TPS M35 lähtee haastamaan Veikkausliigajoukkue Ilvestä – “Lähdettiin kokeilemaan miten vielä jalka liikkuu”

TPS M35 on yksi Suomen Cupin 2022 kokeneimmista joukkueista. Entisiä Veikkausliigapelaajia vilisevä joukkue kohtaa Suomen Cupin kolmannella kierroksella nipun nykyisiä Veikkausliigapelaajia, sillä vastaan asettuu Ilves.

Suomen Cup -pokaali

13.4.2022 klo 09:41

TPS:n M35 joukkueessa on Veikkausliigakokemusta enemmän kuin keskimääräisessä Veikkausliigajoukkueessa. Ville Lehtonen, Toni Järvinen, Jukka-Pekka Tuomanen, Markus Paija, Jarno Heinikangas, Jarno Auremaa, Mika Ääritalo... Lista Veikkausliigakokemusta omaavista pelaajista on pitkä. Yksi kokeneimmista pelaajista on Mikko Hyyrynen, jonka uralle on mahtunut pari maaotteluakin. Hyyrynen toimii pelaamisen lisäksi TPS:n M35 joukkueen joukkueenjohtajana. Hän avaa pilke silmäkulmassa joukkueensa Suomen Cup matkaa. 

Hyyrysen mukaan heidän joukkueensa on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, joka ei koskaan kuole. Siitä huolimatta tavoitteet eivät ole aivan samanlaisia kuin takavuosina, vaan Suomen Cupiin lähdettiin testaamaan omaa nykytasoa. 

– Lähdettiin kokeilemaan miten vielä jalka liikkuu ja minkä tason joukkueita kyetään vanhoilla pohjilla haastamaan. Tähtäin ei ole aivan Euroopan kentillä, Hyyrynen naurahtaa.  

Samaan hengenvetoon Hyyrynen kuitenkin myöntää, että uusi Regions’ Roots Cup herätti kiinnostusta joukkueessa. Kilpailullisista tavoitteista ei siis aivan täysin ole luovuttu. 

TAKANA KAKSI VOITTOA NELOSEN JOUKKUEISTA 

Toistaiseksi TPS M35:n joukkueessa jalka on liikkunut Hyyrysen epäilyistä huolimatta hyvin. Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella joukkue kohtasi Åbo Club de Fútbolin, tuttavallisemmin ÅCF:n. Yön Ritareinakin tunnettu ÅCF joutui taipumaan lukemin 2-0 Hyyrysen ja toisen entisen Veikkausliigajyrän Mika Ääritalon viimeistellessä maalit mieheen. Myös toisella kierroksella vastaan asettui Lännen Nelosessa pelaava joukkue, SC Wolves. Susilaumakin jäi vaille mahdollisuuksia TPS:n hakiessa jatkopaikan lukemin 5-1. Ääritalo osui tässäkin ottelussa kertaalleen. Hurjimmat pisteet taululle takoi neljästi maalaillut Antti Hakala

Vaikka ottelut ovat sujuneet TPS:n M35 joukkueella tuloksellisesti mallikkaasti, Hyyrysen mukaan helppoja ottelut eivät ole olleet. Kysyttäessä edellisistä Suomen Cup otteluista Hyyrynen vastaa hyvin yksiselitteisesti.  

– Matsit ovat olleet liian pitkiä. Lännen Nelosen joukkueet ovat olleet meille sopiva vastus. 

Suomen Cupin kolmannen kierroksen arvonta suoritettiin 24. maaliskuuta. Kolmannelle kierrokselle Suomen Cupiin liittyvät myös pääsarjajoukkueet. TPS M35:n vastustajaksi kolmannelle kierrokselle arvottiin mikäpä muukaan kuin Tampereen Ilveksen edustusjoukkue. Cup-romantiikkaa on siis tarjolla reilu annos, kun TPS:n kokeneet pelaajat lähtevät haastamaan nykyisiä Veikkausliigatähtiä.  

AIKAKONE JA METSÄSTYSKIVÄÄRI PARHAAT ASEET ILVEKSEN KAATOON 

Kun arvontatulos selvisi Hyyryselle ja kumppaneille, tunnelma oli hieman erikoinen. TPS M35 on sellainen joukkue, joka olisi hyvin Ilveksen voinut kaataa – 15 vuotta sitten. 

– Todella “innostuneet” olivat tunnelmat. Hiukan harmitti, kun vastus koveni liikaa. Tarvittaisiin aikakone 15 vuotta taaksepäin, Hyyrynen päivittelee ironisesti.  

Itsekin huippu-urheilijan arkea vuosia elänyt Hyyrynen tietää, että vanhat pohjat tuskin riittävät Veikkausliigajoukkueen haastamiseen. Hänen mukaansa paras ase TPS:lle Ilveksen kaatoon todennäköisesti olisi metsästyskivääri. Otteluun ei siis turkulaisten puolelta ole ladattu kovin kummoisia tulosodotuksia.  

– Realistisesti urheilijoiden ja entisten urheilijoiden ero on kyllä liian suuri. Meillä on omat tavoitteemme ottelussa, mutta odotukset ovat terveydellisellä puolella, Hyyrynen naurahtaa. 

TPS M35 kohtaa Ilveksen Kupittaan tekonurmella keskiviikkona 13. Huhtikuuta klo 19:00 alkaen. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelun välityksellä. Hyyrynen suosittelee ehdottomasti seuraamaan ottelua. 

– Viihdettä se on tragikomediakin, Hyyrynen päättää.  

Vaikka tappio Veikkausliigajoukkue Ilvestä vastaan tulisikin, TPS M35 joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet jatkaa Regions’ Roots Cupissa. Kahdeksan kilpailuun osallistuvaa joukkuetta selviävät todennäköisesti heti pääsiäisen jälkeen. Joten TPS M35-joukkueen cup-unelmat elävät vielä – lopputulosta huolimatta. 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit