Olli Jakonen äänestettiin Ykkösen lokakuun pelaajaksi

Jakosen ja Tepsin kausi päättyi lopulta pettymykseen, kun nousu Veikkausliigaan jäi haaveeksi.

Olli Jakonen osui kahdesti karsintaottelussa FF Jaroa vastaan.

Olli Jakonen osui kahdesti karsintaottelussa FF Jaroa vastaan.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

29.10.2022 klo 11:59

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet TPS-hyökkääjä Olli Jakosen Ykkösen kuukauden pelaajaksi. 22-vuotias toisen polven tepsiläinen teki kaksi tärkeää maalia, kun turkulaisryhmä selvitti tiensä liigakarsintaan. Jakonen viimeisteli Jaro-voiton avausosuman sekä 3–0-maalin.

Liigakarsinnassa TPS sai vastaansa FC Lahden, ja Turussa pelattu avausosa päättyi 1–1-lukemiin. Lahdessa pelattu kamppailu tarjosi todellista futisdraamaa – Tepsin Juri Kinnunen teki 1–1-tasoituksen loppuminuuteilla, mutta lahtelaiset nousivat 2–1-voittoon lisäajalla. Tappio tarkoitti Tepsille sitä, että joukkue nähdään Ykkösessä myös kaudella 2023.

– Valinta kuukauden pelaajaksi lämmittää sydäntä raskaiden päivien jälkeen. On kiva kuulla, että muut pelaajat huomioivat onnistumiseni. Viimeisistä peleistä ei jäänyt kovin hyvät fiilikset – olisimme voineet hoitaa homman aika paljon paremmin. Tällaista jalkapallo kuitenkin joskus on. Toivon, että TPS nousee liigaan ensi kaudella, Jakonen toteaa.

– Kun Juri teki tasoitusmaalin, koin tunteen, jollaista en ole koskaan futiksessa tuntenut. Muutamaa minuuttia myöhemmin koin toisen ääripään. Kaikkien pelaajiemme kasvoista näki, että Lahden maali tuntui todella pahalta. Saimme kokea pienen hetken aikana melkein kaiken, mitä jalkapalloilija voi kokea. Harmi, että ottelu ja kausi päättyi suruun.

Jakonen siirtyi EIF:stä Tepsiin marraskuussa 2021. Hyökkääjällä oli alla debyyttikausi Ykkösessä, ja hän oli osunut 18 pelissä kuudesti. Tällä kaudella osumia syntyi kaikkiaan 11.

– Henkilökohtaisesti kaudesta jäi ihan hyvä maku. Minulla oli loukkaantumisia talvella ja keväällä, mutta sain loppujen lopuksi mukavasti vastuuta ja maaleja. Joukkueen menestys tulee kuitenkin ensin, ja täytyy myöntää, että kausi oli meille aikamoista vuoristorataa. Koimme kirveleviä tappioita, mutta toisaalta otimme hienoja voittoja. Teimme kaikkemme, eikä se riittänyt tällä kertaa.

Kuukauden pelaajat kaudella 2022:
Huhtikuu: Simo Roiha, TPS
Toukokuu: Adam Larsson, EIF
Kesäkuu: Jere Koponen, TPS
Heinäkuu: Aleksi Tarvonen, KTP
Elokuu: David Ramadingaye, KTP
Syyskuu: Mika, KTP
Lokakuu: Olli Jakonen, TPS

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit