Nelipäiväinen Huuhkajaturnaus on käynnissä Eerikkilässä – Keskiössä pelaajatarkkailu ja osaamisen kehittäminen

Vuonna 2008 syntyneiden poikien Huuhkajaturnaus on käynnissä Eerikkilässä 16.-19.6.2022.

Huuhkajaturnauksessa on yksi harjoitus ja yksi peli päivässäKuva: Pinja Akkanen

17.6.2022 klo 11:27

Kuudetta kertaa Huuhkajaturnaus nimellä järjestettävällä turnauksella on eri muodoissaan pitkä perinne. Ensimmäisen kerran vuonna 1973 järjestetty tapahtuma on tunnettu aiemmin niin Piirijoukkue Cupina kuin Pohjola Cupinakin, ja sen läpi ovat kulkeneet monet koko kansalle tutut nimet, kuten Markku KanervaJari Litmanen ja Teemu Pukki

Pelaajatarkkailun lisäksi nykyisin turnauksen keskiössä on osaamisen kehittäminen. Pelaajat harjoittelevat, pelaavat ja opiskelevat peliä ja urheilijan elämää neljän päivän ajan. Joukkueet turnaukseen ovat koonneet aluevalmentajat. Yhteensä Huuhkajaturnauksessa on 12 joukkuetta ja vajaa 270 pelaajaa. 

- Talvella ja keväällä sarjat ovat pyörineet normaalisti, joten pelaajatarkkailuille on ollut paremmat lähtökohdat kuin parina edeltävänä vuonna. Pelaajien valinta turnaukseen on kuitenkin aina todella haastavaa, korostaa Läntisen alueen poikien aluevalmentaja Teemu Eskola

Pelaajia tulee turnaukseen monelta eri sarjatasolta ja erilaisista ympäristöistä. Lisäksi nuorten fyysisissä ominaisuuksissa on suuria eroja. 

- Pelaaja, jonka vaikutus peliin tässä turnauksessa ei ole vielä niin suuri, voi tulevaisuudessa olla tuleva A-maajoukkuepelaaja, Eskola muistuttaa. 

Turnauksesta alkaa alueellinen maajoukkuetoiminta eli aluetoiminta, jossa syksystä lähtien 1,5 vuoden ajan pelaajille järjestetään yksipäiväisiä leirejä. Aluetoiminnassa tutustutaan maajoukkuetoiminnan arvoihin ja pelitapaan. Huuhkajaturnauksen pelaajat ovat pitkälti aluetoiminnassa mukana, mutta myös turnauksen ulkopuoliset pelaajat voivat päästä mukaan.

VALMENTAJAKOULUTUKSESSA KOROSTUU TIIMITYÖ

Nykymuotoisessa Huuhkajaturnauksessa pelaajatarkkailun ja -kehityksen lisäksi keskiössä on myös valmennusosaamisen kehittäminen. Jokaisella kahdellatoista joukkueella on kaksi valmentajaa. Lisäksi tapahtumassa on muun muassa erotuomari- ja videoanalyytikkokoulutusta. Turnauksessa onkin mukana yli 100 nykyistä ja tulevaa asiantuntijaa. 

- Valmentajakoulutuksessa korostuu tiimityö. Täällä valmentajat pääsevät työskentelemään tiimeissä, joissa on mukana maalivahtivalmentajat, talenttivalmentajat, videoanalyytikot ja tuutorit, jotka tarkkailevat ja antavat palautetta valmentajille. Täällä töitä tehdään tiimeissä todella intensiivisesti pelien ja harjoitusten välilläkin, Eskola kuvailee.  Kaikki harjoitukset ja pelit kuvataan ja pelaajilla on videopalavereita. Lisäksi valmentajat saavat itse määrittää joukkueen ohjelmaa paljon. 

- Valmentajille on annettu raamit. Esimerkiksi aggressiivinen puolustaminen on tärkeää, sillä kun pallollisella pelaajalla on vähemmän aikaa ja tilaa, näemme paremmin mitä tämä pelaaja osaa, Eskola jatkaa.  

Huuhkajaturnauksessa joukkueilla on päivittäin yksi harjoitus ja yksi peli. Sunnuntaina 19.6. turnaus huipentuu klo 12.30 pelattavaan finaaliin. Ottelu näytetään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Otteluohjelman ja tulokset löydät turnaussivulta.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit