Rasmus Schüller: "Meidän pitää olla kurinalaisia ja määrätietoisia"

Huuhkajien keskikenttäpelaaja kertoo odotuksen nousevan lauantain Nations League -avauksen lähestyessä.

Rasmus Schüller saapumassa Huuhkajien harjoituksiin Talissa.

Rasmus Schüller saapumassa Huuhkajien harjoituksiin Talissa.Kuva: Ⓒ Riku Laukkanen / SPL /Riku Laukkanen

2.6.2022 klo 16:56

Miesten A-maajoukkue kokoontui maanantaina Helsingissä. Joukkue on päässyt valmistautumaan huolella lauantaina 4.6. kello 19.00 Olympiastadionilla pelattavaan Bosnia-Hertsegovina -otteluun. Suomi kohtaa vielä Montenegron Olympiastadionilla tiistaina 7.6. ennen kahta vierasottelua. 

- Kaikki on mennyt hyvin. Hienoa olla Kalastajatorpalla ja Helsingissä. Se helpottaa valmistautumista, että meillä on alkuun kaksi kotiottelua. Kuviot ovat tutut ja tiedämme, miten hommat toimivat. Koko ajan semmoinen odotus ja hyvä lataus nousevat, kun tullaan lähemmäs peliä, Rasmus Schüller kertoo.

Djurgårdenin keskikenttäpelaaja on pelannut tällä kaudella kahdeksassa Allsvenskan-ottelussa. Kauden avausmaali syntyi komealla laukauksella, kun Djurgården kaatoi Varbergs BoIS:n juuri ennen maajoukkuetaukoa.

- Kevät on ollut vähän rikkonainen ja joitain pelejä on jäänyt väliin. Mutta nyt sain pelata viimeisen pelin ehjänä ennen tätä maaottelurupeamaa. Oma kunto on hyvä ja joukkueen vireystila vaikuttaa hyvältä, ”Rade” sanoo. 

Lauantaina vastaan asettuva Bosnia-Hertsegovina on äärimmäisen tuttu joukkue Huuhkajille. Schüllerin mukaan tunteja on silti kulutettu normaaliin tapaan videopalavereissa.

- Olemme pelanneet monta kertaa heitä vastaan viime vuosina. Todennäköisesti mitään suuria yllätyksiä ei ole tulossa. Mutta olemme kyllä istuneet palaverihuoneessa ja kerranneet vastustajaa huolella.

60 A-maaottelun rajapyykin tulevissa otteluissa mahdollisesti rikkova Schüller uskoo Suomen löytävän tilaa Bosnia-Hertsegovinan linjan takaa. Puolustuksen osalta hän korostaa kurinalaisuutta.

- Bosnia-Hertsegovina on pyrkinyt prässäämään meitä aggressiivisesti aiemmissa otteluissa. Se on avannut aika hyvin tiloja heidän taakseen, ja olemme pystyneet iskemään hyvin vastaan. Se on joukkue täynnä yksilötaitoa - meidän pitää kurinalaisia ja määrätietoisia meidän puolustamisessamme. Jos emme tee sitä hyvin ja huolella, heillä on tarpeeksi laatua haavoittaa meitä.

Tim SparvinPaulus Arajuuren ja Joona Toivion maajoukkueurat päättyivät viime vuonna. Huuhkajien kapteenistoon kuuluvan Schüllerin mukaan muutos on näkynyt joukkueen arjessa, mutta asioita tehdään yhä pitkälti samalla tavalla.

- Ryhmä aina elää ja muuttuu. Henkilöt tekevät sen ryhmän ja se muokkautuu sitä kautta. Totta kai asiat muuttuvat ryhmästä toiseen, mutta meillä on ne samat standardit ja kulttuuri, jotka ovat olleet täällä maajoukkueessa jo pitkään. Se pysyy samana myös heidän lähtönsä jälkeen. Mutta koko ajan pitää uusiutua, jotta pysyy tässä nopeasti virtaavassa jalkapallossa mukana.

Schüller ja Huuhkajat kohtaavat Bosnia-Hertsegovinan Nations Leaguen avausottelussa Olympiastadionilla lauantaina 4.6. klo 19.00. Hanki lippusi otteluun täältä! >>

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit