Valtakunnalliset sarjat

Regions’ Roots Cupin välierät pelataan 14. ja 19. elokuuta

Uusin valtakunnallinen cup-kilpailu Regions’ Roots Cup on edennyt välierävaiheeseen. Finaalipaikasta kamppailevat LAUTP ja JaPS M35 sekä PiPS ja TPS M35.

Regions' Roots Cupin välierät pelataan Lappeenrannassa ja Piikkiössä.

Regions' Roots Cupin välierät pelataan Lappeenrannassa ja Piikkiössä.

10.8.2022 klo. 17:05

Nuori into kohtaa kokemuksen Lauritsalassa 

Lappeenrannassa pelataan mielenkiintoinen Regions’ Roots Cupin välierä LAUTP:n ja JaPS/M35 välillä. Ottelu on todellinen nuoruuden ja kokemuksen kohtaaminen, sillä LAUTP on todennäköisesti keski-iältään nuorin Suomen Cupiin osallistunut joukkue. LAUTP kohautti Suomen Cupissa pudottamalla Kolmosessa pelaavan Union Plaanin, ja sen jälkeenkin nuori joukkue on esiintynyt edukseen.  

Myös Vitosessa LAUTP on edennyt voitoista voittoon. 11 pelatusta ottelusta Lauritsalan joukkue on voittanut yhdeksän. Joukkueen ykkösmaalintekijä on Vitosessa ollut 16-vuotias Misa Puhakainen kuudella maalilla, mutta maalintekovastuu on joukkueessa jakautunut hyvin tasaisesti. Maaleja ovat viisi kappaletta mieheen mättäneet Tuomas Värtö, Elias Lattu, Joona Väisänen ja Alvar Strandman. Peräti 18 pelaajaa on onnistunut maalinteossa kauden aikana.  

LAUTP:n nuorisojoukkue saa Regions’ Roots Cupin välierässä vastaansa kokeneen JaPS:n ikämiesjoukkueen. riveistä löytyy mm. Vielä viime vuoden puolella Veikkausliigassa nähty Kari Arkivuo. Joukkueen ykkösmaalintekijä on ollut Juha Iikkanen, joka on M35-sarjassa viimeistellyt 14 osumaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten kokeneet JaPS-pelurit pysyvät nuorten lauritsalalaisten vauhdissa. Viekö kokemus vai nuori into? 

Regions’ Roots Cupin välieräottelu LAUTP – JaPS/M35 pelataan sunnuntaina 14. elokuuta klo 18:30 alkaen Lauritsalan Urheilukeskuksessa Lappeenrannassa.  

 

Omissa sarjoissaan dominoineet PiPS ja TPS M35 kohtaavat  

Piikkiön Palloseura on dominoinut läntisen Vitosen A-lohkoa lähes mielin määrin. 12 ottelun jälkeen joukkueella on kasassa täysi 36 pisteen potti. Kakkosena olevaan joukkueeseen PiPS on repinyt jo lähes kymmenen pisteen kaulan. Varsin suvereeneista voitoista kielii myös maaliero 69-7. Maaleja on siis syntynyt keskimäärin 5,75 ottelua kohden. 

Pelkästään PiPS:n paras maalintekijä Sasu Rastas on tehnyt maaleja yhtä vaille saman verran kuin lohkon toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue yhteensä. 34 maalia 12 otteluun on käsittämättömän kova suoritus, vaikka ympärillä olisi kuinka kova joukkue. Toiseksi eniten maaleja joukkueesta on tehnyt Sami Villanen, joka on osunut kymmenen kertaa.  

Vaikka PiPS onkin Vitosen joukkueeksi äärimmäisen kova, edessä on silti äärimmäisen tiukka välieräkamppailu. Vastaan asettuu TPS M35, jota on joukkueena hankala verrata aladivarijoukkueisiin. Joukkueessa on Veikkausliigakokemusta suunnilleen kahden pääsarjajoukkueen verran. Siinä missä PiPS on dominoinut Vitosessa, on TPS tehnyt saman M35 sarjassa. Seitsemästä ottelusta takana on seitsemän voittoa maalierolla 41-3.  

Maalinteossa ovat vahvimmin kunnostautuneet vanhat Veikkausliigajyrät Antti Hakala (14 maalia) ja Mikko Hyyrynen (6 maalia). TPS pudotti Regions’ Roots Cupin puolivälierissä SJK-j Apollon, mutta PiPS tulee olemana kovempi vastustaja. Kumman vuoro on dominoida tällä kertaa? 

Regions’ Roots Cupin välieräottelu PiPS – TPS M35 pelataan perjantaina 19. elokuuta klo 19:00 alkaen POP Areenalla Piikkiössä.  

Miesten Suomen Cup

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit