Maajoukkueet

U15-pojat tasapeliin Slovakian kanssa

U15-poikien (2007 ja myöhemmin syntyneet) Puolan turnauksen toinen ottelu päättyi keskiviikkona maalittomaan tasapeliin Slovakiaa vastaan.

U15-poikien avaus Slovakiaa vastaan

U15-poikien avaus Slovakiaa vastaan

4.5.2022 klo. 15:43

Slovakia hallitsi ottelun alkua, mutta Suomi pääsi pian peliin mukaan ja pallohallinta tasoittui. Kumpikin joukkue pyrki prässäämään ylähäältä, mikä takasi vauhdin peliin, mutta maalipaikkoja avausjakson ensimmäisellä puoliskolla ei kummassakaan kenttäpäädyssä nähty.

Puolustukset pysyivät tiiviinä myös tämän jälkeen. Slovakia pääsi laukomaan muutamaan otteeseen, mutta vedot viuhuivat ohi Ukko Happosen vartioimasta Suomen maalista. Suomen paras paikka avausjaksolla osui tunnin kohdalle, kun Samu Herronen pääsi puolittain läpi, mutta Slovakian maalivahti Kristián Huska ehti viime hetkellä palloon ennen Herrosta.

Tauolle aurinkoisessa, mutta tuulisessa Ostródassa mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena ja maalipaikat olivat edelleen kortilla. Suomi teki jakson puolivälin jälkeen edellisottelun tapaan runsaasti vaihtoja ja haki lisää juoksuvoimaa kentälle. Parhaat paikat tulivatkin lopussa Suomelle. Ensin vaihdosta kentälle tullut Sulo Ketola pääsi puolittain läpi, mutta laukoi yli Slovakian maalin. Varsinaisen peliajan umpeutuessa Ketolalle avautui vieläkin parempi paikka, mutta kulma oli sen verran pieni, että veto painui sivuverkkoon.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen oli ottelun jälkeen hiukan kaksijakoisissa mietteissä.

- Tasainen pelihän se oli, mutta ei meidän voittommekaan olisi vääryys ollut. Toisella puoliajalla teimme taas vähän muutoksia jo osin senkin takia, että ottelu toisena peräkkäisenä päivänä alkoi painaa poikien jaloissa. Lopussa oli muutama paikka, mutta noin yleisesti emme päässeet nyt samalla tavalla paikkoihin kuin Unkaria vastaan, Nyyssönen mietti.

- Puolustuksessa maalivahdille tuli pari hyvää torjuntaa, mutta muuten peitimme hyvin Slovakian keskitykset ja täytyy antaa iso kiitos siitä miten koko joukkueena puolustimme. Vaikkei se näissä otteluissa ykkösasia olekaan, niin oli ihan mukava pitää nolla omassa päässä.

Kokonaisuus painui kuitenkin selkeästi plussan puolelle ja turnaus on jo nyt osoittanut merkityksensä.

- Nyt ei uponnut, mutta hyvä oli että saimme taas peliä vietyä hiukan erilaista vastustajaa vastaan. Tärkeitä pelejä nämä ovat olleet ja nyt on sitten vielä edessä turnauksen finaaliottelu, Nyyssönen viittasi perjantaiseen päätösotteluun isäntämaa Puolaa vastaan.

Puola voitti keskiviikon toisessa ottelussa Unkarin maalein 5-2.

Suomi – Slovakia 0-0

U15-poikien kokoonpano Slovakiaa vastaan:
1 Ukko Happonen (mv) PKKU 
3 Ronal Malik HJK > 65. 16 Eemil Tanninen JIPPO-j 
4 Jere Kari HJK
5 Antti Pastinen KäPa 
7 Aarne Louramo TPS > 65. 11 Nuutti Nenonen PKKU 
8 Matias Siltanen KuPS
13 Samu Herronen KPV > 65. 9 Sulo Ketola P-Iirot 
14 Ilkka Koivukoski OLS > 73. 6 David Weiss PKKU (C) 
18 Adam Le Goff-Conan HJK
19 Arttu Tulehmo Ilves > 65. 21 Santeri Romppanen PKKU
22 Ilmo Toivonen HJK > 65. 10 Taavi Koukkumäki FC Honka 

Vaihdossa:
12 Osku Maukonen (mv) FC Lahti 
2 Lassi Harju SJK-j 
15 Olli Turppo LauTP 
17 Miko Koivuniemi Ilves 
20 Axel Sandler HJK 

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit