Naisten futsalmaajoukkue leireili Tampereella – “Maajoukkueessa pitää antaa kaikkensa ja jokainen haluaa näyttää miksi kuuluisi mukaan joukkueeseen”

Naisten futsalmaajoukkue leireile Tampereella 30.–31. heinäkuuta. Edellisen kauden Italian Serie A2:ssa Chiaravallen joukkueessa pelanneen Matilda Herrasen mukaan joukkueen valmistautuminen syksyn EM-karsintoihin on hyvällä mallilla.

Sanna Rautio ja Matilda Herranen pomputtelevat palloa

Naisten futsalmaajoukkue kokoontui Kauppi Sport Centerissä.Kuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /heinilehtipuu

1.8.2022 klo 17:26

Naisten futsalmaajoukkueen valmistautuminen syksyn EM-karsintoihin jatkui viikonloppuna 30.–31. heinäkuuta Tampereella. Mukana leirillä oli neljästä maalivahdista ja 20 kenttäpelaajasta koostuva ryhmä. Yksi leirillä mukana olleista pelaajista oli Italian Serie A2:sta Suomeen ensi kaudeksi palaava Matilda Herranen. Herrasen mukaan maajoukkueen valmistautuminen EM-karsintoihin on hyvällä malilla, ja Tampereen leirin jälkeen joukkue on jälleen askeleen valmiimpi koviin otteluihin.  

– Viikonlopun leiri oli todella kovatempoinen ja leirillä keskityttiin hiomaan asioita kuntoon mitä muun muassa Kroatian turnauksessa huomattiin, että tarvitsee vielä harjoitusta. Itse koen, että valmistautuminen on hyvässä mallissa. Joka leirin jälkeen olemme joukkueena valmiimpia, kun päästään nyt todella paljon tekemään asioita tällä ryhmällä ja viemään sitä yhteistä tavoitetta eteenpäin, Herranen kuvailee.  

Futsalmaajoukkue leireilee vielä elokuun lopussa Eerikkilässä, mutta jo syyskuussa joukkue pääsee tositoimiin Ruotsin Alingsåsissa pelattavassa kolmen maan turnauksessa. Suomi pääsee tuolloin mittelemään mm. emäntämaata Ruotsia vastaan, joka on Suomen lohkossa myös lokakuun EM-karsintaturnauksessa. Kolmen maan turnaus on hyvä mittari karsintoihin valmistautumisessa, ja kilpailu paikoista turnauksessa alkaa pikku hiljaa realisoitua. Myös lähestyvät EM-karsinnat antavat erityistä buustia pelaajien tekemiseen leirillä. Herrasen mukaan tervehenkinen kilpailu auttaa pelaajia antamaan itsestään parasta. 

– Näkisin, että hyvässä hengessä kilpailua on aina. Varsinkin maajoukkueessa pitää antaa kaikkensa ja jokainen haluaa näyttää miksi kuuluisi mukaan joukkueeseen ja se tietenkin myös kannustaa pelaajia pääsemään parhaalle mahdolliselle tasolle. 

  

Matilda Herranen nauraa futsalkentällä

Futsalmaajoukkueen leirillä tunnelma on korkealla kotikarsintojen lähestyessä.Kuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /heinilehtipuu

Kokemukset ammattilaiskentiltä auttavat valmistautumisessa 

Matilda Herranen ei ikänsä puolesta kuulu maajoukkueen konkareihin, mutta hän on yksi niistä harvoista pelaajista joilla on kokemusta ammattilaiskentiltä. Herranen edusti edellisen kauden Italian Serie A2:ssa pelaavaa Chiaravallea. Herrasen joukkue pelasi kovimmassa mahdollisessa lohkossa, joten jokainen peli oli verrattavissa Suomen liigan kärkiotteluihin.  

– Italian kokemus oli mahtava, lähdin hakemaan sinne uusia kokemuksia ja katsomaan millaista se ammattilaisen elämä sitten olisikaan. Isoin oppi varmasti oli kuinka sopeutua noin uuteen ympäristöön ja löytää tapa pelata yhdessä vaikkei yhteistä kieltä välttämättä ollutkaan. 

 Herranen uskoo, että aika Italiassa on tehnyt hänestä myös paremman maajoukkuepelaajan. Erilaisten pelaajien ja joukkueiden kohtaaminen on opettanut asennoitumaan ja valmistautumaan kohtaamisiin paremmin.  

 – Maajoukkueen kannalta uskoisin, että hyötyä omasta Italian kokemuksesta on paljonkin. Jokainen vastustaja oli täysin uusi ja tuntematon, ja joka kerta piti olla täysin valmis, oli pelaaja sitten joukkueen paras tai heikoin. Myös kv-pelit ei enää myöskään jännitä samalla tavalla kun on tottunut siihen, että kentällä on erilaisia pelaajia ja siellä puhutaan muutakin kuin Suomea.  

 Tuleviin maajoukkuepeleihin Herranen kuitenkin valmistautuu Suomessa. Hän edustaa kaudella 2022-23 Ilves FS:ää, jossa hän pelasi myös ennen ulkomaille siirtymistään.  

– Tulevalle kaudelle odotukset on korkealla. Halusin jäädä Suomeen pelaamaan seuraavaksi kaudeksi ja kehittyä vieläkin paremmaksi muutamia kokemuksia rikkaampana, Herranen päättää. 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit