TPS M35 dramaattisten vaiheiden jälkeen Regions´ Roots Cupin mestariksi 2022

Helsingin Olympiastadionilla pelattuun Regions' Roots Cupin finaaliin lähdettiin tasaisista lähtökohdista ja tasainen ottelusta tulikin. Välieristä finaaliin selvittivät tiensä ikämiessarjoissa pelaavat JaPS/M35 ja TPS M35.

TPS M35 juhlii Regions' Roots Cupin voittoa

TPS M35 juhlii Regions' Roots Cupin voittoa

1.10.2022 klo 17:20

Alemman sarjatason joukkueille ja ikämiehille suunnatun Regions` Roots Cupin finaalissa kohtasivat JaPS/M35 ja TPS M35. Molemmat joukkueet juoksuttivat Helsingin Olympiastadionin nurmelle hurjan määrän Veikkausliiga-kokemusta ja nähtiinpä kentällä myös muutamia Huuhkajissakin pelanneita pelureita, kuten JaPS:n Kari Arkivuo ja Pekka Lagerblom sekä TPS M35 riveissä esiintynyt vuonna 2010 Suomen Cupin voittoa juhlinut Mika Ääritalo.

Ensimmäinen puoliaika tarkkaa ja rikkonaista pelaamista

Regions´Roots Cupin Finaalin ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin aurinkoisessa syyssäässä JaPS/M35 hienoisessa hallinnassa. Ensimmäisen 45 minuuttisen aikana näkyi ottelun panos ja kentällä nähtiinkin varsin tarkkaa, tunteikasta ja rikkonaista pelaamista sekä laadukasta puolustamista molemmilta joukkueilta.

Vaikka finaalissa kohtasivatkin kaksi ikämiesjoukkuetta, niin varsin nopeasti kävi selväksi, että tänään pelataan pokaalista ja sen nostaminen kiinnostaa molempia joukkueita! Ottelun tuomarina toiminut Kalle Nummela joutuikin ottamaan muutamaan otteeseen pelaajia puhutteluun molemmista leireistä. Avausjaksolla keltaista korttia saivat katsella JaPS/M35 riveistä Samu Mandelin ja Esa Riikonen

JaPS/M35 suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon puolen tunnin pelin jälkeen, kun muutamia kovia taklauksia keskikentällä jakanut Saksan Cupin kaksinkertainen mestari Pekka Lagerblom otettiin vaihtoon ja kentälle juoksi Jukka Hirvonen. Samalla Arkivuo siirtyi topparista keskikentälle ja Hirvonen otti paikkansa puolustuksen keskustassa.

Avausjakson paras paikka nähtiin 35 peliminuutin kohdalla, kun Arkivuon lähettämä pallo löysi linjan taakse juosseen Tero Kinnusen, mutta Kinnusen yritys kilpistyi aktiiviurallaan topparina tunnetuksi tulleeseen TPS maalivahti Ville Lehtoseen. Näin puoliajalle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika tarjosi draamaa - TPS tasoitti ottelun lisäajalla

Toinen puoliaika lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään aktiivisesti. JaPS:n Konsta Hietanen kokeili laukaustaan useaan otteeseen kauempaa, mutta huonolla menestyksellä.

Läpi ottelun äänekkäästi esiintyneet JaPS kannattajat pääsivät tuulettamaan ottelun avausmaalia 54 peliminuutilla, kun Arkivuon loistava keskitys boksin taka-alueelle kimposi TPS-puolustajan kautta maaliin ohi voimattoman Lehtosen.

JaPS jatkoi vahvaa painostusta avausmaalin jälkeen ja erityisesti läpi ottelun harmaita hiuksia TPS-puolustukselle aiheuttanut Juha Ilkkanen oli pirteällä pelipäällä. JaPS oli lähellä lisätä johtoaan 66 peliminuutilla kun Drilon Shalan kulmapotku tavoitti joukkueen kapteeni Jussi Hauhian, mutta Lehtosen upea torjunta puskuyritykseen piti lukemat tilanteessa 1-0.

76 peliminuutilla TPS:n Mikko Hyyrynen väläytti oveluuttaan ja pelasi Antti Hakalan puolittain läpi. JaPS-puolustus kuitenkin kykeni hidastamaan Hakalaa sääntöjen rajamailla ja selvitti tilanteen. TPS-leiri vaati tilanteesta voimakkaasti rangaistuspotkua, mutta se jäi saamatta ja päätuomari Nummela nosti Ääritalolle keltaisen kortin protestoinnista. 

Ottelun loppupuoliskolla TPS:n Ääritalo siirtyi vasemman laitapuolustajan paikalta oikeaksi laitahyökkääjäksi ja hänen kauttaan TPS pyrki jatkuvasti luomaan tilanteita. JaPS puolusti uhrautuvasti ja maalivahti Jarno Suhonen toimi viimeisenä lukkona. Lopulta TPS:n paine kuitenkin tuotti tulosta, kun lisäajan ensimmäisellä minuutilla Ääritalon keskitys tavoitti kokeneen Jarno Heinikankaan, joka puski pallon ylärimaan ja irtopallossa terävimpänä oli Toni Kuisma, joka siirsi puski pallon sisään maaliviivalta. 

TPS oli vielä lähellä voittoa lisäajan viimeisillä hetkillä, mutta JaPS-maalivahti Suhonen esitti parastaan ja näin ikämiehien toive siitä, että ottelu olisi ratkennut 90 minuutissa ei toteutunut, vaan finaalissa nähtiin jatko-ottelu. 

Mika Ääritalo nousee ottelun hahmoksi jatko-ottelussa 

Jatko-ottelun alussa JaPS vaihtoi kentälle manageri Ville Paasosen. TPS ei kuitenkaan tätä säikähtänyt vaan se vaikutti saaneen virtaa viime hetken tasoituksesta ja aloitti jatko-ottelun pirteästi. 

Läpi ottelun vaarallisesti esiintynyt Ääritalo murtautui näyttävästi JaPS- puolustuksen läpi 97 minuutilla. Suhonen kykeni torjumaan Ääritalon laukauksen tolppaan, mutta irtopallossa oli jälleen terävimpänä Kuisma joka pääsi huudattamaan TPS-kannattajia siirtämällä pallon tyhjään JaPS-maaliin. 

108 peliminuutilla esille nousi jälleen jokaisessa TPS-maalissa mukana ollut Mika Ääritalo joka teki itselleen tilaa keskikentällä ja vapautti upealla läpisyötöllä TPS:n joukkueenjohtajanakin toimivan Mikko Hyyrysen läpi. Kokenut Hyyrynen ei tästä erehtynyt vaan nosti pallon ohi JaPS-vahti Suhosen ja samalla lukemat 1-3.

Enempää maaleja ei Olympiastadionin iltapäivässä nähty ja näin TPS M35 pääsi 120 minuutin rankan taistelun jälkeen nostamaan historian ensimmäistä Regions` Roots cup pokaalia!

Olympiastadionilla nähtiin jalkapalloa muistuttava tapahtuma 

Voitonjuhlien keskeltä haastatteluun saatu TPS:n Mikko Hyyrynen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen cup mestaruuden ratkettua. 

– Loistavat fiilikset! Tätä lähdettiin hakemaan ja hyvä, että voitto tuli. Keskimäärin kivempi voittaa kuin hävitä, Hyyrynen iloitsi.

Hyyrynen iloitsi myös siitä, että ikämiehet päättivät lähteä pienen epäröinnin jälkeen Cup taipaleelle mukaan. 

– Tossa jätkät sano, että kai tähän kannatti lähtee. Me vähän mietittiin lähetäänkö mukaan ku 90 minuuttia on pitkä peliaika ja 120 minuuttia vielä pidempi, Hyyrynen naurahti.

Hyyrysen mukaan voitto maistuu entistä makeammalta, koska vastassa oli omilta pelivuosilta tuttuja pelikavereita ja vastustajia. Hyyrynen jakaakin kunniaa myös nimekkäälle JaPS/M35 joukkueelle ja toteaa, että Olympiastadionin nurmella nähtiin jalkapalloa muistuttava tapahtuma.

– Kyllähän tänään oli tasainen peli, joka meni syystäkin jatkoajalle, mutta kuitenkin mielestäni ansaittu voitto, että jaksettiin kärsivällisesti pelata ja pystyttiin pelata ehkä vähän ehjemmin koko peli.

TPS:n ikämiehillä on vapaa viikonloppu ja muu joukkue odottaakin haastatteluun jäänyttä Hyyrystä mukaansa syömään.

– Käydään syömässä, vähän saunotaan ja juhlitaan, että eiköhän tässä jotain keksitä, Hyyrynen päättää ja rientää muun joukkueen matkaan kohti mestaruusjuhlia.

Finaalihuuma jatkuu Olympiastadionilla klo 19 alkavalla Regions' Cupin loppuottelulla, jossa kohtaavat SexyPöxyt (M3) ja HyPS (M4). Ottelu näkyy myös Ruudusta.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit