TPS selvitti tiensä liigakarsintaan

Turkulaiset pelaavat liigapaikasta FC Lahtea vastaan. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstaina ja toinen sunnuntaina.

Olli Jakonen nousi kotijoukkueen sankariksi.

Olli Jakonen nousi kotijoukkueen sankariksi.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

17.10.2022 klo 20:23

TPS kaatoi FF Jaron lukemin 4–0 tänään maanantaina pelatussa karsintaottelussa. Kotivoitto tarkoitti sitä, että Marko Rajamäen luotsaama joukkue kohtaa FC Lahden varsinaisessa liigakarsinnassa.

Ottelun suuret panokset näkyivät alussa, kun kumpikin joukkue pelasi varsin varovaisesti. Isäntien Simo Roiha oli karata läpiajoon alkuminuuteilla, mutta Mykyta Savchenko tuli hyvin vastaan – 14. minuutilla Alhaji Gero laukoi toisessa päässä vain hieman ohi takatolpan.

TPS avasi maalihanat vain pari minuuttia myöhemmin. Anthony Annan teki katkon keskialueella ja syötti Albijon Muzacille, joka pelasi pallon Roihalle. Roiha petasi mainion paikan Olli Jakoselle, joka sijoitti pallon alakulmaan.

Jaro otti avausosuman jälkeen pallonhallinnan, mutta TPS piti vieraat poissa vetopaikoilta. Vajaan puolen tunnin kohdalla Jaro sai aikaan painetta – hetkeä myöhemmin pallo oli kuitenkin pietarsaarelaisten maalissa. Jesper Karlsson vapautti Roihan läpiajoon, ja Savchenko torjui ensimmäisen yrityksen, mutta hyökkääjän toinen laukaus tuotti tulosta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin turkulaiset olivat hyvin lähellä illan kolmatta osumaansa, mutta Savchenko otti loistavan torjunnan Roihan päästyä kokeilemaan lähietäisyydeltä. Jere Koponen sai olla omalla maalillaan melko rauhassa, ja tauolle mentiin 2–0-lukemissa.

Toinen jakso alkoi Jaron kannalta murheellisesti. Vierasjoukkue sai vapaapotkun mainiosta paikasta, mutta kuvio epäonnistui – paluupallon eteen ehti Jakonen, joka pääsi samalla karkaamaan vastaiskuun. Avausmaalin viimeistellyt kärkimies ei erehtynyt, ja TPS pääsi jo kolmen maalin etumatkalle.

Jarolla oli läpi ottelun vaikeuksia hyökkäyspelin kanssa, ja Tepsillä ei ollut 3–0-maalin jälkeen tarvetta hakea lisäosumia. Viimeinen niitti nähtiin 81. minuutilla, kun Roiha keskitti juuri kentälle vaihdetulle Daniel Rantaselle, joka tyylitteli 4–0-päätöslukemat.

Liigakarsintojen aikataulu:
to 20.10. TPS – FC Lahti
su 23.10. FC Lahti – TPS

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit