U15-pojat valmiina Puolan turnaukseen – ”Hyviä mittareita meille”

U15-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) saapui Puolaan sunnuntaina illalla ja joukkue on valmiina tiistaina alkavaan neljän maan turnaukseen.

U15-pojat ovat valmiina Puolan turnaukseen

U15-pojat ovat valmiina Puolan turnaukseen

2.5.2022 klo 14:48

Valmistautumisaika paikan päällä jää suhteellisen lyhyeksi, mutta se pystytään päävalmentaja Kai Nyyssösen mukaan käyttämään tehokkaasti hyväksi.

– Aamulla vedettiin täällä taktinen harjoitus ja myöhemmin päivällä käydään vielä erikseen erikoistilanteita lyhyesti läpi. Pääsemme samalla tutustumaan ottelukenttään, Nyyssönen kertoi maanantaina aurinkoisesta ja jo miltei kesäisestä Malborkista.

Minihuuhkajat on matkassa 22 pelaajan ryhmällä eli lähtökohtaisesti vahvuus on kahden avauskokoonpanon verran. Koska turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua pelataan peräkkäisinä päivinä, Nyyssösen mukaan lähtökohtaisesti on tarkoitus vaihtaa koko avauskokoonpano tiistain ottelusta keskiviikoksi.

–Periaatteessa meillä on kaksi ryhmää. Vaikka viisi pelaajaa vielä vaihtui alkuperäisestä ryhmästä, niin meillä on paljon hyviä pelaajia täällä mukana.

Vastaan avausottelussa asettuu Unkari. Keskiviikkona Minihuuhkajat kohtaa Slovakian ja päätösottelussa perjantaina isäntämaa Puolan. Vastustajiakin on tarkkailtu, mutta pääpaino on ehdottomasti omassa tekemisessä ja pelaamisessa.

– Kaikki kolme vastustajaa ovat pelanneet huhtikuussa ja meillä on ollut tallenteet käytössämme. Enemmän niitä on kuitenkin katsottu valmennustiimiä varten ja pelaajien kanssa keskitytään ennen kaikkea omaan pelaamiseen. Nyt vastassa on Unkari ja sen jälkeen heti Slovakia – uskon, että vastustajatkin vaihtavat runsaasti pelaajia ottelusta toiseen, joten liikaa ei ennakkoon kannattakaan vastustajaa miettiä, Nyyssönen sanoo.

– Se on kuitenkin varmaa, että kaikki nämä vastustajat ovat meille hyviä mittareita.

Mittareita ja tavoitteita on asetettu myös konkreettisesti oman joukkueen osalta.

– Esimerkiksi se miten paljon saamme riistoja yläalueella, niistä paikkoja ja niistä maaleja. Haluamme kuitenkin prässätä aktiivisesti ja ylhäältä. Katsotaan nyt sitten, saadaanko tämä käännettyä myös onnistumisiksi, Nyyssönen kuvaa.

U15-poikien maaottelu Unkari – Suomi alkaa Malborkissa tiistaina kello 14.00 Suomen aikaa. Striimimahdollisuutta ottelusta selvitetään vielä paikan päällä.

Joukkueen päivitetty pelaajalista löytyy täältä >>

Suomen muut ottelut:
Ke 4.5. klo 14:00 Suomi – Slovakia (Ostróda)
Pe 6.5. klo 12:00 Puola – Suomi (Malbork)

Otteluiden alkamisajat Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit