Ria Öling juhli Ruotsin cupin voittoa

Ria Ölingistä tuli viime viikolla Ruotsin cupin mestari, kun FC Rosengård kaatoi finaalissa Häckenin. Viime viikolla saatiin myös sopimusuutisia, kun Tinja-Riikka Korpela jatkaa Tottenhamissa.

Ria Öling hymyilee.

Ria Öling juhli Ruotsin cupin voittoa. Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

31.5.2022 klo 22:16

FC Rosengård kävi tiukan taistelun Ruotsin cupin voitosta kaadettuaan Häckenin jatko-ottelun jälkeen 2-1. Öling urakoi koko kaksituntisen.

Viime kaudella Öling pääsi juhlimaan Ruotsin mestaruutta ja sai tililleen nyt myös cupin voiton. Samalla hän täydensi cup-mestaruuksien hattutemppunsa, sillä aiemmin hän on voittanut cupin myös Suomessa ja Tanskassa.

Myös Damallsvenskanissa Rosengårdin vahva meno sai jatkoa sen voittaessa Piteån 2-1 (0-0). Öling pelasi tuttuun tapaan koko ottelun Rosengårdin jatkaessa sarjakärjessä.

Olga Ahtisen Linköping otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan AIK:n selvästi 4-0 (2-0). Ahtinen pelasi täyden pelin kuten myös AIK:n Milla-Maj Majasaari ja Kaisa Collin. Jenny Danielsson sen sijaan tuli kymmenen minuuttia ennen loppua vaihtoon. Linköping on sarjassa toisena ja kohtaa seuraavaksi kärkiottelussa Rosengårdin. AIK on sen sijaan viimeisenä.

Linda Sällström teki kauden toisen maalinsa Vittsjön jatkaessa vahvaa kauttaan 3-0 (1-0)-voitolla Brommapojkarnasta. Sällström tuli viimeisellä minuutilla vaihtoon Jutta Rantalan pelatessa koko ottelun. Vittsjö on sarjassa neljäntenä.

Kristianstad pelasi viidennen peräkkäisen ottelunsa ilman tappiota voittaessaan Umeå IK:n 2-0 (1-0). Emmi Alanen ahersi tuttuun tapaan koko pelin. Umeån paidassa Vilma Koivisto, Emma Santamäki, Anni Miettunen ja Henna Honkanen hikoilivat täydet minuutit.

Hammarbyn suomalaiskolmikko Anni Tamminen, Eva Nyström ja Adelina Engman pääsivät nautiskelemaan 5-1 (0-1)-voitosta Kalmarin vieraana. Trio pelasi täyden ottelun kuten myös Kalmarin Juliette Kemppi.

Örebro palasi kolmen tappion jälkeen takaisin voittokantaan kaataessaan Eskilstuna Unitedin 1-0 (1-0). Elli Pikkujämsä sai vastuuta koko ottelun Amanda Rantanen tuli 55. minuutilla vaihtoon ja Heidi Kollanen kymmenen minuuttia ennen loppua.

Espanjan Segundassa Paula Myllyojan Espanyolin nousuhaaveet kariutuivat päätöskierroksen ottelussa 0-3 Levantelle. Samalla Levante nousi sarjan kärkipaikalle Espanyolin ohi varmistaen nousun.

Tinja-Riikka Korpela nähdään ensi kaudellakin Tottenhamin riveissä, kun seura käytti hänen sopimuksessaan olleen option. Korpela torjui tällä kaudella 11 Englannin Superliigan ottelussa sekä kolmessa cupin ottelussa. Näin Tottenhamissa nähdään ensi kaudella jälleen kaksi suomalaispelaajaa, kun Eveliina Summasen sopimus jatkuu myös ensi kauden.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit