U16-tytöt lähtee Ruotsi-tuplamaaotteluun luottavaisin mielin

Maaottelut pelataan keskiviikkona ja perjantaina. Huomisen 18:00 alkava ottelu näkyy suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla – Eerikkilän jalkapallohalliin on vapaa sisäänpääsy.

Pikkuhelmarit kohtaa Ruotsin kahdesti Eerikkilän jalkapallohallissa.

25.10.2022 klo 14:43

U16-tytöt (2007 ja myöhemmin syntyneet) valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen viralliseen maaotteluunsa. Pikkuhelmarit kokoontui Eerikkilässä maanantaina ja harjoitteli tänään toisen kerran – pelipäivä koittaa jo huomenna.

– Nämä ovat tiukkoja rupeamia, kun pelaamme heti kahden harjoituskerran jälkeen. Olemme käyneet läpi sekä puolustus- että hyökkäyspeliämme. Näin nuorille pelaajille ei saa tuoda liikaa uusia asioita kerralla, joten olemme priorisoineet pääpainopisteitämme. Yksi niistä on pelin intensiteetti – kun mennään, mennään täysillä, päävalmentaja Pekko Söderström avaa.

– Kaikki pelaajat ovat näillä näkymin kunnossa. Kaikki pelaajat odottavat huomista innolla – tämä on heille hieno mahdollisuus. Olemme pyrkineet nauttimaan täysillä näistä päivistä, ja keskiviikosta tulee varmasti ikimuistoinen päivä.

Maajoukkuekokemusta ikäluokalta löytyy keväältä, jolloin Pikkuhelmarit voitti kaikki kolme otteluaan. Koska vastassa olivat Armenian, Latvian ja Viron T2006-maajoukkueet, maaotteluita ei laskettu virallisiksi. Nyt mukana on yhdeksän pelaajaa, jotka eivät olleet mukana Tallinnan UEFA Development -turnauksessa – myös vastustajalla on paljon ensikertalaisia.

– Ruotsi on pelannut syksyllä kaksi maaottelua (2–5-tappio Norjalle ja 3–3-tasapeli Tanskaa vastaan). Meillä on hyvä käsitys Ruotsin pelaamisesta, ja huomioimme heidän vahvuutensa sekä heikkoutensa meidän pelaamisessamme, Söderström sanoo.

– Menemme kuitenkin enemmän oman pelimme kautta. Toivoisin, että hyökkäys- ja puolustuspelissämme näkyisi niitä asioita, joita olemme käyneet läpi harjoituksissa. On tärkeää, että pelaajat heittäytyvät peliin – tämä on heille ainutlaatuinen tilaisuus, ja pelaamisesta pitää nauttia.

Ottelut:
ke 26.10. 18:00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilän jalkapallohalli
pe 28.10. 14:00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilän jalkapallohalli

Kumpikin peli näkyy suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit