Regions’ Cupin välierät pelataan 13. ja 16. elokuuta

Miesten Kolmosen ja Nelosen joukkueille tarkoitettu Regions’ Cup on edennyt välierävaiheeseen. 13. ja 16. elokuuta selviää, mitkä joukkueet pääsevät pelaamaan unelmien finaalia Olympiastadionille. Paikasta finaalissa kilpailevat SexyPöxyt ja KJP sekä HyPS ja Atlantis FC Akatemia.

Regions' Cupin välierät pelataan Kouvolassa ja Hyvinkäällä.

Regions' Cupin välierät pelataan Kouvolassa ja Hyvinkäällä.

10.8.2022 klo 12:24

SexyPöxyt matkaa Kouvolaan KJP:n vieraaksi 

Regions’ Cupin ensimmäisessä välieräottelussa kohtaavat Kolmosen itäisen lohkon kolmantena keikkuva KJP sekä etelän A-lohkon kärkijoukkue SexyPöxyt. Keskenään nämä Kolmosen joukkueet eivät ole vielä kohdanneet, mutta aikaisempia otteluita puimalla voisi SexyPöxyt nostaa kevyesti ottelun ennakkosuosikiksi. Pöxyt etenivät Regions’ Cupin välieriin kaatamalla KJP:n kanssa samassa Kolmosen lohkossa pelaavan HaPK Edustuksen lukemin 6–2. Muutamaa viikkoa myöhemmin KJP kärsi Haminan ylpeydelle tappion lukemin 5–1.  

Myös kuntopuntari on SexyPöxyjen puolella, sillä espoolaisseura on tehnyt Kolmosessa suhteellisen selvää jälkeä läpi kauden. 11 pelatusta ottelusta yksi on päättynyt tasan, muuten Pöxyt ovat vieneet aina täyden pistepotin. Kolmosessa espoolaisten kovimpiin maalitykkeihin ovat lukeutuneet Joni Gardemeister ja nuorempaan kaartiin kuuluva Manu Hietanen, jotka ovat molemmat tehneet kuusi maalia. Suomen Cupin puolella maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti; ainoastaan Valtteri Kuusisto on osunut kahdesti. 

Cup-romantiikan tuntijat tietävät, että tilastoihin ei kannata näissä otteluissa liikaa nojautua. KJP on pelannut Suomen Cupissa suurella sydämellä. 1700 kilometriä pelimatkoja ei ole pysäyttänyt kouvolalaisten cup-junaa, joskin Kakkosen joukkue SalPa onnistui KJP:n pudottamaan Suomen Cupin puolella. KJP antoi kuitenkin kovan vastuksen, joten odotettavissa on, että samalla draivilla pelaava KJP tulee olemaan kova vastus SexyPöxyille.  

Kouvolalaisten ykköstykki maalinteon suhteen on ollut Veikkausliigassakin MYPA:n riveissä nähty Niko Nakari, joka on Suomen Cupissa osunut kuudesti, ja Kolmosessa maaleja on syntynyt peräti 17 kappaletta. Nakarin lisäksi erittäin tehokas on ollut Oskari Nurminen, joka on Cupin puolella viimeistellyt kolme ja Kolmosen puolella 13 osumaa.  

Regions’ Cupin välieräottelu KJP – SexyPöxyt pelataan sunnuntaina 13. elokuuta klo 14 alkaen Kouvolan keskuskentällä. 

HyPS haastaa Atlantis FC Akatemian kotikentällään 

Regions’ Cupin välierissä ainoa mukana oleva Nelosen joukkue HyPS saa vieraakseen Atlantiksen akatemian tiistai-illassa. HyPS on Nelosen eteläisessä lohkossa toisena, joten kausi on sujunut hyvin myös divarin puolella. Regions’ Cupin puolivälierissä HyPS onnistui pudottamaan Kolmosessa pelaavan FC Interin kakkosjoukkueen, joten hyvinkääläiset ovat osoittaneet pystyvänsä kaatamaan korkeammalla pelaavia joukkueita.  

Nelosessa HyPS:n maaleista on pääosin vastannut Esa Palomäki, joka on HyPS:n tekemästä 58 maalista viimeistellyt noin puolet eli 27 kappaletta. Suomen Cupin puolella eniten maaleja ovat viimeistelleet kokenut Jonne-Petteri Elmgren sekä nuori Otso Järvimaa.  

HyPS saa vastaansa Kolmosen eliittiin lukeutuvan Atlantis FC Akatemian. Atlantis on kärsinyt kauden aikana vain yhden tappion, ja näyttääkin siltä, että joukkue tulee tosissaan kilpailemaan noususta Kakkoseen. Osa joukkueen 02–05-syntyneistä nuorista pelaajista pelaa myös P20 SM-sarjaa, joten otteluita on nuorelle ollut luvassa paljon.  

Hyvinkääläisten kovin maalintekijä kuluneella kaudella ollut Mohammed Bekhedda, joka on viimeistellyt 10 osumaa Kolmosessa sekä yhdet osumat sekä Suomen Cupissa että Regions’ Cupissa. Myös Victor Shevchenko sekä Franck Nyemb ovat olleet tehokkaita.  

Regions’ Cupin välieräottelu HyPS – Atlantis FC Akatemia pelataan tiistaina 16. elokuuta klo 19 alkaen Hyvinkään urheilupuistossa.  

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit