Olga Ahtinen Damallsvenskanin kuukauden pelaaja - Öling kiinni mestaruudessa

Hienoa kautta pelaava Olga Ahtinen valittiin Damallsvenskanin syyskuun parhaaksi pelaajaksi. Ria Ölingin FC Rosengård on lähellä toista peräkkäistä Ruotsin mestaruutta.

Olga Ahtinen MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan.

Olga Ahtinen valittiin Damallsvenskanin syyskuun parhaaksi pelaajaksi.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

18.10.2022 klo 13:52

Ahtisen ja Linköpingin vahva kausi sai jatkoa, kun se voitti vieraskentällä Piteån niukasti 1-0 (1-0). Ahtinen pelasi tuttuun tapaan koko pelin Anna Koivusen ollessa penkillä. Linköping jatkaa sarjassa toisena ja elättelee vielä pienoisia mestaruushaaveita.

FC Rosengård jatkaa sarjan kärjessä kukistettuaan Eskilstuna Unitedin 1-0 (1-0). Ria Öling sai luottoa taas koko pelin. Rosengårdilla on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo ensi kierroksella, sillä eroa Linköpingiin on viisi pistettä, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Linda Sällströmin vahva maalivire sai jatkoa, kun Vittsjö voitti Brommapojkarnan 3-1 (1-0). Maali oli Sällströmille kauden kuudes ja samalla hän on tehnyt maalin kolmessa edellispelissä. Sällström ja Jutta Rantala pelasivat täydet minuutit.

Elli Pikkujämsän, Heidi Kollasen ja Amanda Rantasen Örebro nappasi makoisan voiton kaadettuaan Kristianstadin kotikentällään 3-2 (1-0). Kollanen syötti Örebron toisen maalin ja tauon jälkeen kentälle tullut Emmi Alanen syötti Kristianstadin toisen osuman. Alanen tuli vaihtoon vielä 88 minuutilla. Pikkujämsä pelasi koko pelin Kollasen tullessa lisäajalla vaihtoon ja Rantasen lisäajalla kentälle.

Katariina Kosola puski Umeå IK:lle tärkeän voittomaalin 2-1 (1-1)-voitossa Djurgårdenia vastaan. Kosola, Anni Miettunen, Vilma Koivisto ja Emma Santamäki saivat Samuel Fagerholmilta vastuuta koko pelin. Voitolla Umeå nousi pois suoran putoajan paikalta.

Juliette Kemppi urakoi 78 minuuttia, mutta Kalmar joutui taipumaan vahvavireisen Häckenin käsittelyssä 1-2 (0-1). Kalmar on tällä hetkellä ensimmäisen suoran säilyjän paikalla.

Anna Tamminen piti jälleen maalinsa puhtaana, kun Hammarby voitti paikallisottelussa AIK:n 1-0 (0-0). Tamminen ja Eva Nyström pelasivat täyden ottelun ja Adelina Engman tuli kentälle neljä minuuttia ennen loppua. AIK:n riveissä Milla-Maj Majasaari oli tolppien välissä ja Kaisa Collin juoksi vaihdosta kentälle puoli tuntia ennen loppua.

Englannissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Tinja-Riikka Korpela ja Eveliina Summanen saivat Emma Koiviston Liverpoolin vieraakseen. Korpela piti kauden ensimmäisessä liigapelissä maalinsa puhtaana 1-0 (1-0)-voitossa. Tottenhamin kaksikko pelasi koko pelin Koiviston tullessa vaihtoon 68. minuutilla.

Espanjassa Sanni Franssi juoksi vahvistamaan Real Sociedadia reilun tunnin kohdalla ja joukkue pelasi 1-1 (0-0)-tasapelin Teneriffaa vastaan.

Iina Salmi sen sijaan tuli kymmenen minuuttia ennen loppua vaihtoon Valencian kaataessa Alhaman 1-0 (1-0).

Italian Serie A:ssa Nora Heroum pelasi taas koko ottelun, mutta Parma joutui tunnustamaan Comon paremmakseen numeroin 4-1 (1-1).

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit