SalPa on tarjoillut draamaa tämän kauden Suomen Cupissa – Nyt “Joutsenlauma” pyrkii lisäämään juoneen romantiikkaa, kun se tavoittelee paikkaa kahdeksan parhaan joukosta

Suomen Cupin neljännesvälierissä 16:n parhaan joukossa on mukana kymmenen joukkuetta Veikkausliigasta, kolme Miesten Ykkösestä sekä kolme Miesten Kakkosesta. Salon Palloilijat on yksi näistä Miesten Kakkosen joukkueista, jotka pyrkivät tarjoilemaan futisväelle uudistetun Suomen Cupin mahdollistamaa cup-romantiikkaa.

Suomen Cup -pokaali

16.6.2022 klo 23:46

– Aina on hyvä hetki puhua jalkapallosta, Salon Palloilijoiden päävalmentaja Tero Suonperä vastaa puhelimeensa tien päältä matkaltaan kohti pohjoisempaa Suomea. 

SalPalla on käynnissä kahden viikon tauko kilpailullisista otteluista, ja Suonperän joukkue viettää tilanteen suomaa lyhyttä lomaa. Sen kunniaksi päävalmentajakin on päättänyt lähteä hetkeksi Salosta. Jalkapallosta loma tuskin saa hänen ajatuksiaan irti.

Matkustaminen ja bussissa istuminen on tullut Salon Palloilijoille tämän kauden Suomen Cupissa tutuksi. Arpaonni ei ole suosinut salolaisia jalkapallofaneja, sillä toistaiseksi SalPan jokainen cup-ottelu on pelattu vieraissa. Myös neljännesvälieriin joukkue joutuu pakkaamaan vierasvarustuksen ja matkaeväät, kun 31.5. heitetty arpa lähettää SalPan Helsinkiin Miesten Ykköstä pelaavan PK-35:n vieraaksi. Ottelu pelataan Helsingissä 15.6. klo 19.00 alkaen.

– On upea juttu, että saatiin Suomen Cup takaisin vanhaan malliin, missä alempienkin sarjojen seurat pääsevät mukaan kilpailuun. Olen itse suuri Cup-kilpailujen fani ja kyllä Suomen Cup omalla kohdalla sytyttää aina. On hienoa olla ensinnäkin mukana ja toisaalta näin pitkällä, Suonperä kertoo.

Päävalmentaja harmittelee kuitenkin, ettei alempisarjalaisten kotietu jatkunut neljättä kierrosta pidemmälle.

– Onhan tämä melko raskasta ja haastavaakin Kakkosen joukkueelle matkustaa keskellä viikkoa pitkiä matkoja vieraisiin. Joukkue on täynnä työssä käyviä pelureita ja Kakkosen joukkueen taloudellisetkin resurssit ovat koetuksella. Siinä mielessä kävi nyt kuitenkin ihan hyvä tuuri, että vieraisiin ei tarvitse lähteä Helsinkiä kauemmas, esimerkiksi Ouluun tai Maarianhaminaan, Suonperä pohtii.

Tiistaina 31.5. suoritettu arvonta paljasti turnauksen jatkosta jo tulevat puolivälieräparitkin. Mikäli SalPa onnistuu hakemaan Helsingistä voiton ja sitä myötä jatkopaikan cupissa, saa se vihdoin isännän roolin seuraavaan otteluun. SalPan ja PK-35:n välisen kamppailun voittaja kohtaa nimittäin puolivälierissä kotonaan voittajan ottelusta IFK Mariehamn – HIFK. 

CUP-ONNISTUMISET OVAT ANTANEET VIRTAA JA ITSELUOTTAMUSTA TEKEMISEEN

SalPan tie Suomen Cupissa on ollut täynnä tiukkoja kamppailuja. Joutsenlauma aloitti taipaleensa cupin kolmannella kierroksella kolmosdivisioonan ÅIFK:a vastaan Turussa ja väänsi jatkopaikan itselleen lukemin 1–2. Neljännellä kierroksella salolaisten bussi matkasi Poriin, mistä joukkue haki voiton Musan Salamasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomasti 0–0. Viidennellä kierroksella Salosta lähdettiin Itä-Suomeen Kouvolan Jalkapallon KJP:n vieraaksi. Kouvolassa salolaiset todistivat luonteen lujuuttaan, kääntämällä 3–0 tappioaseman lopulta selväksi 3–6 vierasvoitoksi. 

– Tämä on ollut tosi positiivinen matka. Cupin voitot ovat antaneet itseluottamusta ja virtaa sarjapeleihin, ja sitä on nyt alkukaudesta tarvittukin kun kauden alku on ollut ajoittain hankala, Suonperä pohtii. 

Alkukauden hankaluuksia on käsitelty kentän ulkopuolella avoimen ja rehellisen keskustelun merkeissä. Suonperä näkeekin joukkueensa vahvuudeksi joukkuehengen, jossa hänelle henkilökohtaisestikin tärkeät arvot rehellisyys, avoimuus ja luotettavuus ovat vahvasti läsnä.

– Mielestäni on tosi tärkeää, että me voidaan puhua asioista suoraan ja avoimesti, kuitenkin aina toisia kunnioittaen. Aina ei tietenkään olla kaikesta samaa mieltä. Kaikilla joukkueilla on aina omat haasteensa. Asioista keskusteleminen ja niiden käsittely yhtenäistää joukkuetta ja nostattaa henkeä, Suonperä arvioi.

PK-35-otteluun SalPa tulee päävalmentajansa mukaan lähtemään samalla ajatuksella kuin kaikkiin muihinkin kilpailullisiin otteluihin – voittamaan.

– Kyllä me halutaan lähteä aina jokaista matsia voittamaan ja asennoidutaan niihin kuin aina oltaisiin finaalissa. Kaikki lähtee siitä, että saadaan jokaisesta yksilöstä paras tekeminen irti ja joukkue pelaamaan yhteisen suunnitelman mukaan, Suonperä päättää.

SalPa uutisoi 1.6. purkaneensa alkukauden profiilipelaajansa Taye Taiwon pelaajasopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Taiwo ei itse kokenut pystyvänsä auttamaan joukkuetta tahtomansa mukaan kentällä. Nigerialaiskonkari, joka päävalmentaja Suonperän mukaan toi joukkueeseen paljon positiivista energiaa ja arvokasta kokemusta, palaa Italiaan perheensä luo. Suomessa useamman vuoden urallaan viettäneen Taiwon jalkapallouran jatko on toistaiseksi vielä auki.

PK-35 – SalPa -ottelu pelataan keskiviikkona 15.6. klo 19.00. Tämä ja kaikki muutkin Suomen Cupin ottelut voi katsoa Ruutu+ -palvelussa.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit