Ria Öling tavoittelee Ruotsin tuplamestaruutta ja Mestarien liigan lohkopaikkaa

Damallsvenskanin kausi on pyörähtänyt käyntiin ja Ria Ölingin FC Rosengård aloitti mestaruuden puolustamisen voitolla. Ölingin katseessa siintää mestaruuden uusiminen, Mestarien liigan lohkovaihe sekä Helmareiden tulevat ottelut.

Ria Öling

Ria ÖlingKuva: Jyri Sulander

6.4.2022 klo 15:08

FC Rosengård pelasi odotetun vahvan talvikauden, kun se raivasi tiensä Ruotsin cupin finaaliin. Kausi alkoi myös voitolla, joten lähtökohdat mestaruuden puolustamiseen ovat hyvät.

- Harjoituskausi meni hyvin. Ruotsin cupin lisäksi pelasimme kovia treenipelejä Tanskan kärkijoukkueita vastaan. Talvi ei ollut aivan ehjin, sillä meillä oli paljon loukkaantumisia, mutta sitä myöten monet saivat vastuuta ja kaikki käyttivät mahdollisuutensa. Meillä on leveä rinki ja pystymme tekemään tulosta. Rosengård on sellainen seura, ettei pelkkä 2-0 tulos riitä, mutta peli on ihan hyvin uomissaan, Öling avaa talven antia.

- Minulla oli ehjä preseason. Olen saanut hyvin vastuuta ja mukaan mahtui ihan hyviä pelejä, Öling jatkaa.

Rosengårdin vahvin haastaja tälläkin kaudella on Häcken, joka on toissavuoden mestari ja sijoittui viime kaudella toiseksi. Häcken jäi kauden avauksessaan hieman yllättäen tasapeliin sarjanousija Umeå IK:ta vastaan, mutta se kertoo Ölingin mukaan sarjan tasosta.

- Lähtökohtaisesti kaikki joukkueet voivat ottaa keneltä tahansa pisteitä. Häcken on varmasti se kovin uhkaaja, mutta Kristianstad tulee varmasti olemaan myös kova. Mestaruuden uusiminen on meille selkeä tavoite.

MESTARIEN LIIGAN LOHKOVAIHE KIIKARISSA

Viime kaudella Rosengård karsi paikasta Mestarien liigaan, mutta se jäi lohkovaiheen ulkopuolelle hävittyään saksalaiselle Hoffenheimille yhteismaalein 3-6. Täksi kaudeksi Rosengårdin tähtäin on tiukasti lohkovaiheessa.

Ria Öling

Ria ÖlingKuva: Jyri Sulander

- Se on ehdottomasti yksi iso tavoitteemme. Toivottavasti nyt karsintakierroksella saisimme vähän helpomman vastustajan kuin viimeksi. Nyt olemme mestarien polussa, joten vastaan pitäisi tulla hieman helpompi vastustaja. Mestarien liiga on meille tosi iso tavoite tällä kaudella ja haluamme mennä lohkovaiheeseen.

Tällä kaudella Mestarien liigaa on pelattu ensimmäistä kertaa lohkovaiheineen ja formaatti jatkuu myös tulevalle kaudelle. Samalla se tuo yhä useampia kovia kansainvälisiä pelejä joukkueille.

- Se on tosi iso motivaattori. Siellä on isoja pelejä ja kaikki haluavat pelata sellaisia. Barcelonan ja Real Madridin pelissäkin oli yli 91 000 katsojaa, Öling viittaa uuteen naisjalkapallon katsojaennätykseen.

Naisjalkapalloilu elää vahvassa myötätuulessa ja El Clasicon yleisömäärän lisäksi EM-finaalin liput myytiin loppuun hetkessä. EM-finaalissakin saatetaan näin nähdä noin 90 000 katsojaa Wembleyllä. Se olisi uusi EM-finaalin ennätys sekä miehet että naiset mukaan lukien. Nykyinen EM-finaalien katsojaennätys on vuodelta 1964, jolloin hieman päälle 79 000 katsojaa seurasi Espanjan ja Neuvostoliiton välistä miesten EM-finaalisa.

- Se on esimerkki siitä, että kyllä ihmisiä kiinnostaa ja haluavat nähdä naisten jalkapalloa. Toivottavasti löytyy lisää resursseja esimerkiksi otteluiden markkinointiin.

TÄRKEÄT MM-KARSINTAOTTELUT EDESSÄ

Helmarit osallistui kovatasoiseen turnaukseen Ranskassa, jossa se kohtasi emäntämaan lisäksi Hollannin ja Brasilian. Vaikka voitot jäivät puuttumaan, niin turnauksen anti oli tärkeä tulevia MM-karsintoja ja EM-kilpailuja silmällä pitäen.

Ria Öling

Ria ÖlingKuva: Jyri Sulander

- Se oli tosi hyvä leiri ja pystyimme parantamaan leirin edetessä. Oli hyvä, että teimme ne virheet siellä eikä sitten EM-kisoissa. Pystyimme oppimaan peleistä paljon ja nyt näemme missä menemme ja missä meillä on parannettavaa, Öling perkaa leiriin antia.

Ennen EM-kisoja Helmarit kohtaa harjoitusottelussa Japanin. Öling näkee Brasilian ja Japanin kaltaisten maiden kohtaamisen hyödyllisenä.

- On mielenkiintoista kohdata maita eri kulttuureista ja jotka pelaavat ihan erilaista jalkapalloa. Siinä oppii enemmän, kun pelaa erilaisia vastustajia vastaan.

Helmareiden MM-karsinnat jatkuvat jo ensi viikolla, kun Suomi kohtaa Slovakian perjantaina vieraskentällä Trnavassa, minkä jälkeen tiistaina on edessä kotipeli Georgiaa vastaan Helsingissä. Helmareiden kannalta otteluiden lähtökohdat ovat selvät.

- Meidän pitäisi voittaa molemmat pelit, jos haluamme säilyttää mahdollisuudet mennä kisoihin. Tärkeitä pelejä tulossa. Slovakia näytti meitä vastaan Turussa olevansa kova joukkue ja kotikentällään he ovat varmasti vielä kovempia. Meidän pitää pystyä parhaaseemme voittaaksemme.

Vaikka EM-kisat siintävät reilun parin kuukauden päästä, niin Öling ei anna ajatustensa vielä karata, vaan keskittyy olennaiseen.

- Itse katson aina yhtä peliä kerralla ja tällä hetkellä ajatukset ovat Vittsjö-ottelussa. Mutta kyllä talvella EM-kisat toimivat motivaattorina ja kolkuttelivat takaraivossa, kun juoksi intervalliharjoituksia. Yleensä menen kuitenkin päivä kerrallaan enkä niinkään mieti liikaa tulevia. 

Helmarit kohtaa Slovakian Trnavassa perjantaina 8. huhtikuuta Suomen aikaa kello 21.30. Suomi emännöi Georgiaa tiistaina 12. huhtikuuta Helsingissä Bolt Arenalla. Liput Georgia-otteluun ovat nyt myynnissä >> 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit