Olga Ahtinen: "Aiheutimme selkeästi heille ongelmia prässillämme"

Helmarit pelasi lauantaina 1–1 tasapelin Walesia vastaan vuoden viimeisessä virallisessa A-maaottelussa Espanjan San Pedro del Pinatarissa.

Olga Ahtinen pelasi Walesia vastaan täydet 90 minuuttia. Kuva: @SPL / David Aliaga

Olga Ahtinen pelasi Walesia vastaan täydet 90 minuuttia. Kuva: @SPL / David AliagaKuva: David Aliaga

14.11.2022 klo 00:27

Linköpingin paidassa upean kauden Damallsvenskanissa pelannut Olga Ahtinen uurasti lauantain ottelussa täydet 90 minuuttia, muodostaen Suomen keskikentän moottorin yhdessä Eveliina Summasen kanssa. Sunnuntaina vuorossa oli palauttavat toimenpiteet.

- Ei mitään sen erikoisempaa olla tehty tänään (sunnuntaina), että perinteisellä palauttavalla treenillä olemme käyneet ja ne, ketkä pelasivat vähemmän, niin olivat treenikentällä. Hyvin olemme levähtäneet, Ahtinen kertoo.


Nousujohteinen ottelu

Helmarit aloitti lauantain ottelun vahvasti, mutta Carrie Jonesin iskemän avausosuman jälkeen hallinta siirtyi ensimmäisen jakson loppuajaksi selkeästi Walesille. Fyysisyys, aktiivisuus ja nopeat suunnanmuutokset olivat teemoja, jotka nousivat Pinatar Arenalla pelatussa ottelussa selkeästi esiin.

- Aika tasainen ottelu mielestäni. Paljon kaksinkamppailuita ja vastassa oli joukkue, joka halusi aika nopeasti hyökätä vastaan ja sen kanssa meidän piti olla koko ajan tosi tarkkana, Ahtinen kertaa lauantain ottelua.

Toisella puoliajalla viheriöllä nähtiin sisuuntunut Suomi. Jo ensimmäisellä puoliajalla ajoittain hyvin toiminut korkea prässi ajoi Walesin vaikeuksiin, ja Helmarit pystyi toteuttamaan hyvin pelisuunnitelmaansa.

- Pelin myötä me pääsimme vähän enemmän mukaan ja pystyimme vastaamaan paremmin fyysisesti ja toisella puoliajalla pystyimme näyttämään sitä, että pystymme prässäämään korkeammalta, Ahtinen sanoo.

Kova paineistaminen tuotti lopulta tulosta vajaan 70 minuutin kohdalla, kun Ahtisen ja Adelina Engmanin vahvan prässäämisen päätteeksi pallo pelattiin Ria Ölingille syvälle hyökkäysalueelle. Rosengårdissa toista perättäistä Damallsvenskanin mestaruutta hiljattain juhlineen Ölingin syöttö osui Rhiannon Robertsin käteen, ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettunut Eveliina Summanen ei epäröinyt, vaan sijoitti pallon varmasti Walesin maaliin.

Positiiviset asiat mukaan

Suomi ja Wales kohtaavat toisensa uudelleen tulevana tiistaina (15.11.) pelattavassa epävirallisessa maaottelussa. Ahtinen sanoo, että jo aiemmin esiin nostettu korkea prässi halutaan nähdä myös tiistain ottelussa.

- Mielestäni ottelussa oli joitain juttuja, mitkä ovat ihan selkeästi menneet eteenpäin, kuten esimerkiksi se, että pystyimme prässäämään heitä korkeammalta. Aiheutimme selkeästi heille ongelmia meidän prässillämme, Ahtinen analysoi.

Ahtinen näkee, että pienellä jatkojalostamisella lauantaina nähty pelitapa voi tuottaa vielä enemmän hedelmää jatkossa.

- Olisi kiva, että me pystyisimme jatkamaan sitä hyvää prässäämistä sieltä ylhäältä ja sitä kautta myös luoda enemmän maalipaikkoja. Ja myös rakentamaan peliä ja enemmän tulla kontrolloidusti maalipaikkoihin. Sitä haluan nähdä, Ahtinen sanoo.

Kasvanut rooli

Urallaan 48 A-maaottelua pelanneelle ja niissä kolme maalia viimeistelleelle Ahtiselle lauantain ottelu oli kolmas perättäinen Helmareiden avauskokoonpanossa. Kahdessa edellisessä ottelussa keskikentän keskustassa operoinut Ahtinen kokee kasvaneen vastuun ruokkineen vahvoja peliesityksiä.

- Se ei ole ehkä niin tuttu rooli minulle entuudestaan, vaan olen ollut hieman enemmän siellä laidemmassa. Ehkä nyt on helpottanut se, että olen päässyt vähän enemmän pelaamaan ja saanut peliminuutteja, niin ehkä sitä kautta saa myös enemmän irti itsestä, Ahtinen sanoo.

Lauantain ottelussa Pinatar Arenan lehtereille oli selkeästi kuultavissa Ahtisen aktiivinen ja kovaääninen pelinjohtaminen ja joukkuekavereiden tukeminen. Damallsvenskanin vuoden keskikenttäpelaajaksi ja koko sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi ehdolla oleva Ahtinen kokee johtavan roolin itselleen luontaiseksi.

- Tykkään auttaa paljon puheella ja toivottavasti pystyn sillä auttamaan joukkuekavereita, Ahtinen päättää.

Suomi ja Wales kohtaavat tulevana tiistaina (15.11.) pelattavassa ottelussa. Ottelu on epävirallinen maaottelu, eikä se ole katsottavissa. Ottelusta raportoidaan lopputulos.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit