Regions' Roots Cupissa suunnataan kohti välieriä

Regions' Roots Cupin puolivälieristä tiensä neljään parhaan joukkoon selvittivät LAUTP, Piikkiön Palloseura (PiPS) sekä TPS:n ja JaPS:n ikämiesjoukkueet (M35).

Regions' Roots Cup kuvituskuva

15.7.2022 klo 16:13

Regions’ Roots Cupin kilpailu lähti käyntiin suoraan puolivälieristä Region’s Cupin tapaan. Roots Cupiin osallistuvat kahdeksan parasta Suomen Cupissa pärjännyttä viidennen divisioonan, sitä alemman portaan tai ikämiessarjan joukkuetta.

Puolivälierissä toisistaan mittaa ottivat LAUTP ja Kapa, KPS ja PiPS, JaPS/M35 ja Gnistan/M35 sekä TPS M35 ja SJK-j Apollo. Näistä kahdeksasta joukkueesta Apollo on ainoa, joka pelaa kutosdivisioonaa.

Puolivälierien ensimmäinen koitos pelattiin Lauritsalassa perjantaina 1.7., kun LAUTP isännöi Kajaanista vierailemaan saapunutta KaPaa. Kotijoukkue painoi maalit molemmille puoliajoille ja eteni välieriin 2-0 voitolla. Maalinteossa onnistuivat Joona Väisänen ja Misa Puhakainen.

Seuraavaksi Roots Cupin puolivälieriä pelattiin lauantaina 2.7. Kokkolassa, kun KPS isännöi Piikkiöstä saapunutta PiPS:aa. KPS ei onnistunut katkaisemaan PiPS:n voittoputkea ja näin ollen omaa vitosen lohkoaan puhtaalla pelillä johtava PiPS jatkoi neljän parhaan joukkoon. Ottelu päättyi lukemin 1-3. PiPS-maalintekijät olivat Anton Ruohomäki ja Sasu Rastas kahdesti. KPS:n ainokaisen viimeisteli jo ottelun viidennellä minuutilla Samu Laitinen.

Kolmas puolivälieräottelu pelattiin torstaina 7.7. Lahdessa, jossa nähtiin tiukka ikämiesjoukkueiden kamppailu. Veikkausliigassakin meritoitunut Miikka Multaharju vei Gnistanin johtoon jo ottelun 8. minuutilla. JaPS:n legendaarinen Kari Arkivuo tasoitti ennen Gnistanin Samuli Markkasen 1-2 johtomaalia. Arkivuo oli ilmeisesti ennen ottelua päättänyt viedä joukkueensa seuraavalle kierrokselle ja tasoitti ottelun 56. minuutilla. Lopulta JaPS ja Gnistan painivat 2-2 tasatuloksen varsinaisella peliajalla ja ratkaisua haettiin rangaistuspotkuilla. Lopulta JaPS viimeisteli läheltä laadukkaammin ja voitti rankkarit 5-4.

Neljäs ja viimeinen puolivälieräkamppailu pelattiin Turussa keskiviikkona 13.7. Ottelu oli ennakkoon hyvin mielenkiintoinen, sillä kentällä saattoi olla yhteensä enemmän liigakokemusta kuin Suomen Cupin välierissä tullaan näkemään. TPS:n ikämiehet ottivat vastaansa SJK-j Apollon. Kentällä nähtiin muiden muassa vielä viime vuosina Veikkausliigassakin loistaneet Mikat Ääritalo (TPS) ja Ojala (Apollo).

TPS:n juoksukunto oli himpun verran parempi ja ensimmäisellä jaksolla hankittu 2-0 johto riitti loppuun saakka puolen tunnin alivoimasta huolimatta. Antti Haaja taituroi turkulaiset johtoon kahdella osumallaan, mutta 57. minuutilla joukkueen ylle kerääntyi synkkiä pilviä. Joni Saarinen sai ottelun toisen varoituksensa ja joutui jättämään kentän. Ojala kavensi pilkulta, mutta Apollo ei onnistunut tekemään miesylivoimalla lisämaaleja.

Regions's Roots Cupin välieräparit

Välieräparit

Välieräparit olivat selvillä heti otteluiden jälkeen, sillä ne oltiin jo arvottu puolivälieräarvonnan yhteydessä. Välierissäs kohtaavat:

PiPS - TPS M35
LAUTP - JaPS/M35

Välierät pelataan elokuun puolivälissä ja finaali Olympiastadionilla 1.10. Finaalin kotijoukkue tulee ottelusta LAUTP - JaPS/M35.