Suomelle vakuuttava voitto Belgiasta

Naisten futsalmaajoukkueen EM-karsintaturnaus jatkui torstaina Vantaalla, kun Suomi kohtasi Belgian. Suomi otti turnauksen avausvoittonsa vakuuttavalla tavalla.

Suomella riitti tuuletettavaa.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

20.10.2022 klo 20:54

Suomi tarvitsi torstaina kolme pistettä hävittyään keskiviikkona Ruotsille lukemin 3-2. Espanja oli murskannut Belgian eilen lukemin 14-0. Torstain aiemmassa ottelussa Espanja otti voiton Ruotsista lukemin 1-6.

Suomi lähti otteluun avausviisikolla Lilli Sandström, Anni-Elina Luotonen, Elina Setälä, Netta Hannula ja Senni Viren. Suomen korkea prässi oli liikaa Belgialle heti ottelun alusta lähtien. Matilda Herranen aloitti maalinteon takatolpalta ajassa 2:55. Hetki tästä ja oli Virenin vuoro ohjata pallo maaliin.

Suomen hieno alku jatkui Maria Mäntylän maalilla ajassa 6:30. Seuraavaksi Energia Areena juhli, kun Netta Hannula siirsi pallon tyhjiin, ja Suomen johto oli jo neljän maalin mittainen. Jos Suomen viimeistely oli Ruotsia vastaan tehotonta, oli torstaina eri ääni kellossa. Sandra Lind osui kahdesti minuutin sisään ja Suomi johti 6-0.

Belgia pääsi paremmin peliin sisään ensimmäisen loppupuolella, mutta Sandström piti Suomen maalin puhtaana muun muassa upealla torjunnalla kymppimetrisestä. Vauhdikkaan ja maalirikkaan avausjakson jälkeen tauolle lähdettiin Suomen kuuden maalin johdossa.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle sisuuntuneina, mutta Sandströmin varmat torjunnat pysäyttivät belgialaisten yritykset. Pelin tempo oli huomattavasti matalampi ensimmäisen jakson maalitehtailuun verrattuna. Myös Suomen prässitaso oli avausjaksoa alempana.

Toisen jakson avausmaalia ei kuitenkaan jouduttu odottamaan pitkään. Viren iski turnauksen kolmannen maalinsa ohjaamalla Sini Lauermaan laukauksen verkkoon. Seuraava nimi maalintekijälistassa oli Jasmin Ylikraka, joka tykitti pallon yläkulmaan Hannulan nostosta.

Peli aaltoili toisella jaksolla enemmän päästä päähän, mutta Suomi oli hallitsevampi osapuoli. Molemmat maalivahdit onnistuivat useissa torjunnoissa pelin loppupuolella ja näytti että lisämaaleja ei enää nähdä. Hienoa peliä pelannut Viren pääsi kuitenkin viimeistelemään loppulukemat viimeisillä sekunneilla. Hattutempun tehnyt Viren laukoi pallon kymppimetrisestä voimalla vasempaan yläkulmaan ja hieno ottelu Suomelta sai arvoisensa päätöksen.

Suomi kohtaa EM-karsintaturnauksen päätöspelissään Espanjan lauantaina Vantaalla kello 17.00. Karsintaturnauksen voittaja etenee maaliskuussa 2023 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

EM-karsintaturnaus
Suomi - Belgia 9-0 (6-0)
2:55 Matilda Herranen 1-0
5:17 Senni Viren 2-0
6:30 Maria Mäntylä 3-0
8:32 Netta Hannula 4-0
9:47 Sandra Lind 5-0
10:31 Sandra Lind 6-0
24:24 Senni Viren 7-0
29:22 Jasmin Ylikraka 8-0
39:44 Senni Viren 9-0


Suomi:
1 Lilli Sandström
12 Tiia Ropanen
2 Anna-Kaisa Hannuksela
3 Sandra Lind
4 Anni-Elina Luotonen
5 Jasmin Ylikraka
6 Elina Setälä (C)
7 Tiia Juntikka
11 Netta Hannula
13 Emilia Jokisalo
14 Sini Lauermaa
16 Senni Viren
17 Matilda Herranen
19 Maria Mäntylä

Liput otteluihin myy lippu.fi. Suomen ottelut ovat katsottavissa suorana Yle Areenassa, muut turnauksen ottelut näkyvät Palloliiton Youtube-kanavalla.

EM-karsintaturnauksen otteluohjelma:
Belgia - Ruotsi la 22.10. klo 12.00
Suomi - Espanja la 22.10. 17.00

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit