PIF teki upean nousun Mikkelissä

KTP nousi parin pisteen päähän sarjakärjestä.

Piffenin voitto paransi sarjanousijan asetelmia huomattavasti.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

7.7.2022 klo 16:50

TPS – KTP 1–3 (1–1)

Tepsin Demba Savage haki yhdeksännellä minuutilla takayläkulmaa, ja veto meni vain hieman ohi. Hieman myöhemmin isäntien Jere Koponen torjui Rico Finnäsin keskityksen vain vaivoin yli maalin. Vartin pelin jälkeen pallo pomppi yllättäen Mikalle, joka viimeisteli tyylikkään avausmaalin. Kotijoukkue tuli tasoihin puolen tunnin kohdalla. Terävän vastaiskun päätteeksi Kasper Hämäläinen petasi Linus Rönnbergille hyvän vetopaikan, josta tämä sijoitti tasoituksen.

Toisen jakson alku meni turkulaisten hallinnassa, mutta Mika pääsi viimeistelemään illan toisensa reilun tunnin kohdalla. Lassi Nurmoksen syöttö valui espanjalaiskärjelle asti, eikä tämä erehtynyt. Ratkaisu nähtiin 81. minuutilla – juuri kentälle tullut Aleksi Tarvonen sai syötön Matias Lindforsilta ja taituroi vieraiden kolmannen. Loppuhetkillä Tepsin Albijon Muzaci puski tolppaan, ja Hämäläinen sijoitti tolppaa hipoen ohi. Kotkalaiset saivat sen sijaan jobinpostia, kun Lindfors ajettiin ulos.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MP – PIF 2–3 (2–0)

Vieraiden Gezim Voca pääsi 11. minuutilla kasvokkain Otto Huuhtasen kanssa, ja MP-vahti vei pidemmän korren. Pari minuuttia myöhemmin Joona Hiltunen antoi kulmapotkun, joka meni suoraan Piffenin maaliin. Hetki tästä Topi Keskisellä oli loistopaikka – MP-lupauksen viimeistely epäonnistui. Kotijoukkue siirtyi johtoon vielä ennen taukoa, kun Jarkko Heimonen pääsi hyvään vetopaikkaan ja laukoi komean 2–0-maalin.

PIF:n kiri alkoi vajaan tunnin kohdalla. Kavennus syntyi Vocan läpiajon päätteeksi – mainion esityön teki Ville Pirhonen. 64. minuutilla Voca tasoitti ottelun rangaistuspotkusta ja kymmenisen minuuttia tästä Benjamin Heikkinen puski 2–3-maalin Yoonis Musen keskityksestä. MP ei saanut enää aikana kunnon kiriä, ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan toista peräkkäistä voittoaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

EIF – Gnistan 0–2 (0–1)

Gnistanilla oli ensimmäisen vartin aikana pari paikkaa, ja avausmaali nähtiin lopulta puolen tunnin pelin jälkeen – Maximo Tolosen kulmapotku tavoitti Luca Weckströmin pään, ja tämä osui toisessa ottelussa peräkkäin. EIF haki tasoitusta, mutta Gnistan vastasi myös seuraavasta maalista, kun Douglas Caé hankki rangaistuspotkun ja upotti sen itse. Simon Lindholmilla oli vielä lopussa pari tilaisuutta kavennukseen, mutta Jiri Kosken nollapeli kesti loppuun asti.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

PK-35 – SJK Akatemia 2–0 (2–0)

Isäntien Miguel Medina oli lähellä avata maalihanat kymmenennellä minuutilla, mutta sijoitus meni hieman ohi takatolpan. PK-35 hallitsi ottelun avausjaksoa, ja 27. minuutilla joukkue sai palkinnon, kun Hussein Mohamedin laukaus upposi maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Yassin Adam petasi Mohamedille hyvän paikan, ja tämä onnistui toistamiseen.

Toisen jakson parhaat paikat tulivat Pallokerhon Medinalle sekä Nuutti Tykkyläiselle – kolumbialainen laukoi läheltä ohi ja Saku Kankaanpää venyi kelpo torjuntaan Tykkyläisen hakiessa yläkulmaa. Omaa maaliaan kotijoukkue puolusti erinomaisesti, eivätkä vieraat päässeet paikoille.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – PEPO 3–0 (1–0)

Jaro siirtyi johtoon avausjakson puolivälissä, kun mainio kulmapotkukuvio tavoitti Guillermo Sotelon, ja tämä viimeisteli komeasti. Heti toisen jakson alussa Joni Remesaho oli tuplata kotijohdon, mutta tolppa pelasti PEPO:n.

Vajaan tunnin kohdalla Remesaho vapautti Severi Kähkösen läpi, ja huippuvireinen hyökkääjä sijoitti 2–0-maalin. PEPO jahtasi kavennusta – kymmenen minuutin sisään joukkueella oli muutama mainio paikka, mutta tulosta ei tullut. Juuri ennen varsinaisen peliajan päätöstä Albin Björkskog tyylitteli isäntien kolmannen Benjamin Östmanin syötöstä.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

KPV – JäPS 1–0 (1–0)

KPV hallitsi ensimmäistä varttia, ja palkinto tuli vastaiskun seurauksena – Miika Kauppila haastoi JäPS-puolustusta, ja hänen laukauksensa kimposi lopulta sisään vastustajan jalan kautta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tony Lehtimäellä oli toisessa päässä hyvä paikka, mutta Sergey Lazarev torjui varmasti. Jakson lopussa Besart Mustafa venyi JäPS-maalilla parhaimpaansa Harri Heiermannin hakiessa 2–0-osumaa.

Heti toisen puolikkaan alussa Santeri Mäkinen petasi Joonas Paanaselle loistopaikan, mutta Mustafa piti vieraat mukana pelissä upealla torjunnallaan. KPV sai toisella 45-minuuttisella muutaman kelpo paikan – lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja kokkolalaiset jatkoivat voittojen tiellä.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit