U17-tytöt nimetty Itävalta-tuplamaaotteluun

Eerikkilässä pelattavat maaottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Kumpaankin otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Lotta Paavilainen on pelannut tänä vuonna jo kuusi maaottelua.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

15.8.2023 klo 15:55

U17-tytöt (2007 ja myöhemmin syntyneet) pelaa elo-syyskuun vaihteessa tuplamaaottelun Itävaltaa vastaan. Maaottelut ovat Pikkuhelmareille viimeiset ennen lokakuun EM-karsintoja – Suomen karsintaohjelma löytyy täältä.

Pikkuhelmarit pelasi edelliset maaottelunsa heinäkuun alussa, kun joukkue osallistui Ruotsissa pelattuun avoimeen PM-turnaukseen. Suomi pelasi avausottelussaan 1–1-tasapelin Norjan kanssa, mutta taipui rangaistuspotkuilla. Tätä seurasivat 10–0-voitto Färsaarista sekä 2–0-voitto Islannista, ja Pikkuhelmarit sijoittui lopulta viidenneksi.

– Jatkoimme PM-turnauksessa siitä, mihin jäimme toukokuun UEFA Development -turnauksessa. Pelasimme kolme erilaista maaottelua – Norja- ja Islanti-pelit olivat tosi tiukkoja vääntöjä. Pärjäsimme kaikissa otteluissa, ja oli iso juttu, että päästimme niissä vain yhden maalin. Haluamme suojella omaa maaliamme yhtä hyvin myös jatkossa. Pystyimme tekemään maaleja eri tavoin ja saimme paljon onnistumisia myös hyökkäyspäässä, päävalmentaja Akan Okomoh sanoo.

Okomoh nimesi tuleviin maaotteluihin kolme maalivahtia sekä 16 kenttäpelaajaa, ja joukkuetta täydennetään kahdella pelaajalla tämän viikon aikana.

– Ikäluokan terveystilanne on ollut viimeisen vuoden ajan hyvä, vaikka joitain loukkaantumisia on toki ollut. Muutama pelaaja on palaamassa pelikuntoon syksyllä, mikä on meille hieno asia. Joukkueeseen nimetyt pelaajat ovat esiintyneet edukseen sekä maajoukkueessa että seurajoukkueissaan, ja he ovat ansainneet paikkansa ryhmässä, Okomoh toteaa.

– Meillä on ollut matkan varrella loistava yhteishenki, mikä on ollut yksi suurista vahvuuksistamme. Haluamme pitää kiinni hyvästä ja turvallisesta ilmapiiristä, jotta saamme joukkueestamme kaiken irti kentällä. Meille on tärkeää, että myös uudet pelaajat pääsevät heti mukaan ryhmään.

Itävalta pelaa EM-karsintaturnauksensa Suomen tavoin lokakuussa. Joukkue on ottanut tämän vuoden aikana kovia päänahkoja – toukokuussa Itävalta juhli UEFA Development -turnauksen mestaruutta kaadettuaan sekä Norjan, Ruotsin että emäntämaa Portugalin.

– Itävalta on tosi hyvä joukkue, joka puolustaa erittäin aggressiivisesti. Saamme näistä maaotteluista todella hyvän mittarin karsintoja ajatellen – etenkin Hollanti ja Sveitsi tulevat prässäämään lujaa meitä vastaan. On siistiä päästä pelaamaan näin kovaa joukkuetta vastaan kotikentällä.

Suomen ottelut:
Ti 29.8. 14:00 Suomi – Itävalta, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)
Pe 1.9. 12:00 Suomi – Itävalta, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Ella-Maria Ervasti (mv), FC Honka (HFA, FC Espoo, LePa)
Viivi Pietilä (mv), FC Honka (PEP, FC Espoo)
Siiri Järvelä (mv), KPV
Noora Karvonen, Valtti (FC Kontu)
Reeta Pirilä, ONS (Oulun HarrasteFutis, Oulu Blue Cats, Tervarit Juniorit)
Aava Salmela, KPV
Venla Koota, EPS
Elsa Rinta-Kokko, FC Espoo (HFA, LePa)
Laura Rahko, ONS (HauPa) (nimetty Hikaru Viherlaakso, TPS (Turun Weikot, TuNL) tilalle 26.8.)
Rebecca Viljamaa, HJK (KäPa)
Cecilia Jäntti, FC KTP (FC Peltirumpu, MyPa, Sudet)
Aada Mäkelä, HJK
Niiki Juttula, ONS (KajHa, FC Wimma, Suomussalmen Palloseura)
Laura Oksanen, HJK (TiPS)
Olivia Ulenius, Åland United (IFK Mariehamn)
Olivia Reis, HJK (EBK, NuPS)
Jelena Todoshchenko, EPS (HooGee, FC Kirkkonummi, EsPa, AC Kirkkonummi, FC Espoo)
Anike Wusu, JyPK
Anni Harmaala, PK-35 (TiPS, KoPSe (nimetty 20.8.))
Bella Aalto, HJK (HPS, MPS, PuiU) (nimetty 20.8.))
Ilona Kilpeläinen, ONS (Ajax-Sarkkiranta) (nimetty 20.8.))

Poisjääneet:
Lotta Paavilainen, KPV

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit