Naisten Suomen Cup - Kahdeksasta puolivälieräjoukkueesta kuusi selvillä

Naisten Suomen Cupin lohkovaihe on viikonloppuna pelattujen otteluiden myötä kolmea ottelua vaille valmis. Viime viikolla puolivälieräpaikkansa varmistaneet PK-35 Vantaa ja HJK saavat pudotuspeleihin seurakseen PK-35:n, FC Hongan, JyPK:n ja Åland Unitedin. Kaksi viimeistä jatkopaikan saavaa joukkuetta ratkeaa ensi viikon otteluissa.

Naisten Suomen Cup pokaali2022

20.2.2022 klo 21:47

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia kaatoi Kansallisen Liigaan nousseen NJS:n vieraissa 1–2 ja nousi nurmijärveläisten ohi B-lohkon toiselle sijalle. Ottelun avausmaalin teki ensimmäisen puoliajan lisäajalla kuopiolaisten Anniina Tuononen, mutta NJS:n Anniina Jurvanen tasoitti 54. minuutilla. Voittomaalista vastasi Sini Riekkinen, jonka 89. minuutilla syntynyt osuma varmisti KuPS Akatemialle kolme pistettä.

B-lohkon toisessa ottelussa KuPS nollasi PKKU:n lukemin 6–0 ja piti paikkansa lohkon kärjessä. Kuopiolaisten maalintekijöinä toimivat kahdesti osuneet Gentjana Rochi ja Heidi Leppämäki sekä kerran viimeistelleet Emmi Siren ja Anni-Maija Kauppila.

Lohkossa on pelaamatta ottelu NJS-KuPS, jonka myötä ratkeavat lopulliset sijoitukset. Vastakkain olevia joukkueita erottaa kolme pistettä, ja NJS:n nousu lohkovoittajaksi maalieron turvin vaatisi viiden maalin voiton kuopiolaisista.

E-lohkossa PK-35 päihitti VIFK:n maalein 4–1. Vaasalaiset johtivat peliä 13. minuutilla syntyneellä Piita Kytölaakson maalilla, mutta toisella puoliajalla helsinkiläiset iskivät neljästi ja nousivat 4–1-voittoon. PK-35:n maaleista vastasivat Marie MäkinenElisa IkonenNora Lehto ja Suvi Kärkkäinen.

Kolmen pisteensä myötä PK-35 varmisti lohkovoittonsa ja paikkansa puolivälieriin. Lohkossa on jäljellä ensi perjantaina nähtävä vaasalaisjoukkueiden FC Sport-j:n ja VIFK:n kohtaaminen, jonka voittamalla kumpi tahansa joukkueista voi nousta enää tasapisteisiin toisena olevan HPS:n kanssa.

Sunnuntaina oli vuorossa ottelu FC Honka – TPS/T18, jossa espoolaiset olivat vahvempia lukemin 5–0. Joukkueen maalit tekivät Elli SeiroInka Kaivola, kahdesti osunut Wilma Spets sekä Ida Heikkinen. FC Honka voitti C-lohkon puhtaalla pelillä ennen seuraaviksi sijoittuneita Ilvestä, Ilves/2:sta ja TPS/T18:aa.

Lohkokakkosten paremmuusjärjestys

Kahdelle parhaalle lohkossaan toiseksi sijoittuneelle joukkueelle irtoavista puolivälieräpaikoista toisen on varmistanut kuusi pistettä kerännyt Åland United, jonka maalieroksi muodostui +12. Toisessa jatkopaikassa on vielä tällä hetkellä kiinni Ilves, joka on myös kerännyt kuusi pistettä, mutta maaliero on yhden Åland Unitedia huonompi eli +11. Ilveksen jatkopaikka on kuitenkin riippuvainen A-lohkosta, jossa on pelaamatta ensi sunnuntain ottelu ONS-RoPS.

Mikäli ONS saa ottelusta pisteenkin, nousevat oululaiset lohkonsa kärkeen ja kuusi pistettä kerännyt JyPK putoaa toiseksi. Jyväskyläläisten maaliero on kuitenkin +12, joka veisi joukkueen puolivälieriin lohkokakkosten joukossa ja Ilves putoaisi jatkosta. Jos taas RoPS onnistuu kaatamaan ONS:n, menee JyPK jatkoon lohkovoittajana ja Ilves pysyy toiseksi parhaana lohkokakkosena, mikä veisi tamperelaiset jatkopeleihin.

Lohkovaiheen kolmesta jäljellä olevasta ottelusta FC Sport-j – VIFK pelataan perjantaina 25.2. ja ONS-RoPS sunnuntaina 27.2. Tiistailta 15.2. siirtyneen NJS-KuPS-ottelun pelipäivämäärä on vielä auki.