U15-tytöt pelaa ensimmäisen maaottelunsa perjantaina

Portugali-ottelu alkaa kello 13:30 Suomen aikaa. UEFA Development -turnauksen avauskamppailu näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla.

Pikkuhelmarit harjoitteli eilen Talin hallissa.

Pikkuhelmarit harjoitteli eilen Talin hallissa.

24.11.2022 klo 19:56

U15-tytöt (2008 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui yhteen ensimmäistä kertaa eilen keskiviikkona. Pikkuhelmareiden joukkue nimettiin pari viikkoa sitten, ja kaikki ryhmään nimetyt pelaajat ovat kunnossa – nimilistan löydät täältä.

Joukkue lensi Lissaboniin tänään, josta matka jatkui eteläisen Portugalin Alcantarilhaan. Pikkuhelmarit ei ehdi harjoitella matkapäivän aikana, joten keskiviikon treenit Talin hallissa toimivat valmistavina harjoituksina.

– Kaikki pelaajat ovat tosi odottavalla ja positiivisella mielellä. Vaihdoimme kuulumisia kokoontumisen yhteydessä, ja kaikkia luonnollisesti jännitti kovasti. Olemme puhuneet pelaajien kanssa siitä, että maaotteluiden vaatimustaso on todella kova, ja he varmasti tiedostavat sen, päävalmentaja Pekko Söderström toteaa.

– Valmentajat pystyvät kertomaan, mikä pelaajia odottaa kansainvälisissä peleissä, mutta sen tietää vasta, kun on sen itse kokenut. Täytyy muistaa, että tämäkin viikko on prosessi – etenemme askel kerrallaan. Tulemme kiinnittämään intensiteettiin huomiota turnauksen aikana, ja teimme niin jo valmistavissa harjoituksissa.

Portugalin U15-maajoukkue pelaa niin ikään ensimmäisen maaottelunsa, joten vastustajasta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Suomen tyttömaajoukkueet ovat kohdanneet Portugalin useasti viime vuosien aikana, joten Söderströmin tiimillä on oma käsityksensä emäntämaan pelitavasta.

– Lähtökohta on oman pelimme kehittämisessä, mutta olemme toki scoutanneet Portugalin maajoukkueita. Uskomme, että huominen vastustaja on hyvin aktiivinen joukkue. He hakevat riistoja usean pelaajan voimin, ja vauhti tulee olemaan varmasti kova. Olen kuitenkin varma siitä, että pelaajamme pystyvät vastaamaan samalla mitalla.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Pe 25.11. klo 13:30 Portugali – Suomi (Estádio da Bela Vista, Parchal)
Su 27.11. klo 17:00 Espanja – Suomi (Estádio da Bela Vista, Parchal)
Ke 30.11. klo 18:00 Suomi – Belgia (Estádio Municipal, Lagos)

Kahden jälkimmäisen ottelun mahdollisista striimeistä tiedotetaan myöhemmin.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit