Natalia Kuikka: "Se auttaa meitä tosi paljon ja siitä tulee ylpeä olo"

Sairastumisestaan toipunut keskuspuolustaja nautti Stadium MK:n tunnelmasta perjantaina.

Natalia Kuikka tuli vaihdosta kentälle EM-avauksessa Espanjaa vastaan.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

9.7.2022 klo 21:52

Hollanti-ottelun alla sairastunut Natalia Kuikka on toipunut nopeasti. Vasta keskiviikkona joukkueeseen liittynyt toppari pelasi Espanjaa vastaan noin 24 minuuttia.

– Olihan se vähän vaikeaa. Ensimmäisenä mielessä oli, että tulisi terveeksi. Jos on oma terveys kyseessä, niin futiksella ei ole sinänsä väliä. Kun päästiin vähän paremman puolelle, alkoi miettimään, että ehtiikö vielä mukaan, tähtipelaaja kertoi lauantaina medialle sairastumisestaan.

Kuikka on totuttu näkemään pelikunnossaan ollessaan avauskokoonpanossa, mutta keskuspuolustajan mukaan joukkuetta tuettiin yhtä lailla vaihtopenkiltä käsin. Linda Sällströmin salamamaali sai Suomen penkin räjähtämään.

– Ei siinä, samalla tavalla kannustaa omaa joukkuetta oli sitten penkillä tai kentällä. Oli hienoa, että saimme heti alkuun sen maalin. Tuntui, että pyörtyy, kun vähän unohti hengittää siinä. Sykkeet oli varmaan yhtä korkealla kuin pelaajilla kentällä. Ihan mahtavaa olla ylipäätään joukkueen mukana, Kuikka kertoi.

Suomalaisyleisön luoma tunnelma sai kiitoksia Kuikalta.

– Todella siistiä, että suomalaiset ovat lähteneet tänne asti katsomaan pelejä. Se auttaa meitä tosi paljon ja siitä tulee ylpeä olo.

Kemiläislähtöinen ja nykyään Portland Thornsia edustava pelaaja halusi lähettää erityisterveiset katsomossa olleille junioreille.

– Iso kiitos, että he tulivat katsomaan. He näkevät kentän laidalta, että hekin voivat pystyä pelaamaan EM-kisoissa, kun ovat vähän vanhempia. Se on todella hienoa, Kuikka päätti.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit