U15-pojat valmiina ikäluokan ensimmäiseen maaotteluun

Torstain Kreikka-ottelu alkaa kello 12:00 Suomen aikaa. Peli pyritään näyttämään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla – heikko verkkoyhteys tuo haasteensa striimaamiseen.

Suomen joukkue Serbian turnauksessa. Kuvasta puuttuu Casper Langhoff.

Suomen joukkue Serbian turnauksessa. Kuvasta puuttuu Casper Langhoff.

16.11.2022 klo 19:17

U15-pojat (2008 ja myöhemmin syntyneet) pelaa huomenna torstaina ensimmäisen maaottelunsa. Joukkue matkusti eilen Serbiaan, jossa se osallistuu UEFA Development -turnaukseen – avauspelissään Minihuuhkajat kohtaa Kreikan.

Suomi kokoontui tiistaina ja veti ensimmäiset harjoitukset Helsingissä Talin hallissa. Tänään keskiviikkona joukkue pääsi treenaamaan Stara Pazovan harjoituskeskuksessa, jossa turnauksen kaikki ottelut pelataan.

– Saimme käytyä eilen läpi puolustuspeliämme ja tänään pääsimme harjoittelemaan hyökkäyspeliämme sekä ottamaan tuntumaa nurmikenttään. Kreikka-matsi tulee eteen aika nopeasti – olemme valmistautuneet siihen niin hyvin, kuin mahdollista, päävalmentaja Kai Nyyssönen toteaa.

– Huomenna on tärkeää, että pelaajat pystyvät esiintymään omalla tasollaan, vaikka ensimmäinen maaottelu jännittää varmasti. Meidän täytyy tehdä yhtenäisesti töitä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan – pojat ovat itse todenneet, että haluamme olla kentällä ahkera, itsevarma ja työteliäs Suomi. Mikäli näitä asioita nähdään kentällä, saamme hyvän tuloksen.

Kreikan U15-maajoukkue pelaa niin ikään ensimmäisen maaottelunsa, joten vastustajasta ei ole ottelun alla paljoakaan tietoa.

Erkka V. Lehtolan U17-maajoukkue pelasi syksyn EM-karsinnoissa Kreikkaa vastaan, mutta on vaikeaa arvioida, pelaako U15-maajoukkue samalla pelitavalla. Valmistautuminen Montenegro- ja Serbia-otteluihin on helpompaa, kun saamme nähdä heidän keskinäisen pelinsä.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
to 17.11. 12:00 Kreikka – Suomi, Stara Pazova
la 19.11. 12:00 Suomi – Montenegro, Stara Pazova
ti 22.11. 12:00 Suomi – Serbia, Stara Pazova

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit