Tomas Galvez: "Mahdollisuus edustaa Suomea on minulle kunnia"

Manchester Cityn 17-vuotias laitapuolustaja Tomas Galvez tavoittelee A-maajoukkuedebyyttiään, kun Huuhkajat kohtaa Ruotsin maanantaina Portugalissa.

Tomas Galvez Huuhkajien harjoituksissa Portugalissa.

Tomas Galvez Huuhkajien harjoituksissa Portugalissa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

8.1.2023 klo 16:26

Tomas Galvez on yksi mielenkiintoisimmista nimistä Huuhkajien Portugalissa leireilevässä ryhmässä. Galvez on aiemmin pelannut Suomen U15-, U17-, U18- ja U19-maajoukkueissa. Hyppy Huuhkajiin oli iso kunnia lupaavalle nuorukaiselle.

– On tietenkin suuri kunnia saada kutsu A-maajoukkueeseen. Tämä on varmaankin urallani ensimmäinen varsinainen kerta, kun saan mahdollisuuden pelata ykkösjoukkueen kanssa. Toivottavasti näitä mahdollisuuksia tulee myös jatkossa. Toivon, että pystyn tekemään parhaani harjoituksissa ja ottelussa tehdäkseni mahdollisimman hyvän vaikutuksen, Galvez sanoo.

Galvez on syntynyt Lontoossa ja omaa myös Englannin kansalaisuuden, mutta siteet Suomeen ovat vahvat.

– Mahdollisuus edustaa Suomea on minulle kunnia. Minulla on tietysti paljon sukulaisia, jotka ovat Suomesta ja jotkut heistä asuvatkin Suomessa – haluan vain tehdä heidät ylpeiksi, vasen laitapakki kertoo.

Huuhkajat ovat leireilleet Portugalissa torstaista lähtien. Galvez on päässyt hyvin sisään joukkueeseen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Suomi kohtaa Ruotsin Estadio Algarvella maanantaina 9. tammikuuta Suomen aikaa kello 20.45.

– Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Olen saanut uusia ystäviä ja valmentajat ovat olleet todella mukavia ja ystävällisiä, joten olen sopeutunut hyvin mukaan porukkaan. Olen sopeutunut myös pelisysteemiin, vaikka viiden puolustajan linjalla pelaaminen ei olekaan jotain, mitä yleensä teen Manchester Cityssä. Mielestäni olen suoriutunut hyvin, ja toivottavasti pystymme voittamaan Ruotsin, Galvez toteaa.

Galvez siirtyi kesällä 2021 Manchester Cityyn Watfordin organisaatiosta. Otteluita on kertynyt lähinnä Manchester Cityn alle 18-vuotiaiden joukkueessa, mutta hän on jo kolkutellut myös edustusjoukkueen ovia. Galvez oli vaihtopenkillä, kun City kohtasi Gironan joulukuussa harjoitusottelussa.

– Alku Cityssä oli hieman haastavaa, kun piti sopeutua uuteen systeemiin. Muutamassa kuukaudessa homma lähti rullaamaan ja sain enemmän peliaikaa. Maailman parhaiden pelaajien kanssa pelaaminen on upea kokemus. Se on tietenkin haastavaa, mutta kaikki ihmiset Cityn edustusjoukkueessa ottivat minut hyvin vastaan ja ovat todella mukavia.

Galvez palaa Ruotsi-ottelun jälkeen Englantiin seurajoukkuetehtäviinsä. Nuori ja ennakkoluuloton pelaaja tuo Huuhkajien laitapelaamiseen hyökkäysvoimaa.

– Olen tekninen vasen laitapakki, tykkään nousta kentällä ylös ja laittaa keskityksiä boksiin. Tykkään myös puolustamisesta, oman maalin suojelusta ja nollapelien saavuttamisesta, Galvez kuvailee itseään pelaajana.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Portugalissa maanantaina 9. tammikuuta Suomen aikaa kello 20.45. Ottelu on katsovissa suorana Yle Areenassa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit