U16-pojat isännöi Pohjois-Irlantia tiistaina

Suomen ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Jari Litmanen Areenalle on vapaa sisäänpääsy.

Minihuuhkajat kohtaa Pohjois-Irlannin ja Viron Jari Litmanen Areenan viheriöllä.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

3.10.2022 klo 13:51

U16-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui tänään maanantaina Eerikkilässä, jossa pelataan tämän viikon aikana kolmen maan turnaus. Minihuuhkajien ryhmässä on jälleen uusia nimiä – debytantteja on kaikkiaan seitsemän.

U16-pojat palaa tositoimiin muutaman viikon tauon jälkeen. Joukkueen edelliset maaottelut pelattiin elokuussa – Ruotsi-tuplamaaottelun ensimmäinen osa päättyi 0–2-tappioon, ja toisessa tuloksena oli 2–2-tasapeli.

– On aina hienoa nähdä, kun peli menee eteenpäin tuplamaaottelun aikana. Tulosten osalta ottelut olisivat voineet mennä paremmin – olimme erittäin lähellä voittaa jälkimmäisen matsin. Peleissä oli paljon hyviä aihioita, mutta tarvitsemme vielä lisää tietynlaista huolellisuutta, päävalmentaja Kai Nyyssönen toteaa.

– Tämän joukkueen vahvuuksiin kuuluvat erityisesti tilanteenvaihdot, joissa olimme hyviä myös Ruotsia vastaan. Pohjois-Irlantia ja Viroa vastaan pyrimme luomaan enemmän pidempiä hyökkäyksiä. Meidän täytyy tunnistaa hetket, jolloin on hyvä pitää palloa.

Suomen valmistautuminen Pohjois-Irlanti-otteluun on lyhyt, sillä joukkue ehtii harjoitella vain kerran.

– Menemme tämän illan harjoituksissa sekä palavereissa tutun sapluunan mukaan. Käymme läpi puolustus- ja hyökkäyspelimme periaatteita sekä erikoistilanteita. Samoja asioita on käyty läpi aluetoiminnassa, joten ne ovat tuttuja myös ensikertalaisille. Tulevina päivinä meillä on paremmin aikaa harjoitella, Nyyssönen avaa.

– Pohjois-Irlanti pelasi Puolaa vastaan elokuussa, jolloin tuloksena olivat tasapeli ja tappio. Olen varma, että he ovat taisteleva ryhmä. Pohjois-Irlanti valmistautuu Eerikkilässä Victory Shield -turnaukseen, mikä on heille tärkeä juttu – pelaajat haluavat varmasti antaa näyttöjä turnausta varten.

Suomen ottelut:
Ti 4.10. klo 18:00 Suomi – Pohjois-Irlanti, Eerikkilä (Jari Litmanen Areena)
Pe 7.10. klo 11:00 Viro – Suomi, Eerikkilä (Jari Litmanen Areena)

Jari Litmanen Areenalla to 6.10. pelattava Pohjois-Irlanti – Viro näkyy niin ikään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Kello 12:00 alkavassa ottelussa ei ole selostusta.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit