Pikkuhuuhkajien EM-karsintalohko arvottu

Suomen otteluohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Kuvituskuva.Kuva: Ⓒ UEFA /Kristian Skeie

2.2.2023 klo 10:36

Alle 21-vuotiaiden (2002 ja myöhemmin syntyneet) EM-karsintojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään torstaina Sveitsin Nyonissa. Suomi arvottiin E-lohkoon Romanian, Sveitsin, Albanian, Montenegron ja Armenian kanssa.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo uskoo, että lohkosta tulee varsin tasainen. Karsinnat alkavat näillä näkymin syksyllä 2023 – Pikkuhuuhkajien valmistautuminen karsintoihin jatkuu maaliskuun maaotteluilla, joista tiedotetaan myöhemmin. Joukkueen alustava ohjelma löytyy täältä.

– Ykköskorin suhteen meillä kävi hyvä tuuri, ja saimme toivomamme vastustajan. En vähättele Romaniaa, mutta vältimme kaikki isoimmat maat. Kakkoskorin arvontatuloksesta on vaikea sanoa vielä mitään – Sveitsi on hyvä vastustaja, mutta korissa oli monia muitakin kovia maita, Lehkosuo toteaa.

– Neloskorista lohkoomme olisi voinut tulla esimerkiksi Turkki tai Unkari, joten Albanian kanssa kävi ihan hyvä arpa. Viidennestä ja kuudennesta korista olisimme voineet saada huomattavasti helpommat vastustajat. Etenkään vieraspeleistä Montenegroa ja Armeniaa vastaan tulee haastavia.

U21-EM-lopputurnaus järjestetään Slovakiassa vuonna 2025 – isäntämaan lisäksi turnaukseen etenee 15 maata. Yhdeksän lohkovoittajan lisäksi kolme parasta lohkokakkosta saa suoran paikan EM-kisoihin, kun muut lohkokakkoset puolestaan pelaavat kaksiosaiset jatkokarsinnat.

Kaikki karsintalohkot löytyvät täältä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit