Naisten Futsal-Ykkösen lohko A:n marraskuun sarjakatsaus

Viime viikolla pureuduttiin Miesten Futsal-Ykkösen alkukauden käänteisiin ja nyt onkin naisten vuoro. Naisten Futsal-Ykköstä pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joissa kaikki joukkueet ovat pelanneet neljästä viiteen ottelua ja lohkojen sisäiset voimasuhteet alkavat hiljalleen hahmottumaan. Otetaan niin sanottu etelälohko, eli lohko A käsittelyyn ensimmäisenä.

Ilveksen Tiia Ala-Hakuni ja FC Nokian Milja Puntalo kamppailevat pallosta

Ilves FS:n Tiia Ala-Hakuni ja FC Nokian Milja Puntalo kamppailevat pallostaKuva: Ⓒ Jani Virolainen

24.11.2022 klo 15:16

Naisten Futsal-Ykkönen

Tulospalvelu

Lohkon kärki yhden pisteen "karkumatkalla"

Etelälohkossa kärki on kutkuttavan tasainen ja sarjan viisi parasta ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan.

Lohkon kärkisijaa pitää nimissään toistaiseksi tappioton Valkeakoskelta ponnistava Mad Max. Hullut Koirat ovat napanneet pelaamastaan viidestä ottelusta kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Valkeakoskelaisryhmällä oli mahdollisuutensa napata kärkisija jo tukevasti itselleen, mutta se pelasi yllättäen 1–1 tasapelin tahmeasti kautensa aloittanutta MU:ta vastaan toissakierroksella, eikä eroa toisena sarjataulukossa vaaniviin PiPSiin ja PU-62:een ole kuin yksi piste. Mad Maxin menestys on ollut vahvan joukkuepelin tulosta ja vain yksi sen kenttäpelaajista ei vielä ole kirjauttanut nimeään pistetilastoihin, parhaana maalintekijänä on kunnostautunut laitapelaaja Sanna-Kaisa Rousku, joka on iskenyt jo kuusi täysosumaa viiteen otteluun:

- Olemme alkukauden aikana keskittyneet paljon taktiseen puoleen ja uuden pelitavan jalkauttamiseen, mikä on tuonut peliimme paljon hyvää. Joukkueemme vahvuuksia on myös loistava joukkuehenki, erinomainen valmennustiimi, sekä korkea työmoraali, Rousku tiivistää alkukauden menestystekijöitä.

Mad Maxin alkukausi on lähtenyt iloisesti käyntiin

Mad Maxin alkukausi on lähtenyt iloisesti käyntiinKuva: heinilehtipuu

Tasapelit ovat olleet joukkueelle pettymys, mutta Rousku näkee tulosten takana myös paljon hyvää:

- Esimerkiksi MU -peli tuntui olevan koko ajan hyvin meidän hallussa. Viimeisistä ratkaisuista puuttui vain vielä viimeinen silaus, eikä sovi unohtaa MU:n hyvin pelannutta puolustusta sekä maalivahtia.

Valkeakoskella tavoitteeksi on asetettu nousu korkeimmalle sarjatasolle, mutta tavoitetta kohti mennään maltilla yksi ottelu kerrallaan:

- Tavoitteemme on nousta tämän kauden päätteeksi Liigaan. Toki kausi on pitkä ja peli kerrallaan on edettävä. Meillä on kovatasoinen sarja täynnä loistavia joukkueita, joten jokaiseen otteluun on annettava itsestään 100%, Rousku päättää.

Sijat 2 ja 3 pisteen päässä kärjestä

Sarjakakkosena pisteen Mad Maxia perässä on kenties hieman yllättäenkin piikkiöläinen PiPS, joka aloitti kautensa tappiolla sarjakärkeä vastaan, mutta on sittemmin voittanut kolmesti ja pelannut kertaalleen tasan. Piikkiöläisten menestyksen takuunaisina ovat toimineet kaksi nollapeliäkin torjunut nuori maalivahtilupaus Helinä Kuisma, sekä 6+3 tehot taituroinut Terhi Ristolainen. PiPSin iskukyvystä kertoo paljon, sen viime kierroksen vakuuttava 4-2 kotivoitto yhdeksi nousijasuosikiksi povatusta PU-62:sta. PiPS on vedellyt yllättäjän viittaa tukevasti harteilleen vahvan alkukautensa myötä ja sarjan parhaalla puolustustilastolla varustettu joukkue näyttää pelillisesti yhdeltä Lohko A:n vahvimmista joukkueista viiden pelatun kierroksen jälkeen.

PiPSin Jenna Löytöläinen kahden Mad Max -pelaajan puristuksessa

PiPSin Jenna Löytöläinen kahden Mad Max -pelaajan puristuksessaKuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /heinilehtipuu

Tasapisteissä PiPSin kanssa kolmannella sijalla huonomman maalieron vuoksi on mikkeliläinen PU-62. Mikkeliläisten kruununjalokivi, pivotpelaaja Eider Ramos on ollut alkukaudella jälleen liekeissä iskien 6+5 tehopisteet, jotka oikeuttavat pistetilaston kärkisijaan. PU:n toistaiseksi ainoa tappio tuli edelliskierroksella PiPSin vieraana, kun Piikkiöläisjoukkue Terhi Ristolaisen johdolla oli liian kova pala purtavaksi. PU:n Emilia Iskanius on pelannut vain kolme ottelua, mutta iskenyt niihin jo huimat seitsemän tehopistettä. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka suurta roolia Iskanius kauden edetessä parketilla itselleen ottaa, sillä puhutaan pelaajasta joka henkilökohtaisella osaamisellaan voi olla ratkaiseva tekijä etenkin sarjan kärkijoukkueita vastaan, mistä osoituksena 1+1 tehot 2-2 tasapelissä lohkokärki Mad Maxia vastaan.

FC Nokia ja Ilves FS tasapisteissä

Yhden ottelun kärkikolmikkoa vähemmän pelannut FC Nokia vaanii A-lohkon neljännellä sijalla vain kahden pisteen päässä kärjestä. Liigasta Ykköseen viime kauden päätteeksi pudonnut nokialaisjoukkue kärsi 1-2 tappion avausottelussaan PU-62:ta vastaan, mutta on sittemmin ottanut kolme suvereenia voittoa Liikunnan Riemun, Ilves FS/2:n ja River Vuoksin kustannuksella. Nokian sisäisen pistepörssin kärkiniminä tuikkivat Tilda Pyykkönen 7+1 ja Elli Koivula 3+5. FC Nokian maaliero 28-8 ja seitsemän tehdyn maalin keskiarvo ottelua kohden ovat kovia tilastollisia saavutuksia joukkueelta. FC Nokia pelaa tulevana lauantaina 26.11 sarjakärki Mad Maxia vastaan ja tuon ottelun lopputulos kertoo todella paljon A-lohkon kärjen voimasuhteista.

Lohkon viidennellä sijalla majailee Ilves FS/2 yhdeksällä pisteellään. Vaikka joukkue ei pisteiden valossa ole kaukana kärjestä on Ilveksen alkukauden kolme voittoa tulleet Liikunnan Riemun, River Vuoksin ja MU:n kustannuksella, kun taas Mad Max ja FC Nokia voittivat tupsukorvat selvän oloisesti. Alkukauden perusteella näyttääkin siltä, ettei Ilves yllä aivan lohkon kärkikahinoihin, mutta on vahvoissa asemissa sarjan keskikastissa. Ilveksen liigajoukkue on kärsinyt useista loukkaantumisista ja onkin mahdollista, että reservijoukkue hieman kärsii tästä, kun hyvän alkukauden pelanneiden Anni Alatalon ja Tiia Ala-Hakunin kaltaiset pelaajat saavat todennäköisesti kutsun vahvistamaan haaksirikkoista edustusjoukkuetta.

Ilves FS/2:n Siri Rosendahl ja FC Nokian Elli Koivula kaksinkamppailussa

Ilves FS/2:n Siri Rosendahl ja FC Nokian Elli Koivula kaksinkamppailussaKuva: Ⓒ Jani Virolainen

River Vuoksi ja FS Tawastia turvallisen tuntuisesti irti putoamisviivasta

Sarjanousija River Vuoksi löytyy Lohko A:n sijalta kuusi. Lentävän lähdön kauteen saanut imatralaisjoukkue voitti kaksi ensimmäistä otteluaan Ykkösessä ja nappasi hienon tasapelipisteen PiPSin vieraana kolmannesta ottelustaan. Sittemmin joukkueen kohtalona on ollut kaksi tappiota Ilvestä ja FC Nokiaa vastaan. Sarjanousija on kuitenkin osoittanut iskukykynsä ja on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon joukkue kauden aikana kehittyy, varmaa on ettei se tarjoa kilpakumppaneilleen helppoja pisteitä. River Vuoksin pistenikkareina ovat toimineet Tiina Kuntola 5+3, sekä Aleksandra Purysheva 5+1.

Seitsemässä pisteessä on myös sarjan seitsemännellä sijalla vaaniva FS Tawastia. Hattulan ylpeyden kauden alku oli vaikea, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat tuoneet kaksi voittoa MU:n ja Liikunnan Riemun kustannuksella. Joukkueen piste- ja maalitilaston kärkinimenä tuikkii Laura Lähdekorpi 6+1 tehoillaan. Tawastia pelaa tulevana lauantaina Ilves FS/2:ta vastaan ja ottelu on sarjan keskikastin kannalta erittäin merkittävä, sillä voitolla Tawastia karkaisi jo yhdeksän pisteen päähän putoamisviivasta, kun taas Ilves hätyyttelisi voitolla sarjan kärkeä.

Säilymiskamppailusta muodostumassa kolmen kauppa

Sarjan peräpäässä putoamisviivan tuntumassa on kolme joukkuetta, joista kolmella pisteellään putoamisviivan yläpuolella lohkon kahdeksatta sijaa pitää hallussaan jyväskyläläinen Liikunnan Riemu. Riemu nappasi täyden kolmen pisteen potin viime ottelustaan LLujaa vastaan 7-2 kotivoitolla, jota edelsi tiukka 3-4 tappio FS Tawastiaa vastaan, ja joukkue näyttäisi erottuvan edukseen säilymiskamppailussa. Riemun tehokkain pelaaja on ollut pahasta polvivammasta kentille täksi kaudeksi kuntoutunut Erna Puomi, sekä vasta neljä ottelua tällä kaudella pelannut PaRi -kasvatti Veera Lehtinen, jotka jakavat joukkueen pistetilaston kärkipaikan tehoilla 3+3.

Putoamisviivan alapuolella on kaksi joukkuetta yhdessä pisteessä, joista paremman maalieron turvin yhden ottelun vähemmän pelanneena yhdeksännellä sijalla on Mäntsälän Urheilijat. MU:n kauden alku on ollut erittäin alavireinen, mutta toissakierroksella se yllätti positiivisesti ottamalla 1-1 tasapeliin päättyneestä ottelusta sarjakärki Mad Maxia vastaan kauden ensimmäisen pisteensä. MU:n pistenikkarina on toiminut vasta kolmessa ottelussa esiintynyt entinen GFT -peluri Kiia Laine tehoin 5+0. MU kohtaa tulevana sunnuntaina sarjajumbo LLujan ottelussa, joka voi olla sarjassa säilymisen kannalta erittäin tärkeä molemmille joukkueille.

Meri Rautiainen torjui puolustuksensa avustamana MU:n kauden avauspisteen sarjakärki Mad Maxia vastaan

Meri Rautiainen torjui puolustuksensa avustamana MU:n kauden avauspisteen sarjakärki Mad Maxia vastaanKuva: heinilehtipuu

Lohko A:n jumbopaikalle on jumittunut täydennysmenettelyn kautta sarjapaikkansa viime vuonna säilyttänyt Lauttakylän Luja. LLuja otti avauspisteensä 3-3 tasatulokseen päättyneessä kauden avausottelussaan FS Tawastiaa vastaan, mutta on sittemmin luisunut tappioiden tielle jääden kahdesti nollille. LLujan parhaana pelaajana on kunnostautunut nuori EuPa -kasvatti Helmi Haitti, joka on neljään pelaamaansa otteluun iskenyt kaksi kihausta.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit