Rantala hurjasteli kaksi maalia – Tammisen nollaputkelle jatkoa

Jutta Rantala nosti kauden maalimääränsä kahdeksaan, kun hän avitti Vittsjön voittoon Damallsvenskanissa. Anna Tamminen sen sijaan nollasi sarjakärki Rosengårdin. Skotlannissa Jenny Danielsson valittiin liigan elokuun parhaaksi pelaajaksi.

Jutta Rantala teki kaksi maalia Damallsvenskanissa.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

13.9.2022 klo 13:13

Vittsjö haki 3-0 (2-0)-voiton Djurgårdenista Rantalan viimeistellessä Vittsjön kaksi ensimmäistä maalia. Linda Sällström teki esityön Rantalan toiseen maalin. Sällström pelasi 85 minuuttia ja Rantala otettiin vaihtoon lisäajalla. Ottelun tuomitsi suomalaiserotuomarikolmikko Minka Vekkelin johdolla.

Anna Tamminen piti maalinsa puhtaana jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa, kun vahvavireinen Hammarby kaatoi sarjakärki Rosengårdin 2-0 (2-0). Tamminen ja Eva Nyström pelasivat koko pelin. Avauskokoonpanossa ollut Adelina Engman sai vastuuta 72 minuuttia. Rosengårdin riveissä Ria Öling pelasi koko pelin. Voitolla Hammarby tiivisti tasaista kärkikastia ollen viidentenä.

Olga Ahtisen kipparoima Linköping kavensi Rosengårdin eroa kärjessä, kun se voitti Eskilstuna Unitedin selvästi 5-2 (1-2). Avausmaalin syöttänyt Ahtinen sai vastuuta 79 minuuttia. Linköping on sarjassa toisena kaksi pistettä Rosengårdia perässä.

Emmi Alanen pelasi ensimmäisen puoliajan, kun Kristianstad voitti AIK:n 6-2 (3-0). Kristianstad on kolmantena kolme pistettä Rosengårdin takana. AIK on sarjassa viimeisenä.

Elli Pikkujämsän, Heidi Kollasen ja Amanda Rantasen Örebro haki Juliette Kempin Kalmarin vieraana selvän 4-0 (3-0)-voiton. Pikkujämsä, Kollanen ja Kemppi pelasivat koko pelin Rantasen tullessa kentälle 65. minuutilla.

Umeå ei mahtanut Häckenille mitään hävitessään 0-5 (0-2). Emma Santamäki, Katariina Kosola ja Henna Honkanen pelasivat täydet minuutit. Vilma Koivisto juoksi kentälle tauon jälkeen. Umeå on karsijan paikalla.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikan Portland Thorns palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen voitettuaan Orlando Priden 2-0 (1-0). Kuikka tuli vaihtoon vartti ennen loppua.

Italiassa Nora Heroum pääsi juhlimaan Parman seurahistorian ensimmäistä voittoa Serie A:ssa Parman kaataessa Sassuolon 2-1 (1-1). Heroum kirjautti koko pelin.

Sarjakauden oli määrä startata sekä Espanjassa että Englannissa viikonlopun aikana. Espanjassa avauskierros jouduttiin kuitenkin siirtämään erotuomareiden lakon takia. Englannissa kierros siirtyi puolestaan kuningatar Elisabethin kuoleman johdosta. Samasta syystä myös Jenny Danielssonin ottelu Skotlannin liigassa siirtyi. Kesällä Glasgow Rangersin riveihin siirtynyt Danielsson valittiin Skotlannin liigan elokuun parhaaksi pelaajaksi.