Maajoukkueet

Pikkuhuuhkajien Daniel Håkans hakee läpimurtoa Veikkausliigassa

SJK:n Daniel Håkans on saanut Veikkausliigassa hyvin vastuuta alkukaudesta. Håkans toivoo tekevänsä tänä vuonna ison läpimurron sarjassa.

Daniel Håkans tositoimissa Kroatiaa vastaan.

Daniel Håkans on pelannut vahvasti SJK:ssa ja Pikkuhuuhkajissa.Kuva: Ⓒ SPL /Mario Cuzic

17.4.2022 klo. 23:13

VIFK:n kasvatti on edustanut SJK:ta kaudesta 2018 lähtien ja jokaisella kaudella Håkansin vastuu on kasvanut. Käyrä näyttää ainakin alkukauden peliminuuttien perusteella jälleen nousevalta.

Viime kaudella Håkans pelasi yhteensä 16 ottelussa, joissa hän oli kahdeksan kertaa avauskokoonpanossa. Tämän kauden kolmessa ottelussa hän on ollut kahdesti avauksessa.

Håkans haluaakin ottaa jälleen ison harppauksen eteenpäin seuratasolla.

- Niin kuin aina, haluan pelata mahdollisimman paljon ja paremmin. Yksi tavoite minulla on saada enemmän tehoja ja lyödä täysin läpi Veikkausliigassa, ja auttaa joukkuetta käyttämällä vahvuuksiani, Håkans listaa.

Pelipaikan vaihto on yksi asia, joka saattaa vauhdittaa läpimurron tekemistä. Håkans on siirtynyt keskikentän koostumuksessa pykälän ylöspäin ja on siten hyökkäävämmässä roolissa.

- Ennen pelasin enemmän keskikentän pohjalla, mutta nyt pääsen pelaamaan kymppipaikalla tai laiturina. Niiltä paikoilta pitää saada aikaan enemmän maaleja ja maalisyöttöjä ja olla vaarallinen.

Viime kauden pronssijoukkue koki täksi kaudeksi hieman muutoksia, kun pelaajistoa vaihtui ja päävalmentajan pallille saapui Pikkuhuuhkajien entinen apuvalmentaja Joaquín Gómez. SJK on hävinnyt alkukaudesta HJK:lle ja KuPS:lle, mutta hän katsoo luottavaisena joukkuetta.

- Meillä on mielenkiintoinen joukkue. Jokaiselle pelipaikalle on 2-3 tasaväkistä vaihtoehtoa ja valmentaja vaatii meiltä paljon. Meidän pitää jokaisissa harjoituksissa näyttää, että haluaa pelata seuraavassa pelissä. Meillä on tosi kova kilpailu joukkueessa, kehuu Håkans.

Pikkuhuuhkajien kisaunelma elää

Håkans on tuttu näky myös Pikkuhuuhkajien paidassa. Hän kuuluu päävalmentaja Juha Malisen luottopelaajiin ja oli mukana myös maaliskuun lopussa kaatamassa Kroatiaa vieraskentällä 3-2. Voitolla Suomi piti EM-mahdollisuutensa vielä elossa, kun sillä on vielä kolme ottelua pelaamatta.

- Oli aivan huikea ottaa voitto Kroatiasta vieraskentällä. Kroatia on todella laadukas ja kova joukkue ja me aiheutimme heille ensimmäisen tappion. Meidän oli pakko ottaa siitä pelistä voitto, että toiveet pysyisivät elossa. Näytimme jo Itävaltaa vastaan, että voimme voittaa kenet tahansa, jos saamme oman parhaan pelimme esiin.

Pikkuhuuhkajissa monipuolinen pelaaja on saanut sopeutua taas hiemaan uudenlaiseen rooliin.

- Pikkuhuuhkajissa meillä on hieman erilainen pelitapa kuin SJK:ssa ja siellä pelaan enemmän laiturina tai wing-backina. Voin siinä paikalla haastaa vastustajia ja se on yksi vahvuuksistani.

EM-karsinnat pelataan päätökseen kesäkuussa kutkuttavista asetelmista. Kroatia johtaa lohkoa ennen Itävaltaa, Norjaa ja Suomea. Kuuden pisteen päässä olevalla Kroatialla on yksi ottelu enemmän pelattuna, kolmen pisteen päässä olevalla Itävallalla on kaksi ottelua enemmän pelattuna ja EM-karsintojen viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa kaksi pistettä edellään olevan Norjan. Suomi kohtaa kesäkuussa myös Azerbaidzhanin. Kaikki on siis Pikkuhuuhkajien omissa käsissä vähintään lohkon kakkospaikkaa ajatellen.

Ensimmäinen haaste on Itävalta, jonka Suomi voitti lokakuussa Ratinassa 3-1.

- Ne tulevat olemaan tosi kovia pelejä. Itävalta on vieraissa kova ja tiedämme kuinka hyvä joukkue he ovat viime kerrasta. Me voimme kuitenkin voittaa heidät, Håkans toteaa terveellä itseluottamuksella.

Håkans odottaa jo tulevaa maajoukkueikkunaa.

- Maajoukkueeseen on aina tosi kiva tulla mukaan. Joukkueessa on tosi hyvä henki ja siihen on helppo päästä mukaan.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit