Nea Lehtola palasi Helmareihin innolla – ”On ihanaa olla täällä ja päästä haastamaan ja kehittämään itseään”

Helmarit matkusti tiistaina Helsingistä Alicanten kautta San Pedro del Pinatariin. Joukkueen mukana Espanjaan matkusti puolustaja Nea Lehtola, joka tekee paluun maajoukkeympyröihin reilun kahden vuoden tauon jälkeen.

Nea Lehtola palasi pitkän tauon jälkeen A-maajoukkueeseen. Kuva: Jyri Sulander

Nea Lehtola palasi pitkän tauon jälkeen A-maajoukkueeseen. Kuva: Jyri Sulander

9.11.2022 klo 21:48

Ilves-kasvatti Lehtola teki A-maajoukkuedebyyttinsä maaliskuussa 2020 Kypros Cupissa Kroatiaa vastaan pelatussa ottelussa. Helmareiden 2–3 tappioon päättyneessä ottelussa Suomen maaleista vastasivat Espanjassakin joukkueen mukana olevat Jutta Rantala sekä Sanni Franssi.

Maajoukkuedebyytin jälkeen loukkaantumiset vaivasivat Lehtolaa, eikä häntä ole sen jälkeen Helmareiden matkassa nähty. Nyt, noin kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, syyskuussa 24 vuotta täyttänyt puolustaja on kuitenkin jälleen maajoukkueen mukana.

- Positiiviset ja odottavaiset tunnelmat oli tulla tänne leirille. Loukkaantumiskierteen ja vähän vaikeampien aikojen jälkeen olen saanut itseni pelikuntoon, niin totta kai on ihanaa olla täällä ja päästä haastamaan ja keittämään itseään, Lehtola sanoo.

Suomi kohtaa leirin aikana Walesin lauantaina (12.11.) pelattavassa ottelussa, jonka lisäksi joukkueet pelaavat myös epävirallisen maaottelun ensi viikon tiistaina (15.11.). Leiri polkaistiin toden teolla käyntiin tiistaina ensimmäisten joukkueharjoitusten myötä.

- Leiri on lähtenyt hyvin käyntiin. Saatiin vähän kroppaa heräteltyä ja käytiin taktisia asioita läpi. Nyt kaikilla pitäisi olla käsitys siitä, miten Wales hyökkää. Tästä lähdetään kohti seuraavia harjoituksia, Lehtola kertoo leirin alkumetreistä.

Uusia tuulia Tanskasta

Lehtola siirtyi kasvattajaseurastaan Ilveksestä HJK:n riveihin kaudeksi 2019, jossa heti ensimmäinen kausi päättyi Suomen mestaruuteen. Kuluvan vuoden heinäkuussa edessä oli seuraava askel uralla, kun Lehtola siirtyi tanskalaisen Brondbyn riveihin. Suomalaisista myös Olga Ahtinen ja Ria Öling ovat aiemmin urallaan edustaneet Brondbytä.

- Uusia tuulia ja tuntuu todella kivalta. Tavoitteenani on ollut jo pitkään lähteä ulkomaille ja mahdollisuuksiakin on ollut, mutta aiemmin aika ei ole ollut oikea. Mutta nyt tuntuu, että otin oikean askeleen, Lehtola sanoo.

- Olen päässyt tutustumaan joukkueeseen ja ottanut koko ajan enemmän ja enemmän roolia ja olen päässyt hyvin joukkueen juttuihin sisälle, Lehtola kertoo sopeutumisesta uuteen ympäristöön.

Myös tilastollisesti katsoen Lehtolan alku uudessa seurassa on ollut mainio. 11 pelatun ottelun jälkeen Brondby on sarjassa toisena, ja Lehtola on pelannut yhdeksässä ottelussa, joista kahdeksan avauskokoonpanossa. Viime lauantain 2–1 kotivoitossa Aarhusista Lehtola iski myös ensimmäisen maalinsa uudelle seuralleen. Lehtola kokee, että siirto ulkomaille ja vahva alku uudessa seurassa ovat olleet avuksi myös maajoukkueen osalta.

- Kyllä minusta tuntuu, että se (siirto ulkomaille) on myös yksi tekijä, minkä kautta pääsin takaisin tänne maajoukkueeseen, Lehtola toteaa.

Kansallisessa Liigassa Ilveksen ja HJK:n paidassa pelannut Lehtola osaa nimetä myös selkeästi ne osa-alueet, joissa Tanskan pääsarja eroaa selkeimmin aiempaan verrattuna.

- Ensimmäinen asia, minkä varmasti monet ulkomaille siirtyneet sanovat on se, että tempo ja kaksinkamppailut ovat kovempia. Fyysisyyttä on paljon enemmän ja pelaajat ovat nopeampia. Siinä ei ehdi kovin paljoa ihmetellä, vaan pitää reagoida nopeammin, Lehtola sanoo.

Suomi ja Wales kohtaavat San Pedro del Pinatarissa pelattavassa A-maaottelussa lauantaina (12.11.). Klo 20.30 Suomen aikaa alkava ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Yle Areenasta.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit