Maajoukkueet

U15-tytöt jatkoi voittojen tiellä UEFA Development -turnauksessa

Latvian U16-maajoukkue kaatui Tallinnassa pelatussa ottelussa maalein 4–2.

TU15_vs_Latvia

U15-tyttöjen avaus Latviaa vastaanKuva: SPL

7.4.2022 klo. 15:12

U15-tytöt (2007 ja myöhemmin syntyneet) otti tänään torstaina toisen voittonsa UEFA Development -turnauksessa. Avauspelissään Pikkuhelmarit päihitti emäntämaa Viron U16-maajoukkueen 2–1, ja tänään oli Latvian vuoro taipua Pekko Söderströmin valmentamalle Suomelle.

Ilona Kilpeläinen vei Suomen johtoon vartin kohdalla. Esityön teki Nella Mäkynen, joka riisti pallon ja tarjoili tekopaikan Kilpeläiselle. Suomen kymppipaita osui toistamiseen 38. minuutilla – tällä kertaa maalisyötöstä vastasi vahvasti boksiin noussut Emilia Ebnezer.

Latvia tuli tasoihin toisen puolikkaan alkuminuuteilla. Kavennusosuma syntyi Suomen pallonmenetyksen seurauksena, ja pari minuuttia myöhemmin latvialaispelaajan kaukolaukaus upposi maaliin. Hetki tästä Suomi nousi takaisin johtoon Rianna Leppikorven onnistuttua vapaapotkun jälkitilanteesta.

Kapteeni Aava Salmela laukoi 4–2-päätöslukemat noin 20 metristä. Vakuuttavalla Suomella oli ottelussa mahdollisuus useisiin lisämaaleihin, mutta viimeistely jätti tänään toivomisen varaa.

– Teimme avauskokoonpanomme yhdeksän muutosta, mutta jatkoimme siitä, mihin Viroa vastaan jäimme. Olimme etenkin ensimmäisellä jaksolla aivan ylivoimaisia, ja meillä oli kymmeniä etenemisiä boksiin, mutta maalinteko oli meille vaikeaa. Se on meille selkeä kehityskohde, Söderström toteaa.

– Toisen jakson alussa meillä oli hetken aikaa haasteita Latvian korkean prässin kanssa. He onnistuivat tekemään pari maalia, jotka olivat estettävissä. Olennaista on kuitenkin se, kuinka joukkue takaiskuihin reagoi – otimme hallinnan takaisin tasoitusmaalin jälkeen, ja loppupeli oli aivan yhtä päätä.

Söderström kertoo olevansa erittäin iloinen siitä, että avauskokoonpanoon tehdyt lukuisat muutokset eivät vaikuttaneet Suomen peliin negatiivisesti. Vaikka kyseessä oli vasta joukkueen toinen maaottelu, pelitapa tuntuu olevan jokaisen pelaajan hallussa.

– Pelasimme erinomaisesti, ja pelimme rakenne oli hyvä – huomaa, että pelaajat ovat olleet mukana aluetoiminnassa. Pelitapaamme käydään läpi aluevalmentajien johdolla, ja pelaajat ovat omaksuneet periaatteet hyvin. Tämä ottelu oli jälleen osoitus siitä, että alueilla ja seuroissa tehdään hyvää työtä.

Latvia – Suomi 2–4 (0–2)
15' Ilona Kilpeläinen 0–1
38' Kilpeläinen 0–2
50' 1–2
52' 2–2
58' Rianna Leppikorpi 2–3
71' Aava Salmela 2–4

1 Aada Leiste (mv)
3 Noora Karvonen
4 Rianna Leppikorpi (87' 2 Hilla Kilpeläinen)
6 Kristiina Saijets (65' 8 Elsa Rinta-Kokko)
7 Lilia Osman (46' 5 Hikaru Viherlaakso)
9 Emilia Ebnezer (46' 20 Emilia Wegelius)
10 Ilona Kilpeläinen (87' 13 Peppi Honkila)
14 Aava Salmela (C)
16 Cecilia Jäntti (46' 11 Jessica Taren)
18 Niiki Juttula (65' 17 Laura Oksanen)
19 Nella Mäkynen (65' 15 Olivia Ulenius)

Vaihdossa:
12 Viivi Pietilä (mv)

Suomen viimeinen ottelu:
Su 10.4. klo 12.00 Suomi – Armenia U16 EJL Jalgpallihall, Tallinna

Armenia-ottelusta ei ole näillä näkymin luvassa livelähetystä.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit