Pikkuhuuhkajien Lucas Bergströmin lainapesti on saanut lentävän lähdön

Syyskuussa 20 vuotta täyttävä maalivahti yllättyi positiivisesti lainasiirrosta Peterborough Unitediin, joka hakee pikaista paluuta Championshipiin. Ensimmäiset ottelut ovat näyttäneet, että Bergström pärjää League Onessa mainiosti.

Yli kaksimetrinen Bergström voi ikänsä puolesta edustaa Pikkuhuuhkajia myös tulevissa EM-karsinnoissa.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä

17.8.2022 klo 13:47

– En rehellisesti osannut odottaa, että League One -seura olisi ollut kiinnostunut minusta – odotin, että pelaisin tällä kaudella sarjatasoa alempana. Olen saanut hyvän startin ja sopeutunut sekä seuraan että sarjaan. On ollut hienoa päästä pelaamaan kovia matseja, mikä on tässä vaiheessa uraani tärkeintä. Nyt minun täytyy jatkaa työntekoa, jotta saan minuutteja myös tulevissa peleissä.

Chelsea FC:n Lucas Bergström siirtyi pari kuukautta sitten lainalle Peterborough Unitediin, ja alku on ollut suomalaisvahdin kannalta lupaava – nuorukainen on pelannut toistaiseksi viidessä virallisessa ottelussa, joista kolmessa hän on pitänyt maalinsa puhtaana. Bergström on tehnyt peleissä tukun näyttäviä torjuntoja, jotka ovat keränneet somessa myös Chelsea-kannattajien hehkutusta.

Lokakuussa 2018 Chelseaan siirtynyt Pargas IF:n ja TPS:n kasvatti oli esiintynyt aiemmin vain juniorisarjoissa, joten hän on ottanut tänä kesänä ensimmäiset askeleensa miesten peleihin. Bergström teki ensiesiintymisensä heinäkuun lopulla, kun ”The Posh” haki 3–2-voiton sarja-avauksesta Cheltenham Townin vieraana.

Viikkoa myöhemmin Bergström debytoi uuden kotiyleisönsä edessä Morecambe FC:n kaatuessa selvästi 3–0. Sittemmin nuorukainen on pitänyt maalinsa puhtaana 2–0-voitoissa Sheffield Wednesdaytä ja Plymouth Argylea (Liigacup) vastaan – välissä Argyle aiheutti sarjakakkoselle liigakauden toistaiseksi ainoan pistemenetyksen.

– Oli mahtavaa pelata ensimmäinen kotiottelumme lähes 8 000 katsojan edessä. Sen jälkeen peleissä on ollut vielä enemmän porukkaa. On ollut huikeaa päästä kokemaan englantilainen kannattajakulttuuri myös kentän puolella – tunnelman kannalta League Onen peleissä on iso ero Premier League 2:een (U21-sarja), Bergström toteaa.

– Yleisömäärien lisäksi iso ero PL2-otteluihin verrattuna on se, että siellä kehitetään pelaajia – täällä vain tuloksella on väliä. PL2:ssa vastassa oli poikia, mutta League Onessa kentällä on miehiä, joista monella on vuosikymmenen kokemus näistä sarjoista. Se on tarjonnut minulle hyvän haasteen ja arvokasta kokemusta.

League Onessa on 24 joukkuetta, ja kaikki kilpailut mukaan lukien Peterborough United pelannee kauden aikana yli 50 kilpailullista ottelua. Bergström on pelannut kahden ja puolen viikon aikana viisi ottelua, joista kolme vieraskentällä – pelejä sekä matkustelua siis riittää.

– Chelseassa oli niin ikään tiheä ottelutahti, mutta siellä kierrätettiin maalivahteja, joten en ole vielä tottunut tällaiseen. Tähän tulee kuitenkin sopeutua nopeasti – tämä tahti jatkuu koko kauden ajan. Nautin siitä tosi paljon, että pelejä on kahdesti viikossa.

Peterborough Unitedin seuraava ottelu koittaa heti lauantaina, kun kolmen pisteen päässä vaaniva Lincoln City vierailee Weston Homes Stadiumilla. Vastustaja on yksi harvoista joukkueista, jotka porskuttavat vielä tappioitta – tasaisessa sarjassa pelataan paljon ristiin, mikä on näkynyt myös viime kausien sarjataulukoissa. Peterborough Unitedin päämääränä on kivuta taulukon kärkipaikalle sekä pysyä siellä.

– Minimitavoitteemme on nousu, mutta haluamme voittaa koko sarjan. Kausi on vasta alussa, joten on vaikeaa tehdä isompia päätelmiä voimasuhteista – se on kuitenkin varmaa, että yksikään ottelu ei ole helppo. On tullut selväksi, että kolmen pisteen saaminen vaatii joka pelissä kovaa duunia.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit