunnin myös Sveitsi-tappiossa.

– Olin pikkutytöstä asti halunnut päästä maajoukkueeseen, ja ensimmäinen peli oli mahtava kokemus. Ennen peliä minua jännitti, mutta jännitys lähti pois heti alkuvihellyksen jälkeen – minulla oli niin kova luotto joukkueeseemme. Turnauksen peleissä oli kova tempo, ja ne opettivat, että kentällä pitää olla koko ajan 110 lasissa, Nurmi muistelee.

– Meillä oli kova taistelutahto ja pelasimme hyvin yhteen. Reagoimme nopeasti pallonmenetyksiin, mutta pallonriistojen jälkeisissä toiminnoissa meille jäi parannettavaa. Ranskaa vastaan meidän täytyy hyödyntää mahdollisuutemme nopeammin ja rohkeammin. Meillä on huippuhyvä joukkue, kun toimimme kentällä yhtenäisesti.

Suomi pelaa EM-karsintakenraalinsa tulevana lauantaina. VG-62:n P2008-joukkuetta vastaan Eerikkilässä pelattava harjoitusottelu alkaa kello 12:00 – otteluun on vapaa pääsy, mutta livelähetystä ei ole luvassa.

Suomen ottelut EM-karsintaturnauksessa (kellonajat varmistuvat lähiviikkoina):
21.10. Suomi – Pohjois-Irlanti, Belfast (Seaview)
24.10. Suomi – Irlanti, Belfast (Seaview)
27.10. Itävalta – Suomi, Belfast (Solitude)

Turnauksen kolme parasta maata etenee keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit