U17-pojat aloittaa Baltic Cupin keskiviikkona

Turnauksen kaikki ottelut näkyvät suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Peleihin on vapaa sisäänpääsy – otteluohjelma löytyy jutun lopusta.

Minihuuhkajat on harjoitellut kovassa helteessä.

Minihuuhkajat on harjoitellut kovassa helteessä.

28.6.2022 klo 16:51

U17-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui Eerikkilässä eilen maanantaina. Alun perin nimettyyn ryhmään ei ole tullut muutoksia, ja joukkueen valmistautuminen Baltic Cupiin on sujunut suunnitelmien mukaan.

– Olemme treenanneet kahdesti, ja harjoittelemme vielä tänään kevyesti erikoistilanteita. Kaikki pelaajat ovat pelikunnossa, ja kukin avaa turnauksessa vähintään yhdessä pelissä. Kun pelataan kolme peliä vajaan viikon aikana, kuormitusta on tarkkailtava – etenkin, kun todella kuuma keli tuo lisämausteensa, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo.

Suomen avausvastustaja Latvia on pelannut ainakin kevään otteluissa Lehtolan mukaan varsin suoraviivaista jalkapalloa, ja odotettavissa on paljon keskityksiä sekä palloja viimeiseen linjaan tai linjan taakse. Päävalmentaja painottaa, että isäntien pallollisen pelin tulee olla vahvaa, jotta Latvia ei pääse hyödyntämään vahvuuksiaan.

– Latvia on taisteleva ryhmä, ja meidän täytyy onnistua huomenna, jotta saamme hyvän tuloksen. Heillä on hyviä hyökkäyspään pelaajia, jotka pystyvät tekemään maaleja sekä jalalla että päällä. Emme saa antaa heille tilaa boksissa.

Minihuuhkajien hyökkääjistä kannattaa pitää silmillä muun muassa Arvid Lundbergiä. Kookas kärki teki helmikuussa sopimuksen IFK Mariehamnin kanssa, ja hän on harjoitellut säännöllisesti edustusmiehistön mukana – liigadebyytti on vielä tekemättä, mutta Lundberg on saanut vyölleen miesten pelejä yhteistyöseura FC Ålandissa.

– Miesten Kolmosen pelit ovat olleet kovempia kuin aiemmin pelaamani ottelut, mutta olen mielestäni pärjännyt hyvin. Olen tehnyt kolmessa pelissä viisi maalia, mihin voi olla tyytyväinen, Lundberg toteaa.

– Harjoittelen IFK:n edustuksen kanssa kerran tai pari viikossa. Vaikka taso on luonnollisesti paljon kovempi kuin juniorijoukkueiden tai FC Ålandin treeneissä, pysyn hyvin mukana. Uskon, että olisin valmis liigadebyyttiin, mutta minulla ei ole kiire sen kanssa.

Ahvenanmaan futisylpeyden lisäksi nuorukainen on harjoitellut viimeisen puolen vuoden aikana Italian suurseurojen AS Roman ja Atalanta BC:n sekä tanskalaisen AGF Århusin kanssa. IFK:n ja U20-maajoukkueen Oscar Wiklöf siirtyi vastikään Freiburg SC:n organisaatioon – voisiko Lundberg olla seuraava saarelta maailmalle lähtevä pelaaja?

– On ollut siistiä tutustua eri akatemioiden toimintaan, mutta olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen IFK:ssa ja keskityn peleihini seurassa. Oscarin puolesta olen todella iloinen – Freiburg on hänelle iso askel, ja siirto osoittaa, että IFK:sta on mahdollisuus ponnistaa ulkomaille.

Tämän viikon otteluita Lundberg odottaa innolla – hän on pelannut toistaiseksi yhden maaottelun, jossa myös onnistui maalinteossa. Vuoden takaisesta Viro-ottelusta on hyviä muistoja, ja hyökkääjä pyrkii saamaan uusia onnistumisia tulevissa peleissä.

– Valmistautumisemme on mennyt mielestäni todella hyvin – meillä on hyviä pelaajia ja hyvä joukkuehenki. Toivon, että onnistumme joukkueena ja teen itse lisää maaleja. Teemme parhaamme ja katsomme sitten turnauksen päätteeksi, mihin se riitti.

Keskiviikko 29.6. 
Liettua – Viro 13:00, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä) 
Suomi – Latvia 17:30, Jari Litmanen Areena 
 
Perjantai 1.7.  
Liettua – Suomi 13:00, Jari Litmanen Areena 
Viro – Latvia 17:30, Jari Litmanen Areena 
 
Sunnuntai 3.7. 
Suomi – Viro 15:00, Töölön Pallokenttä 2 (Helsinki) 
Latvia – Liettua 15:00, Jari Litmanen Areena

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit