U17-pojat avaa PM-turnauksen isäntämaata vastaan

Torstain Norja-ottelua voi seurata suorana striimin välityksellä. Kello 19:00 alkavan kamppailun striimilinkki julkaistaan avauskokoonpanouutisen yhteydessä noin tunti ennen ottelun alkua.

U17-pojat pelaa huomenna vuoden seitsemännen maaottelunsa.

U17-pojat pelaa huomenna vuoden seitsemännen maaottelunsa.

3.8.2022 klo 19:42

U17-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) matkusti sateiseen Norjaan eilen, ja joukkue on ehtinyt harjoitella vuonomaassa pariin otteeseen. Minihuuhkajien edellisestä maaottelusta on aikaa tasan kuukausi – Baltic Cupin päätöspelissään joukkue murskasi Viron tennislukemin 6–0.

– On ollut hienoa, että olemme päässeet kokoontumaan ja pelaamaan tasaisin väliajoin. Baltic Cupissa iso teemamme oli hyökkäyspelin kehittäminen, ja mielestäni onnistuimme siinä. Pystyimme pitämään Baltic Cupin otteluissa paljon palloa – nyt vastukset kovenevat, mutta pyrimme toteuttamaan samoja juttuja, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo.

Baltic Cupin peleissä Suomen puolustus ei joutunut huomattavan kovaan testiin, mutta kolmessa tulevassa ottelussa Minihuuhkajien puolustuspeli tullaan mittaamaan toden teolla. Avausvastustaja Norjalla on Lehtolan mukaan erinomaisia yksilöitä, joiden kanssa suomalaisten tulee olla tarkkana.

– Norja tarjoaa heti kovan vastuksen. Joukkue puolustaa aggressiivisesti, ja meidän täytyy pystyä toimimaan heidän korkean prässinsä alla. He ovat saaneet valmistua rauhassa kotimaassaan, ja he haluavat varmasti jatkaa tappiotonta putkeaan kotiyleisön edessä.

Ikäluokan runkopelaajat Juho Lähteenmäki sekä David Ezeh tekevät Norjassa paluun maajoukkueeseen. Lähteenmäestä tuli pari viikkoa sitten tanskalaisseura FC Nordsjaellandin neljäs suomalaispelaaja – Ylöjärven Ilveksessä uransa aloittanut Ilves-kasvatti teki seuraa Oliver Antmanille, Leo Waltalle sekä Maksim Stjopinille.

– Valitsin Nordsjaellandin, koska se on hyvä paikka kehittyä – seura oli tosi kiinnostunut minusta, ja nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta myös edustuksessa. Olen pelannut U17-joukkueen kanssa pari harkkapeliä, joissa olen tehnyt yhden maalin. Sarjakausi alkaa pari päivää sen jälkeen, kun palaan PM-turnauksesta, Lähteenmäki avaa.

– Tunsin Maksimin entuudestaan Ilveksestä, mutta nyt olemme tutustuneet vielä paremmin. On tietenkin helpottanut sopeutumista, kun seurassa oli jo valmiiksi suomalaisia. Olen viihtynyt ensimmäiset viikot Tanskassa tosi hyvin.

Nordsjaelland iski silmänsä Lähteenmäkeen viime syksyn Islanti-maaotteluissa. Lähteenmäki osui sekä 4–3- että 6–2-voitossa – maalitilinsä hän avasi jo kuukautta aiemmin maajoukkuedebyytissään Viroa vastaan. Tänä keväänä Lähteenmäki pelasi 2005 syntyneiden EM-jatkokarsinnoissa sekä oman ikäluokkansa UEFA Development -turnauksessa.

– Odotan mielenkiinnolla huomista matsia. Norja on saanut hyviä tuloksia kovista peleistä, ja se on meille hyvä mittari. UEFA Development -turnauksessa näytimme, että pystymme haastamaan kovia maita – esimerkiksi Serbiaa vastaan loimme paikkoja, mutta viimeistelymme tulee olla vielä parempaa.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
To 4.8. 19:00: Norja – Suomi, Drøbak
La 6.8. 14:00: Tanska – Suomi, Drøbak
Ke 10.8. 13:00: Suomi – Englanti, Fredrikstad

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit