Maajoukkueet

Soisalo: "Kilpailun pitääkin olla kovaa"

Mikael Soisalo joutui seuraamaan vielä katsomosta, kun Suomi pelasi Bosnia-Hertsegovinaa vastaan 1-1 -kotitasapelin.

Mikael Soisalo Huuhkajien harjoituksissa Murciassa maaliskuussa 2022

Mikael Soisalo Huuhkajien harjoituksissa Murciassa maaliskuussa 2022Kuva: Ⓒ Jyri Sulander / SPL /Jyri Sulander / SPL

5.6.2022 klo. 16:06

Meneillään olevalle neljän ottelun rupeamalle Huuhkajien rinkiin on valittu peräti 27 pelaajaa, joista kaikki eivät tietenkään mahdu kokoonpanoon yhtä aikaa. 

A-maajoukkueen ryhmässä ensimmäistä kertaa mukana olevaa Mikael Soisaloa harmitti toden teolla katsella tasapeliin päättynyttä Bosnia-Hertsegovina -ottelua katsomosta käsin. 

- Totta kai haluan päästä pelaamaan ja auttamaan joukkuetta, mutta ymmärrän valmennuksen ratkaisun. Kilpailun pitääkin olla kovaa, ja tässä pelissä otettiin penkille nämä pelaajat. Itse en voi sille muuta kuin vetää tänään elämäni parhaimmat treenit, jotta mahdun sitten seuraavaan joukkueeseen, Riga FC:ssä pelaava Soisalo kommentoi. 

Soisalo tunnetaan hyökkäävänä laitapelaajana, mutta Suomi on pelannut viime ajat kolmen topparin pelisysteemillä, josta laitahyökkääjät puuttuvat. Soisalo kuitenkin haluaa sopeutua siihen systeemiin, mitä Huuhkajat käyttää ja pelata roolissa, mitä joukkue tarvitsee. 

- Wingback ei ole minulle ominaisin paikka, mutta luulen, että sekin kyllä taittuu. Olen vähän erityyppinen pelaaja kuin Niko (Alho), joten tarjoan ehkä valmennukselle mahdollisuuden käyttää vähän hyökkäävämpää pelaajaa siinä, Soisalo miettii.

Soisalon näkemyksen mukaan Huuhkajien lauantaina Huuhkajien peli oli muuten ehjä ja hyvä, mutta viimeisen 20 minuutin aikana kokonaisuus alkoi vähän hajota. 

- Onnistuimme niissä asioissa, mitä yritimme ja mitä kävimme läpi etukäteen valmennuksen kanssa. Vielä on pieniä asioita, mitä haluamme tietenkin viilata myös jatkossa, ja niitä kävimmekin läpi jo tänään pelipalaverissa. 

Takaisku viimeisellä minuutilla korpeaa.

- Lopputulos tuntui vähän tappiolta. Olimme niin lähellä saada tämän Nations League -projektin käyntiin loistavasti kolmella pisteellä. Ne kolme pistettä olisi kyllä pitänyt ottaa, silloin olisi ollut ihan eri fiilis päästä pelaamaan tiistaina Montenegroa vastaan. Mutta tällaista urheilu on välillä, Soisalo summaa. 

Tasapelistä huolimatta kesäisen Stadikan tunnelma oli luonnollisesti katossa. 

- 20 000 katsojaa, kesäkuu ja lauantai. Ihan hemmetin siisti fiilis oli päästä Stadikalle, Soisalo tunnelmoi.

Tiistaina Suomi kohtaa Montenegron Olympiastadionilla kello 19. Osta liput >>

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit