U16-tytöt aloittaa UEFA Development -turnauksen ottelulla Walesia vastaan

U16-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) aloittaa Walesissa pelattavan UEFA Development -turnauksen ottelulla emäntämaata vastaan 17.4. klo 14 Suomen aikaa. Kyseessä on samalla ikäluokan ensimmäinen maaottelu.

Ilona Auvinen U16-tyttöjen harjoitusottelussa HPS:ää vastaan 2022.

Ilona Auvinen U16-tyttöjen harjoitusottelussa HPS:ää vastaanKuva: Kalevi Hämäläinen

3.5.2022 klo 17:22

U16-tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta on turnauksen aikaan EM-lopputurnaukseen valmistautuvien U17-tyttöjen leirillä, joten turnauksessa vastaavana päävalmentajana toimii Toni Koskinen.

Ikäluokan edellinen maajoukkuetapahtuma oli helmikuussa pelattu ottelu HPS:ää vastaan. Koskinen odottaa joukkueen kanssa tositoimiin palaamista innolla.

- Odotan pelistä tiukkaa ja tasaista. Kyseessä on tämän ikäluokan ensimmäinen maaottelu, joten varmaan jännitys näkyy pelissä mukana, mutta pyrimme kehittämään peliä siitä, mihin ikäluokan kanssa viimeksi jäimme, Koskinen ennakoi.

Valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin.

- Hyvä, että päästiin sen verran aikaisemmin lähtemään, että saimme kaksi treeniä alle. Viimeistelytreeneissä oli tosi hyvää tekemistä. Saimme käytyä niitä asioita läpi, mitä haluttiinkin ja mitä halutaan nähdään pelissä, Koskinen kertoo.

Monet pelaajat saanevat mahdollisuuden näyttää osaamistaan heti ikäluokan ensimmäisessä maaottelussa.

- Tavoitteenamme pelissä on hyödyntää pelaajiemme vahvuuksia, Koskinen päättää.

Wales-ottelusta ei valitettavasti ole luvassa livestriimiä. Emäntämaan jälkeen Pikkuhelmarit kohtaa turnauksessa Tanskan ja Sveitsin.

Suomen ottelut turnauksessa (ajat Suomen aikaa)
Su 17.4. 14:00 Wales – Suomi, Airbus Areena, Broughton
Ti 19.4. 14:00 Tanska – Suomi, The New Saints, Oswestry
Pe 22.4. Suomi – Sveitsi (aika ja paikka selviävät myöhemmin)

Pelaajalista >> 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit