Valtakunnalliset sarjat

Runkosarja päättyy lauantaina – Ykkösen peleissä kovat panokset

Runkosarjan päätteeksi jakaannutaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle – pisteet ja maalit seuraavat mukana jatkosarjoihin. Jatkosarjojen otteluohjelma julkaistaan ensi maanantaina.

Mikan KTP lähtee päätöskierrokselle sarjakärjessä.

Mikan KTP lähtee päätöskierrokselle sarjakärjessä.Kuva: Mikko Mäkelä

2.9.2022 klo. 13:17

Ykkösessä 2., 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä. Lue lisää täältä.

FF Jaro – PIF
La 3.9. 16:00, Pietarsaaren keskuskenttä

Jaro kärsi viime viikolla tylyn tappion Kotkassa – joukkue johti Joni Remesahon maalilla vielä vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta kotijoukkue nousi rinnalle ja lisäajalla ohi. Tappiosta huolimatta pietarsaarelaiset pitivät kolmannen sijansa, ja paikka ylemmässä jatkosarjassa on varma. Frankline Okoye on sivussa päätöskierrokselta pelikiellon takia.

Piffenin tappioputki sai jatkoa PEPO:n isäntänä (0–2), ja joukkueen maaliton putki on nyt yli 300 minuutin mittainen. Sarjajumbon matka viimeisen säilyjän paikalle on nyt 11 pistettä, joten sarjasopimuksen uusiminen vaatisi todellista täyskäännöstä. PIF:n ja Jaron kauden edellinen kohtaaminen päättyi pietarsaarelaisvieraiden 2–0-voittoon, ja Jimmy Wargh’n miehistö lähtee suurena suosikkina myös lauantain peliin.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

PEPO – SJK Akatemia
La 3.9. 16:00, Kimpisen urheilukeskus

Vierasvoitto Piffenistä oli PEPO:lle erittäin tärkeä – lappeenrantalaisten kaula putoamisviivan paremmalle puolelle on voiton myötä kolme pistettä. Tähtihankinta Usman Sale teki odotetun debyyttinsä ja pääsi välittömästi tehopisteille syötettyään Jeff Addain 0–2-osuman. PEPO joutuu tulemaan lauantaina toimeen ilman Samu Suoraniemeä, jonka korttitili täyttyi Paraisilla.

SJK Akatemia ei onnistunut jatkamaan voittojen tiellä EIF:n isäntänä. Ottelutapahtumia hallinneet tammisaarelaiset jyräsivät lopulta 3–0-voittoon, ja Akatemia menetti mahdollisuutensa ylemmän jatkosarjan paikkaan. Hienosti kauden aloittanut joukkue valahti loppukesän mittaan putoamistaistoon, ja vain kolme pistettä erottaa nuoren ryhmän putoamisviivasta. Löytyykö tulosvire uudestaan vai palaako Akatemia Kakkoseen?

Vierasjoukkueen ennakko

MP – JäPS 
La 3.9. 16:00, Mikkelin urheilupuisto

MP otti sunnuntaina kauden kolmannen vierasvoittonsa, kun se yllätti Gnistanin Helsingissä. 2–0-voiton nollapeli oli jo toinen kolmeen otteluun, joista mikkeliläiset ovat napanneet mukavat seitsemän pistettä. Mainiot tulokset ovat nostaneet MP:n putoamisviivan yläpuolelle – sen päällä pysyminen vaatii loppukaudelta hyvää suoritusta.

JäPS on ollut yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä, ja viime perjantain 3–0-voitto PK-35:stä saattoi riittää joukkueelle ylemmän jatkosarjan paikkaan. Mikäli KPV voittaa ja Gnistan voittaa tai pelaa tasan, tarvitsee JäPS pisteen. Voitto Mikkelistä voisi puolestaan nostaa järvenpääläiset jopa kolmen kärkeen. MP on varsin JäPS:lle tuttu vastus Kakkosen vuosilta, ja joukkueet ehtivät kohdata kerran myös Ykkösessä – tällöin MP jyräsi komeaan 4–1-vierasvoittoon.

Lipunmyynti

TPS – Gnistan 
La 3.9. 16:00, Veritas Stadion

Tepsin elokuu ei ollut erityisen onnistunut, sillä joukkue voitti vain yhden neljästä ottelustaan. Viime viikon vierastasapeli KPV:ta vastaan maksoi turkulaisille kärkipaikan ainakin väliaikaisesti, kun KTP karkasi pisteen päähän. Viime vuonna Tepsiltä nähtiin äärimmäisen vahva syyskuu, ja joukkue voitti kaikki viisi otteluaan – pystyykö sarjakakkonen toistamaan tempun?

Myös Gnistanin elokuun saldo oli voitto, tappio sekä kaksi tasapeliä, ja joukkue lähtee päätöskierrokselle kolmen ottelun voitottomassa putkessa. Etenkin derbystä PK-35:tä vastaan sekä ottelusta MP:n isäntänä oli varmasti budjetoitu enemmän pisteitä, mutta varsinkin jälkimmäinen peli päättyi pettymykseen. Heikoista tuloksista huolimatta ylemmän jatkosarjan paikka on yhä ”Kipinän” omissa käsissä.

Lipunmyynti

PK-35 – KTP
La 3.9. 16:00, MagneCit Areena

Pallokerhon viiden ottelun mittainen tappioton putki päättyi tylysti Järvenpäässä. PK-35:ltä on nähty kauden mittaan suuri tasonnosto, mutta myös kilpailijat ovat alkaneet napsia pisteitä, ja sarjapaikan säilyttäminen vaatii kovia päänahkoja. PK-35:n urakkaa hankaloittaa lauantaina se, että avainpelaajat Adam Yassin sekä Omar Jama ovat pelikiellossa.

KTP:n huima kotiotteluiden tulosvire sai jatkoa FF Jaron isäntänä. Joukkue nousi vaikeuksien kautta voittoon runkosarjan viimeisessä kotipelissään – saldona oli lopulta 11 tappiotonta ottelua, joista yhdeksän päättyi voittoon. Kotkalaisilla on PK-35:n vieraana mahdollisuus varmistaa myös runkosarjan voitto, mutta sarjakärki joutuu tulemaan toimeen ilman korttitilinsä täyttänyttä Johannes Laaksosta.

Lipunmyynti

EIF – KPV
La 3.9. 16:00, Tammisaaren keskuskenttä

EIF:n valmentajanvaihdos näyttää tuottaneen tulosta, sillä tammisaarelaiset porskuttavat nelossijalla viiden ottelun tappiottomassa putkessa. 3–0-vierasvoitto Seinäjoella oli joukkueelta vakuuttava esitys, ja pisteet varmistivat, että EIF on tänäkin vuonna ylemmässä jatkosarjassa. Alexander Forsströmin varoitus SJK Akatemiaa vastaan tarkoitti, ettei miestä nähdä päätöskierroksen ottelussa.

Pistejako Tepsiä vastaan oli KPV:n kolmas peräkkäinen 1–1-tasapeli. Maalintekohaasteiden kanssa koko kauden ajan kamppaillut KPV tarvitsee Tammisaaresta voiton, mikäli se mielii ylempään jatkosarjaan – sekään ei riitä, mikäli Gnistan voittaa ja JäPS pääsee pisteille. Kokkolalaisten edellinen EIF-peli päättyi niin ikään 1–1-tasapeliin, kun Sebastian Mannström toi Pallo-Veikot tasoihin lisäajan kahdeksannella minuutilla.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

Ylemmän jatkosarjan paikoista riittää kisaa vielä viime metreillä.

Ylemmän jatkosarjan paikoista riittää kisaa vielä viime metreillä.

Miesten Ykkönen

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit