Turkulaiset kaatoivat Gnistanin tiukassa kärkikamppailussa. FF Jaro ja MP onnistuivat päättämään pitkät voitottomat putkensa.

Simo Roihan TPS on vahvassa vireessä.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

23.6.2022 klo 23:18

Gnistan – TPS 0–1 (0–1)

Vieraiden Albijon Muzacilla oli heti alussa loistopaikka, mutta miehen viimeistely epäonnistui. Muutamaa minuuttia myöhemmin Rony Huhtala pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta – Jere Koponen otti TPS-maalilla tärkeän kopin. Tepsi siirtyi johtoon avausjakson lopussa, kun Joonas Lakkamäen keskitys kimposi maaliin Fabian de Abreun jalan kautta.

72. minuutilla Huhtala petasi Luquinhasille loistopaikan, mutta Koponen venyi jälleen pallon tielle. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Huhtala veti itse lähietäisyydeltä ohi, ja hetkeä myöhemmin Koponen nollasi Luca Weckströmin – nolla pysyi loppuun asti.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

JäPS – MP 1–4 (0–3)

MP:n Nuutti Laaksonen oli tehdä todella komean maalin heti ottelun alussa, mutta Janne Laiho venyi upeaan torjuntaan. Seuranneesta kulmapotkusta vierasjoukkue osuikin – Joona Hiltunen keskitti ja Samuli Hölttä nousi korkeimmalle.

Vajaan vartin kohdalla Arjan Goljahanpoor hankki rangaistuspotkun, jonka Juuso Liukkonen upotti JäPS-maaliin. Vieraiden kolmas osuma syntyi heti perään, kun Kevin Beugré sijoitti pallon verkon perukoille Topi Keskisen mainion esityön päätteeksi. Myöhemmin avausjaksolla Liukkosella sekä Beugrélla oli hyvät paikat lisätä MP:n johtoa, mutta Laiho piti isännät mukana pelissä.

JäPS avasi maalihanat 55. minuutilla Roope Aution onnistuttua Joakim Ärilän kulmapotkusta. Antti Ulmasella, Miro Schwalenstöckerillä ja Herkko Kuosalla oli paikat lisämaaleihin, mutta seuraavasta ja viimeisestä osumasta vastasi MP – Keskinen teki loppuminuuteilla komean alustuksen, ja Joslyn Luyeye-Lutumba naulasi pelin lukemiin 1–4.

PIF – FF Jaro 0–2 (0–1)

Kummallakin joukkueella oli ensimmäisen puolituntisen aikana pari hyvää paikkaa, ja lopulta avausmaali nähtiin 37. minuutilla. Aron Bjonbäck antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen, jonka Severi Kähkönen puski maaliin.

Tunnin kohdalla Benjamin Heikkinen laukoi vihaisesti, mutta Mykyta Savchenko torjui hyvin Jaron maalilla. Hetkeä myöhemmin Kähkönen puolestaan sijoitti avopaikasta ohi. Ottelun ratkaisu nähtiin 72. minuutilla, kun Antonio Hotta päätti komean yksilösuorituksensa uransa ensimmäiseen Ykkösen maaliin. Vieraiden Albin Björkskog pääsi vielä lopussa läpiajoon – nosto meni kuitenkin ohi maalin.

KPV – EIF 1–1 (0–1)

Kotijoukkueella oli heti kolmannella minuutilla hyvä paikka maalintekoon, mutta EIF selvisi säikähdyksellä. Muutama minuutti tästä KPV:n Shun Maeta veti läheltä ohi – kymmenen minuuttia myöhemmin japanilainen kolisutteli tammisaarelaisten rimaa.

EIF siirtyi johtoon ensimmäisestä paikastaan, kun Valdrin Rashican keskitys jäi pyörimään maalin edustalle, ja Oskari Sallinen tökkäsi pelivälineen ohi Sergey Lazarevin.

Hemmo Riihimäki teki tärkeän torjunnan, kun Maetalla oli jälleen hyvä paikka toisen jakson alussa. Lazarev teki toisella jaksolla pari tärkeää pelastusta pitäen isäntien toiveita yllä – toisessa päässä KPV:n Sebastian Mannström pääsi hakemaan 82. minuutilla tasoitusta rangaistuspotkusta, mutta Riihimäki nollasi konkarin.

Riihimäen nollapeli sekä EIF:n haaveet kolmesta pisteestä murenivat lopulta lisäajalla, kun Maetan kulmapotku meni kimmokkeen kautta etukulmasta sisään, ja Kokkolassa päädyttiin pistejakoon.

KTP – PK-35 4–0 (1–0)

Avausmaali nähtiin jo toisella minuutilla Johannes Laaksosen vapautettua Mikan maalintekoon. Vieraiden Omar Jamalla, Nuutti Tykkyläisellä ja Mustafa Beyailla oli hyvät paikat tasoitukseen, mutta maalinteko tuotti punamustille tuskaa – KTP-puolustus sekä Anton Lepola ehtivät pari kertaa väliin viime hetkellä.

54. minuutilla Mika antoi hyvän syötön Antti Mäkijärvelle, joka tuplasi isäntien johdon. PK-35:n Miguel Medina sekä KTP:n Anttoni Huttunen esittelivät myöhemmin toisella jaksolla laukauksiaan, joista kumpikin meni hieman ohi. Loppuhetkillä Joni Mäkelä osui kahdesti ja kotkalaiset pääsivät juhlimaan komeaa voittoa.

SJK Akatemia – PEPO 2–2 (1–2)

SJK Akatemia rakensi ensimmäisen vartin aikana muutaman hyvän paikan, ja kolmas kerta sanoi toden – Samson Ebuka laukoi vihaisesti, ja Kaarlo Rintamäki viimeisteli paluupallosta. Tasoitus syntyi heti perään, kun Juho Heikkisen upea laukaus sujahti yläkulmaan.

PEPO:n Irfan Sadik, Jesse Huhtala, Zachary Sukunda ja Heikkinen eivät onnistuneet seuraavista paikoista, mutta vieraat pääsivät johtoon vielä ennen taukoa. Hieno hyökkäys päättyi siihen, kun Sukunda syötti Calvin N’Sombolle, joka teki komean 1–2-osuman.

66. minuutilla PEPO:n Roope Huhtala puski läheltä hieman ohi, ja SJK Akatemian Oskar Pihlajan laukaus meni PEPO-puolustuksen kautta niukasti tolpan vierestä. Pihlaja pääsi myös puolittain läpi, mutta Craig Hill torjui yrityksen. Kotijoukkueen painostus palkittiin lopulta lisäajan lopulla – pallo pomppi Valentin Gascille, ja argentiinalainen tuikkasi tärkeän tasoituksen.