Suomen Cup huipentuu Olympiastadionilla jännittävään finaaliviikonloppuun

Lauantaina 30.9. klo 16.00 kohtaavat FC Honka ja Ilves. Sunnuntaina 1.10. klo 15.00 KuPS ja HJK.

Suomen Cupien pokaalitKuva: Ⓒ SPL

25.9.2023 klo 22:44

Tapahtumainfo

Tutustu katsojaohjeisiin täältä. Portit aukeavat lauantaina ja sunnuntaina tunti ennen otteluita (15.00 & 14.00).

Liput

Osta liput Suomen Cupin finaaleihin täältä!

Seuranta ja kokoonpanot

FC Honka - Ilves Tulospalvelussa.
KuPS - HJK Tulospalvelussa.

Lehdistötilaisuus

Ennakkolehdistötilaisuus järjestettiin torstaina 28.9. Lue lisää tapahtuman kulusta täältä.

Televisiointi

Suomen Cupin finaalit ovat katsottavissa sekä Ruutu+-palvelussa että JIM-kanavalla.

Suomen Cup -podcast

Suomen Cupin podcastissa puhetta niin finaaleista kuin koko kaudesta. Podcast kuunneltavissa Spotifyssa, Applessa ja Suplassa.

Miesten Suomen Cup 2023

Suomen Cupin finaalissa pelataan Antero Nymanin muistopalkinnosta, 50 000 €:n palkintopotista (toiseksi tulleelle 10 000 €) ja arvokkaasta europaikasta Konferenssiliigan 2. karsintakierrokselle ensi kesänä. Eurorahoineen voidaan puhua noin 400 000-500 000 €:n ottelusta.

FC Honka pelaa Suomen Cupin finaalissa ensi kerran sitten vuoden 2012, jolloin se kaatoi KuPS:n finaalissa 1-0. FC Hongan tämän vuoden matka cupin finaaliin on pitänyt sisällään kahden Veikkausliigassa pelaavan joukkueen kaatamisen (HJK & IFK Mariehamn), yhden Ykkösen joukkueen selättämisen (SalPa) sekä oman, Kakkosessa pelaavan, akatemiansa voittamisen.

Veikkausliigan sarjataulukon ja kahden keskinäisen ottelun perusteella espoolaiset lähtevät pienenä ennakkosuosikkina Olympiastadionille, mutta kuten hyvin tiedämme, cupissa kaikki on mahdollista.

FC Honka - Suomen Cup 2023Kuva: Ⓒ SPL

Ilveksen matka Olympiastadionille on ollut FC Honkaa pidempi, sillä se aloitti kilpailun jo aiemmin. Veikkausliigassa pelaavat joukkueet tulevat Suomen Cupiin mukaan eri kierroksilla riippuen siitä pelaavatko ne europelejä tai menestyvätkö kevättalven Liigacupissa.

Vaikka Ilveksen matka on ollut pidempi, niin toisaalta onnetar oli arvonnoissa tamperelaisille suotuisa. Välierässä Ilves pudotti AC Oulun ja sitä ennen se oli pudottanut VJS:n, KPV:n, KäPa:n, Nokian Palloseuran ja TPS:n.

Veikkausliigassa Ilves pelaa sarjapaikastaan ja sen otteissa on ollut uutta virtaa Joni Lehtosen astuttua päävalmentajan pallille. Viime aikaisen vireen myötä Ilvekselle on kaikki saumat nostella historiansa neljännen kerran Suomen Cupin pystiä. Edellinen Suomen Cupin voitto tuli vuonna 2019 IFK Mariehamnia vastaan.

Ilves Suomen Cup 2023Kuva: Ⓒ SPL

Ottelun tuomarit:

Erotuomari: Joni Hyytiä
AET 1: Olli Jantunen 
AET 2: Mikko Alakare 
4.erot.: Oliver Reitala
Erotuomaritarkkailija: Kari Koskela
Delegaatti: Kaj Natri

Naisten Suomen Cup 2023

Suomen Cupin finaalissa nostetaan ensi kertaa ilmaan uusi pokaali ja voittaja saa myös 20 000 €:n palkintopotin (toiseksi tulleelle 4000 €).

Kansallisen Liigan kolmatta perättäistä mestaruutta hakeva KuPS pelaa ensimmäistä kertaa Suomen Cupin finaalissa. KuPS pudotti matkalla finaaliin FC Nokian, Åland Unitedin ja Ilveksen. Tehtyjä maaleja noissa kolmessa ottelussa tuli 21 ja päästettyjä ainoastaan yksi.

KuPS Naisten Suomen Cup 2023Kuva: Ⓒ SPL

HJK on puolestaan menestynein joukkue Suomen Cupissa. Mestaruuksia on kertynyt peräti 17, mutta viimeisimmästä cupin voitosta on kulunut neljä vuotta.

Kansallisessa Cupissa ja Kansallisessa Liigassa HJK on voittanut tällä kaudella KuPS:n ja vaikka sarjan mestaruus uhkaa karata, niin HJK jos joku tietää miten kuopiolaiset kaadetaan. Naisten Suomen Cupin finaalista on tulossa täten äärimmäisen mielenkiintoinen!

HJK Suomen Cup 2023Kuva: Ⓒ SPL

Ottelun tuomarit:

Erotuomari: Lina Lehtovaara 
AET 1: Heini Hyvönen  
AET 2: Tonja Weckström  
4.erot.: Minka Vekkeli  
Erotuomaritarkkailija: Pekka Nuppola
Delegaatti: Ari Juhanila

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit