U17-pojat päättää Baltic Cupin sunnuntaina

Viro-ottelu pelataan Helsingissä Töölön Pallokenttä 2:lla. Peliin on vapaa pääsy – sitä voi seurata suorana myös Palloliiton YouTube-kanavan välityksellä.

Elmer Vauhkonen esiintyi pirteästi Latviaa vastaan.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

2.7.2022 klo 19:56

U17-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) otti eilen perjantaina Baltic Cupin avausvoittonsa. Liettua piti lukemat sitkeästi maalittomina aina lisäajalle asti, kunnes Macar Ajoung tuikkasi Minihuuhkajien ansaitun voittomaalin. Avauspelissään Suomi kärsi 0–1-tappion Latvialle, ja Erkka V. Lehtolan miehistö majailee sarjakakkosena.

KuPS:n Elmer Vauhkonen pelasi Latvia-ottelussa vajaat 80 minuuttia ja Liettuaa vastaan vajaan vartin. PK-37:n kasvatti oli mukana myös UEFA Development -turnauksessa, ja suurin osa pelaajista on nuorukaiselle entuudestaan tuttuja.

– Fiilikset kahdesta ensimmäisestä pelistä ovat ihan hyvät. Joukkueena olemme pelanneet ihan hyvin – olemme hallinneet pelejä ja luoneet myös ihan hyvän määrän maalintekopaikkoja. Varsinkin eilisessä pelissä meillä oli hyviä paikkoja, mutta parannettavaa on varsinkin maalienteossa. Oma pelaamiseni on tuntunut aika hyvältä, Vauhkonen sanoo.

Sunnuntain vastustaja Viro pelasi Liettuan kanssa 3–3-tasapelin ja kaatoi Latvian maalein 3–2, joten joukkue on kahden ottelun jälkeen sarjakärjessä. Vauhkosen mukaan Minihuuhkajat lähtee kamppailuun luottavaisin mielin.

– Viro on aika lailla samaa tasoa Liettuan ja Latvian kanssa. Viro on hyökätessä vaarallinen ja on tehnyt paljon maaleja aikaisemmissa peleissä, joten meidän tulee olla valmiita heti pelin alusta.

Baltic Cupin sarjataulukko löytyy täältä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit