Maajoukkueet

”Tunnelma on nousussa” – Helmarit kohtaa Hollannin EM-kenraalissa

Suomi ja Hollanti kohtaavat lauantaina Enschedessä Suomen aikaa kello 19.00. Ottelua voi seurata Ylen kanavilta.

Kapteeni Tinja-Riikka Korpela kehuu Helmareiden ilmapiiriä EM-kisojen alla.

Kapteeni Tinja-Riikka Korpela kehuu Helmareiden ilmapiiriä EM-kisojen alla.Kuva: Juha Tamminen

1.7.2022 klo. 21:31

Ensi viikolla käynnistyviin EM-kisoihin valmistautuva naisten A-maajoukkue on leireillyt Hollannissa tiistaista lähtien erinomaisissa olosuhteissa.

– Viikko on mennyt erittäin hyvin. On ollut fantastista harjoitella Hollannin maajoukkueiden harjoituskeskuksessa. Kentät ovat olleet erinomaisia, olemme olleet todella tyytyväisiä leiriimme täällä, päävalmentaja Anna Signeul kertoi perjantaina joukkueen viimeistelyharjoitusten jälkeen.

Maanantaina Japanille koettu tappio on unohdettu nopeasti. Kapteeni Tinja-Riikka Korpelan mukaan on tärkeää nähdä tuloksen taakse.

- Koskaan ei ole kiva hävitä, mutta näissä treenipeleissä tuloksella ei ole niin paljoa merkitystä. Se oli meille ensimmäinen peli yhdessä pitkään aikaan ja osalle pelaajista ylipäänsä ensimmäinen peli pitkään aikaan. Siihen nähden peliesitys oli ensimmäisellä puoliajalla jopa todella hyvä. Joukkueessa on säilynyt todella hyvä ilmapiiri, Helmareiden maalivahti sanoi.

Lauantaina vastassa on yksi maailman parhaista maajoukkueista. Hollanti on tällä hetkellä FIFA-rankingin neljännellä sijalla. Kova vastustaja antaa Helmareille mahdollisuuden harjoitella pelin osa-alueita, jotka tulevat korostumaan myös EM-kisoissa.

– Haemme jatkuvaa kehitystä. Meillä on edessä todella kova vastustaja. Tiedämme heidän vahvuutensa varsinkin keskityksissä ja rangaistusalueella. Saamme mahdollisuuden harjoitella oman rangaistusalueen, sen ympäristön ja erikoistilanteiden puolustamista. Se tulee olemaan meille todella tärkeää. Peli tulee olemaan nopeaa, Signeul ennakoi.

Onnistuneen puolustuspelin lisäksi Helmarit haluaa nähdä onnistumisia kentän toisessa päässä. Japania vastaan nähtiin useita erinomaisia vastahyökkäyksiä, joita tarvitaan sekä Enschedessä että EM-lopputurnauksessa.

– Pallollisena haluamme jatkaa niitä asioita, joissa onnistuimme Japania vastaan. Kun riistämme pallon, haluamme hyökätä nopeasti. Meillä on hyviä pelaajia siihen, Korpela painotti.

EM-kenraali Hollantia vastaan valmistaa Helmareita päävalmentajan mukaan erityisesti EM-kisojen lohkovaiheen päättävään Saksa-otteluun.

– Hollannin ja Saksan pelaamisessa on yhtäläisyyksiä. Molemmat pelaavat hyvää lyhytsyöttöpeliä ja ovat sen lisäksi todella nopeita hyökkäyksissään.

EM-kisat käynnistyvät Suomen osalta tasan viikon päästä perjantaina, kun Helmarit kohtaa Espanjan Milton Keynesissä Stadium MK:lla. Korpela on tyytyväinen, että pitkä odotus palkitaan pian.

– Tunnelma on nousussa, vaikka olemme olleet jo kohta kaksi viikkoa yhdessä. Ei tässä minkään näköistä leiriväsymystä ole vielä ollut havaittavissa – päinvastoin. Kun menimme äsken treeneihin, niin musat olivat täysillä ja fiilis nousussa. Tätä olemme odottaneet ja haluamme nauttia joka ikisestä päivästä ja hetkestä.

Helmarit kohtaa Hollannin lauantaina Suomen aikaa kello 19.00 Enschedessä EM-kisojen kenraaliharjoituksessa. Lähetys käynnistyy Yle Areenassa kello 18.55 ja Yle TV2:ssa kello 19.30.

Helmarit

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit