Suomen Cupin viidennellä kierroksella koettiin hienoja hetkiä ja jännittäviä kamppailuja

Miesten Suomen Cupin viides kierros pelattiin kokonaisuudessaan tällä viikolla. Nyt on selvillä Cupin 16 parasta joukkuetta, jotka jatkavat tiensä kilpailun neljännesvälieriin.

Suomen Cup -pokaali

27.5.2022 klo 15:43

Suomen Cupin viides kierros pelattiin 24.-26.5. ja se piti sisällään yhteensä 16 mielenkiintoista ottelua. Kierroksella nähtiin muun muassa kolme kamppailua, joissa Veikkausliigajoukkueet kohtasivat oman reservijoukkueensa. Lisäksi nähtiin kolmosdivisioonajoukkueita haastamassa Veikkausliigajoukkueita, tunteikkaita kentälle paluita ja dramaattisia käänteitä.

VEIKKAUSLIIGAJOUKKUEET KOHTASIVAT RESERVEJÄÄN

Tiistain kesäisessä säässä HJK kohtasi reservijoukkueensa HJK Klubi 04:n Helsingissä. HJK oli vain kaksi päivää aiemmin kaatanut Hakan Veikkausliigassa ja kierrätti kokoonpanoaan Casper Terhon ollessa ainoa pelaaja päävalmentaja Toni Koskelan piirtämässä avauskokoonpanossa molemmissa otteluissa. Klubi 04 taisteli tiukasti läpi ottelun, mutta tasoero edustusjoukkueeseen oli liian suuri, ja lopulta HJK eteni jatkoon voittaen ottelun lukemin 0–4.

Tiistain toisessa ottelussa FC Inter kohtasi niin ikään reservijoukkueensa FC Inter II:n Turussa. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin maaleitta, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää Interin reserveille. Puolen tunnin kohdalla tilanne oli Veikkausliigajoukkueen hyväksi 2–0 ja reservijoukkueen saaman punaisen kortin myötä peli alkoi olla pelattu. Lopputulokseksi Turku Energia Areenan valotaululle tyyliteltiin 10–0.

Myös SJK kohtasi kakkosjoukkueensa Cupin viidennellä kierroksella, kun se pelasi keskiviikkona SJK Akatemiaa vastaan. SJK johti ottelua 90:n peliminuutin jälkeen mukavasti 0–3, mutta Akatemian kaksi maalia lisäajalla nostivat vielä OmaSP-Stadionilla olleiden sykkeitä ylös. Kiri alkoi kuitenkin Akatemian näkökulmasta hieman liian myöhään, kun loppulukemiksi jäi 2–3, ja SJK lunasti pääsylippunsa Cupin seuraavalle kierrokselle.

KYMENLAAKSOSSA VIRITELTIIN KIERROKSEN YLLÄTYKSIÄ

Lähimpänä kierroksen isoja yllätyksiä oltiin Kotkassa KTP:n haastaessa Hakaa ja Kouvolassa KJP:n isännöidessä SalPaa. Molemmat ottelut kääntyivät kuitenkin lopulta ennakkosuosikkeina otteluihin lähteneille ylempisarjalaisille.

KTP pääsi Hakan niskan päälle heti ottelun alussa, kun David Ramadingaye osui rangaistuspotkusta ottelun 10. peliminuutilla. Kotkalaiset syvensivät Hakan ahdinkoa entisestään 12 minuuttia myöhemmin, kun KTP:n espanjalaiskärki Mika laittoi pallon verkkoon ja tilanteeksi 2–0. Haka pääsi kuitenkin peliin mukaan ja käänsi ottelun lopulta toisella puoliajalla taivuttaen loppulukemiksi 2–4.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme erinomaisia, mutta sehän sitten ei ollutkaan tarpeeksi. Haka tuli toiselle jaksolle vahvasti, KTP:n Mika summasi ottelun jälkeen seuran verkkosivuilla.

Myös Kouvolassa nähtiin jännitysnäytelmä, kun kotijoukkue KJP ja Salosta saapuneet vierailijat ottivat yhteen. Ottelua oli pelattu vasta 26 minuuttia, kun altavastaajana otteluun lähtenyt KJP oli taiteillut itsensä jo 3–0 johtoon Niko Nakarin osuttua kahdesti ja Oskari Nurmisen maalattua kertaalleen. SalPa ei tästä kuitenkaan lannistunut. Salolaiset saivat kavennusmaalin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Toisella puoliajalla KJP ei enää pystynyt pitämään salolaisia poissa maalinteosta, ja SalPa maalasi uskomattomasti neljä kertaa viiden minuutin sisällä. Loppulukemat Kouvolassa olivat 3–6. SalPan osumista vastasivat Jami SiirtolaOtto Rautiainen ja Bamo Ahmadi, kukin kahdesti.

– Ensimmäisen puoliajan esityksestä voimme olla ylpeitä, ja olen varma, että tästä jäi meille hyviä asioita sarjapeleihin, KJP:n päävalmentaja Esa Udd pohdiskeli seuran kotisivuilla.

KUOPIOSSA NÄHTIIN UPEITA PALUITA

Helatorstaina KuPS:n vieraaksi saapui EIF Tammisaaresta. Uskomattomassa vireessä kotimaan kentillä porskuttava kotijoukkue ei jättänyt ottelussa mitään arvailujen varaan ja eteni vahvalla esityksellä Cupin seuraavalle kierrokselle 5–1 lukemin.

Tyylikkään voiton lisäksi kotiyleisölle tarjoiltiin kaksi iloista paluuta, kun Saku Savolainen ja Otso Virtanen palasivat pitkien loukkaantumisten jälkeen KuPS:n pelaavaan kokoonpanoon. Molemmat olivat pelanneet edellisen kerran KuPS:n miehistössä keväällä 2021. Tunteet pääsivät purkautumaan erityisen iloisesti, kun vaihdosta sisään tullut Savolainen onnistui maalinteossa 80. peliminuutilla. Koko KuPS:n joukkue sekä katsomossa ollut yleisö yhtyivät juhlimaan Savolaisen maalia, joka sai alkunsa maalivahti Virtasen pitkästä avauksesta.

– Saku ja Otso ovat uineet syvissä vesissä ja käyneet läpi todella vaikeat jaksot. Nämä ovat niitä jalkapallon hienoja tarinoita – Otso syöttää pitkän pallon Sakulle, joka lopulta tekee maalin. Maalin jälkeinen tuuletus kertoi kaiken siitä, mitä heidän paluunsa merkkasi kaikille – muille pelaajille, meidän valmennuksellemme, faneille. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että heidän paluunsa myötä olemme jälleen paljon parempi joukkue, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari iloitsi seuran nettisivuilla ottelun jälkeen.

KIERROKSELLA EI LOPULTA SUURIA YLLÄTYKSIÄ

Suomen Cupin viides kierros ei tuonut mukanaan järisyttäviä yllätyksiä. Kaikki kierroksella mukana olleet Veikkausliigajoukkueet jatkavat kilpailussa ja viidennelle kierrokselle hienosti selvinneet kolmosdivisioonajoukkueet KJP, FC Inter II, HaPK ja SexyPöxyt kohtasivat tiensä pään Suomen Cupissa ja jatkavat Cup-menestyksen tavoittelua Regions' Cupin puolella.

10:n Veikkausliigajoukkueen lisäksi 16:n parhaan joukkoon selvittivät tiensä Miesten Ykkösessä pelaavista joukkueista MP, JäPS ja PK-35 sekä Miesten Kakkosen joukkueista HJS, Atlantis FC ja SalPa.

KJP (M3) – SalPa (M2) 3–6

Suomen Cupin kuudennen kierroksen eli neljännesvälierien ottelut arvotaan tiistaina 31.5. ja pelataan kesäkuun puolivälin tuntumassa. Puolivälierät pelataan kesäkuun lopussa ja välierät elokuun lopulla. Finaali pelataan 17.9.