Uudistuneeseen naisten Suomen Cupiin ilmoittautuminen alkaa tammikuussa

Jalkapallon naisten Suomen Cupiin voi ilmoittautua tiistaina 10.1.2023 alkaen. Ilmoittautumisaika päättyy helmikuussa, jolloin maanantai, 20.2.2023, on viimeinen ilmoittautumispäivä.

12.12.2022 klo 15:10

Myös naisten Suomen Cup palaa tulos tai ulos –formaattiin, joka miesten puolella otettiin enemmän kuin hyvin vastaan vuonna 2022. Katso ylläolevalta videolta tai tästä tarkemmin, kuinka Suomen Cup ja Regions' & Roots Cupit viedään läpi.

Kevättalvella pelataan myös uutta kilpailua, Kansallista Cupia, johon osallistuvat Kansallisen Liigan ja Ykkösen joukkueet. 

– Kansallisen Cupin tehtävä on pitää kilpailukausi pitkänä ja tuoda kilpailullisia otteluita talvelle. Tämä oli seurojen toive, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki avaa. 

Naisten Suomen Cupin ottelut käynnistyvät ensimmäisen kierroksen osalta maaliskuussa ja huipentuvat 1.10.2023 Helsingin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin. Ensimmäinen suorana näytettävä arvonta on helmikuun lopussa.

Naisten Suomen Cupin tärkeät päivämäärät 2023Kuva: Ⓒ SPL

– Iso kiitos seuroille aktiivisuudesta cupin uudistamisessa ja toivomme, että tämä kannustaa kaikkia seuroja mukaan uuteen Suomen Cupiin 2023. Tehdään yhdessä tästä hieno kilpailu ja nautitaan peleistä, Leivo-Jokimäki päättää.

Naisten Suomen Cupin uudistus tiivistetysti

  • Suomen Cup pelataan tulos tai ulos –formaatilla. Kilpailu alkaa maaliskuussa ja päättyy 1.10.2023 Helsingin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin. 

  • Alempisarjalaiset aloittavat ja muut tasot tulevat mukaan portaittain. Alempisarjalaisilla on ”kahden pelin takuu”. Kierrokselta 1 voittajat Kierrokselle 2. Kierroksen 1 hävinneet joukkueet pelaavat Tasauskierroksella, jonka voittajat myös Kierrokselle 2. Kahdella ensimmäisellä kierroksella sekä Tasauskierroksella käytetään joustoja esim. peliajan suhteen.  

  • Maantieteellisesti alueellinen startti, alempisarjalaisella kotietu Kierrokselle 5 asti, jolloin kilpailu myös siirtyy yhteen alueeseen eli koriin. Vapaa arpa koko kilpailun eli kuka tahansa voi kohdata kenet tahansa. 

  • Kierrokselle 3 (48) mukaan tulevat kaikki ilmoittautuneet Kansallisen Liigan, naisten Ykkösen ja naisten Kakkosen joukkueet. 

  • Kierrokselta 5 (16) alkaen mukaan tulevat ”Kansallisen Cupin” neljä parasta joukkuetta (uudesta kilpailuista myöhemmin tekstissä). Tästä eteenpäin edetään normaalisti finaaliin normaalin cup-formaatin mukaan.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit